Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:31 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как махнахте залъгалката?нови  
Автор oni (непозната)
Публикувано13.12.07 10:09

От доста време бибата играе роля на покана за сън. Дам ли биба значи трябва да се спи и тя ми я връща, ако не иска да спи. Като се събуди и ме повика първата и работа е да ми я подаде с такова отривисто движение, че падам от смях всеки път. Все едно казва: Наспах се. Хайде да играем! и като я взема ми ръкопляска. Вече мисля, че е голяма за биба и се притеснявам, че ще има проблеми, защото, ако се събуди през нощта и бибата е паднала от леглото такъв кански рев надава...
Как беше при вас? Чакат ли ме безсънни нощи?

Редактирано от oni на 13.12.07 10:14.

Тема Re: Как махнахте залъгалката?нови [re: oni]  
Автор janaМодератор (...)
Публикувано13.12.07 10:16

Аз я махнах на дребната на тази възраст кажи речи. При нас си беше драма, защото тя без биба не заспиваше, ако я изпуснеше през нощта се будеше с рев .... та раших и я махнах. Е цената на това удоволстиве бяха 7 безсънни нощи, тя започна да пие от шише по 3л. чай или вода на нощ само и само да има нещо в устата. Цялата тази драма беше за около 1-1,5 седмица и приключи с точка за нас - биба вече нямахме

Тема Re: Как махнахте залагалката?нови [re: oni]  
Автор Acя ()
Публикувано13.12.07 10:18

Ще ти кажа как я махнахме ние, като изобщо не претендирам, че това е правилния начин.

Махнах я от раз казах, че не може повече с биберон и не и я дадох повече, колкото и да плака, за седмица се оправи. Безсънни нощи не сме имали, но остана да спи при нас в нашето легло и трудно заспиваше няколко дни.
Не знам дали да следваш моя пример и доколко е удачно, но ще ти дам няколко насочващи съвета. На първо място като решиш да махаш не се подавай на никакви манипулации от нейна страна, подадеш ли се веднъж първо започва да си мисли, че с рев ще ти надвие, второ с всяко следващо решение да махнеш бибата ще увеличава натиска си към теб. Ели е имала периоди, в които няколко дни не иска биберона и аз не и я давах, после пак почва да си я иска и и я връщах, всяко следващо връщане ставаше с все по-голям рев.
Можеш да отрязваш връхчето на биберона, първоначално малка дупчица и все по-голяма и по-голяма. Може да я дадете на някое малко коте
Съветвам те първо да махнеш шишетата с биберон и последно да остане биберон залъгалката. Има дечица, които се отказват на тази възраст сами, без натиск и рев, но дали твоето е от тях.
Успех ти пожелавам.

Тема Re: Как махнахте залагалката?нови [re: Acя]  
Автор lilka (новак)
Публикувано13.12.07 10:38

Eто и нашия опит.Ние махнахме бибата късно преди месец /на 2 г. и 7месеца/. На обяд спеше без биба, но вечер рев до посиняване.Зъбките тръгнаха късно да никнат и затова и пуснах аванта.След много приказки, най накрая уж я хвърлихме през терасата и там я намерило едно бебе което плаче и т.н и т.н.Нямаше безсънни нощи, но се сеща и вика мамо де е бибата и сама си обяснява.Но тя е голяма и разбира като и се говори. Нашето съседче беше денонощно с бибата в устата и изведнъж я махна.
Пожелавам ти успех

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано13.12.07 10:50

Около годинка започнах да я махам първо през деня, после вечерта - изобщо не се сещаше за нея нито вечер, нито сутрин...на година и 7-8 месеца откри една забравена биба в един шкаф и ела да видиш какво стана - драма!
Сега още сме с "откритото" съкровище, но смятам след нова година, когато ще сме си пак самички полека-лека да я разкарам.
От сега провеждам психологическа подготовка и на двете - има едно кученце при съседите, на което много му се радва и смятам след рожденни я ден да направим връзката ти "яде торта>голяма си, а кучето е бебе>трябва му биба>>хайде да му я подарим" пък да видим дали ще сработи

.

Possum, sed nolo!

Автор Teди (свободна)
Публикувано13.12.07 11:08

Приложих номера с отрязване на връхчето. Сама стигна до заключението, че бибата се е счупила - мъчи се да я цока 2-3 дни и после се отказа

Нямаше нито една безсънна нощ.

Дано и вие я махнете така безболезнено!
Успех!

Тема Re: Как махнахте залъгалката?нови [re: surfline]  
Автор oni (непозната)
Публикувано13.12.07 11:42

Мисля още днес на обед просто да не я дам и да видя какво ще стане. Тя отдавна спи сама в стая и за това ме плашат нощите. Като ревне през бебефона и аз тичам от спалнята

, ако я озаптя без да я събудя напълно ОК, но събуди ли се и трябват 3 часа ВИНАГИ и тогава заспива.

Тема Re: Как махнахте залъгалката?нови [re: Teди]  
Автор janaМодератор (...)
Публикувано13.12.07 11:48

Дано мине номера наистина, аз не се бях сетила за този вариянт, но човек се учи докато е жив

Каквото и да решиш само трябва да знаеш, че си твърда в решението си. Бъди непреклонна, защото най-малко разколебаване и те го усещат веднага и ще почнат номерата

Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано13.12.07 12:02

Ох, няма да забравя как се завирах една вечер, в една тъмница, в един храсталак (през една оградка и стъпвайки по един покрив) в Несебър да издирвам хвърлената от Радо (тогава на година и 3 месеца) залъгалка....под страх, че ще я потърси нощеска и нямаме друга

Затова сега Виктор въобще не го и научих на залъгалка....ако се опитваше да се лапа пръстите или ръката - просто ги махах от устата му, обяснявайки кротко, че така не е хубаво и така не се прави....в резултат - сега нито знае какво е залъгалка, нито си лапа ръцете и пръстите....понякога даже се терзая, че това дете така ще си и порасне с незадоволен сукателен рефлекс (щото и малко го кърмих - около 4-5 месеца, пряко сили, но пък все още си пие вечерната каша с биберон)...

Веднъж обаче, Ради намерил една от неговите си залъгалки кой знае откъде и я дал на Виктор - беше преди около месец Ле-лее, като видях, луднах....онова малкото я смучеше с такова настървение, верно като невидял....взех я, скрих я и.... това беше....на Радо казах, че не е редно тепърва да свиква с това и да не му дава....."и нали не искаш и ти като мен да се завираш в храстите" ....той разбра за какво говоря, щото съм му го разказвала случая....

На нас поканата за сън ни е слагането в чувалчето за спане. Ако има гушкане - на нашата спалня докато са будни. После - "кой от къде е"
- минаваме по стаите, казваме "лека нощ", виждаме, че навън е тъмно и "котето е отишло да спи" и айде в кревата. Виктор спи сам в своето легло и своята стая откак се е родил, което не значи, че не е гушкан или глезен, ноо...преди сън.

Автор michok (член)
Публикувано13.12.07 12:07

аз я махнах от раз,на година и 2 месеца.Направих се че я хвърлям на къчето,после се скарах на кучето,че е изяло бибата.Цяла седмица се будеше през нощта и се караше на кучето и замахваше с пръст.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.