Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:35 10.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Държи се като моя сянканови  
Автор Tedulina (мамито)
Публикувано11.12.07 11:26

Сина ми откакто баща му почна отново работа(10-тина дни) е постоянно залепен за мен. Немога да мръдна от масата до вратата и той да не е зад гърба ми, даже ми застъпва чехлите понякога. Точно като сянка

. До тоалетна да отида - той е с мен, да ме вижда . Просто е някакъв ужас. Сега с караница го накарах да ирае с колите си и аз да не съм до него . Ако готвя например вместо да играе с играчките си на 2метра от мен, той се залепен за мен. Ето, сега пак - иска в мама ... Ох, ужасно е това. Обичам детето си, но направо немога дъх да си поема и той да не е залепен за мен.
Какво да направя за да е малко по-самостоятелен?
Само когато гледа филмче, по 40мин. на ден не се интересува до него ли съм или не. Когато баща му си е у дома също няма проблем, но пак трябва задължително да има някой при него/до него.

Редактирано от Tedulina на 11.12.07 11:27.

Тема Re: Държи се като моя сянканови [re: Tedulina]  
Автор jana (...)
Публикувано11.12.07 11:38

В тази възраст те се чустват несигурни защото виждат, че има някакво разместване на пластовете - т.е. мама и тати ту излизат, ту се връщат .... Ния е в същият период с тази разлика, че мен ем няма по цял ден и като се прибера е като пиявичка. Ако не й обръщам внимание почва с белите, за да ме ядоса и да привлече по някакъв начин погледа ми само да е върху нея. Осъзнават, че ги оставяме по една или друга причина и това им създава несигурност

Тема Re: Държи се като моя сянканови [re: jana]  
Автор Tedulina (мамито)
Публикувано11.12.07 11:40

Ох, аз съм по цял ден с него и това е нон стоп. Търпи се до един момент, но понякога направо ми иде да се изнеса

. Играя с него, чета му, гушкаме се, но неможе това да правя през цялото време.

Автор jana (...)
Публикувано11.12.07 12:17

Ами явно се е стреснал, че както баща му го няма така и ти ще го "изоставиш", знам ли какви страхове се въртят из главичките им.

Търпение му е майката мила, ние сме в същото положение, никой не признава само мен търси, при останалите не иска да яде, не слуша .... като се прибера е само до мен, почивните дни е плътно до мен, няма срещи с приятелки няма служебни нещица, до мен и тогава е най-щастлива.

Автор rimia ()
Публикувано11.12.07 12:41

Уф, тази тема ми е малко успокоение. мислех, че едва ли не само моето дете съм научила по някакъв начин да е залепен за мен. Той е на 1год. 2 м. и идва с мен дори в тоалетната. Азработа до обяд, после не ме оставя и за момент сама, освен, ако не му пусна реклами по Тв.

Тема Re: Държи се като моя сянканови [re: rimia]  
Автор jana (...)
Публикувано11.12.07 12:56

Имат нужда от закрила и сигурност в определени етапи от развитието си, когато не са сигурно в нищо, а пък започват чат пат да осмислят какво значи да я няма мама и тати. А кой е най-сигурният човек за едно живо същество на земята - Мама

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано11.12.07 13:16

А понякога имат нужда да се "побъзикат" с някого(виз. мама, като най-достъпна) - моята магарица също ходи и ми настъпва джапанките. Умира, когато пържа или готвя да се закачи за панталона ми и да започне да стене, че тоооочно сега трябва да се гушкаме

. Да не говорим, че в тоалетната трябява задължително да сме заедно...и котката по възможност също трябва да е с нас . Лудница пълна, действително буквално не ти оставят въздух...ама след 12/13 години, когато тръгне по срещи ще си отмъщавам - само на главата ще и вися...като гадна родителка.Пък!

Possum, sed nolo!

Тема Re: Държи се като моя сянканови [re: surfline]  
Автор jana (...)
Публикувано11.12.07 13:24

Хаха докато се гримира пред огледалото ще й виснеш на крачола и ще искаш да се гушкатеееееееееееееее

Автор Tedulina (мамито)
Публикувано11.12.07 14:54

Определено ме разсмяхте

.
Това с гримирането и висенето на панталона си го представих веднага ... голям смех .

Вечер като си заспи го гледам и си мисля, че след някоя друга година по всяка вероятност няма да иска и да чуе да се гушкаме толкова често и т.н. Сутрин като се събуди и се почва наново (следобяд нещатата се засилват) и забравям какво съм си мислела докато е спял .

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано11.12.07 15:11

Мда, много са сладки когато спят.

Незнам да има майка, на която да не и е идвало поне веднъж да викне, да тресне и да замине в дън горите Тилилейски.

Possum, sed nolo!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.