Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:45 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема "A гола ли е?"нови  
Автор Ripple (блябля:))
Публикувано13.12.07 16:25

Наско-3.5г. си беше едно много "мъжко" момченце до преди да тръгне на детска градина-багери, коли, кранове и там всичко от сорта, никакъв интерес към куклата, която имаше за разнообразие. В момента обаче имаме един лек....розов уклон.

В градината определено има доста кукли, повече играчки за момиченца, от колкото за момченца, та моят синковец се е пристрастил към ...куклите. Аз гледах спокойно на нещата, въпреки, че татко му се муси (леко), но това взе да става прекалено-даже онзи ден си купихме Лъки Бой за момиченца, защото ревна, че там сигурно има кукла. Продавачката много мило предположи, че го взимаме за "сестричката".
Та аз му купих две кукли да си има вкъщи, те бяха съблечени голички, ходи с тях по улицата, разнасяме си ги като любима играчки, спи с тях, къпе се с тях и държи да са "голи".
Днес ни изпя сутринта песничката за Чебурашка и Крокодила Гена и попита какво е Чебурашка, баща му много отговорно започна да обяснява, че това е кукла, при което беше прекъснат-а Чебурашка гола ли е?
Това му дойде в повече на нашия татко, който излезе с въздишка от стаята.
Аз се развеселих, но на втора мисъл се питам-тоя интерес към куклите имат ли го и другите момченца?
А интереса към голотата-ще отмине ли (не питам за постоянно), но сега малко все да ни идва в повече. Вече.

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: Ripple]  
Автор Acя ()
Публикувано13.12.07 16:32

Нашата кака примира да съблича куклите си, от скоро е започнала да ги облича, тя е малко по-голяма от Наско така, че не виждам нищо ненормално в поведението му, в смисъл, че на неговата възраст и тя беше на вълна събличане, сега е на вълна обличане, та това минава

.
Колкото до интереса му към кукли не сте само вие така. Поне две от познатите ни момчета много искат да играят с кукли. Не виждам нищо странно в това. ако имаше по-голяма сестра и си играеше с нейните играчки нямаше да има нищо странно, нали?едва ли щяхте и да обърнете внимание. По-добре не му обръщайте внимание. Моите момичета имат не знам колко коли с дистанционно и сега за коледа ще получи кола отново

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: Acя]  
Публикувано13.12.07 16:35

А добре.

Друго си е да ти кажат, че не "сте сами".

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: Acя]  
Автор janaМодератор (...)
Публикувано13.12.07 16:38

Мисля, че Наско няма още осезаемо сексуално виждане както ние възрастните. Това, че обича куклите не значи .... хм това което си мисли баща му.

Според мен е нормално и не влага никакъв замисъл, поне не и такъв какъвто влагаме ние

Автор Grami ()
Публикувано13.12.07 16:55

сладурче!!!!

Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано13.12.07 16:59

Развесели ме!

Ми, какво, радвай се, че детето е "правилно" ориентирано сексуално....

И моя Вики има една кукла-бебе, която е голичка, ама той все го завива, слага го да спи, дава му от своята каша с биберона да яде...такива неща....

Не знам за голотата...мисля, че ако не обръщате внимание, не показвате, че се впечатлявате, ще отшуми. В крайна сметка - голотата е естествено нещо. Не бива да му внушавате, че е срамно или нещо такова. Кажете, че ще изглежда красива в еди-коя-си рокля или дрешка, или, че сега е зима и е студено и никой не ходи гол по улиците...знам ли...нямам опит с подобен проблем.....

Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано13.12.07 17:29

Ох и аз много се смях с тази Чебурашка

За интереса към голотата не знам..нищо не се наемам да казвам.
Но за момичешките играчки мога да понапиша, защото ми идва музата
И моят юнак (2.5г) си има кукла. И то аз му я купих пролетта. И по две причини- първо за да видя как ще се държи с нея, по което ще знам как аз се държа с него и втората е да свиква с бебетата, защото си чакахме братчето.
Много ми беше полезно, ама много!
Той ме имитираше на 100% в държанието си към бебето. Галеше го, хвалеше го, забелваше му пишаката и после го успокояваше (бях писала преди за проблемите със забелването на пишката), завиваше го, слагаше го да спи, даваше му солетки, водичка..абе,, много му се радвах. Не беше груб, не му се караше (от което се шашках).
После, когато тръгна на ясла, също го наблюдавах, защото така щях да забележа, ако някой не се държеше добре с него.
Сега пък си мисля, че постъпих правилно, защото не ревнува от братчето си, а когато аз гушкам бебето, той си гушка неговото бебе и пак ме имитира.

Общо взето, мисля, че за децата няма делене на момичешки и момчешки играчки. Това е само в нашите глави. Е, естествено говоря за дечицата, когато са малки.

Също съм купила кукленска количка (от тези масовите по градинките), той я бута, но вътре е пълно с кофичка, лопатка, камион, багер, джип вода за пиене и т.н.

Та в края на краищата, мисля, че трябва д асе разрешава на дечковците да си играят с каквото искат. Момченцата са не по-малко момчета от останалите, защото си игаят с кукли.

ПП. Пък и аз като малка не съм си играела особено с кукли...предпочитала съм количките и момчешките игри

лелее..докато напиша поста, то имало 100 отговора преди мен
вече майка на двама сина
<

Редактирано от dafna на 13.12.07 17:31.

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: jana]  
Автор Acя ()
Публикувано13.12.07 18:09

Абсолютно точно казано

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: jana]  
Публикувано13.12.07 19:58

Съгласна съм с теб, защото когато се къпем заедно, не проявява никакъв интерес, но от друга страна е малко стряскащо, като тръгне да върви с една гола кукла по улиците, чийто бюст пропориционално е около два пъти по-голям от моя. И си я иска гола. Тва е.

Тема Re: "A гола ли е?"нови [re: Grami]  
Публикувано13.12.07 19:59

Що е голо, е на почит.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.