Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:48 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Запушено носленови  
Автор nadya_1 (непознат)
Публикувано13.12.07 09:35

Здравейте на всички мами. На малкия се запушва нослето през нощта. Моля да ми кажете с какво да го отпушвам, защото май Стеримара не ни помага. Моля да ми споделите и каква температура поддържате в стаята вечерно време и с какво обличате малките си. Предварително Ви благодаря.

Кристиян е роден на 10.09.2007 г.

Тема Re: Запушено носленови [re: nadya_1]  
Автор janaМодератор (...)
Публикувано13.12.07 10:05

Температурата в стаята да не е повече от 22-24 градуса и задължително слагай съд с вода на парното (радиатора), за да овлажнява или направо си купете овлажнител за въздух

Иначе това запушване ако е само през нощта може да е от сухия въздух най-вероятно, продължавай със Стеримар или физиологичен р-р или ако искаш купи кремчето на Нисита и мажи нослето преди лягане с него.

Автор nikol82 (питаща)
Публикувано13.12.07 10:06

С нослето нямам опит.
Температурата в стаята: през деня 20-23 градуса; след баня: 24-25; нощем 19-21 градуса;
За дрешките: в къщи стои с боди тип потниче или с къс ръкав, отгоре блузка и ританки, ако е по студено в стаята слагам и плетено елеченце, но рядко. На вън като излизаме- пак същото но с едни терлички, жилетка върху блузката и одеалце (и покривалото на количката). Все още се боря със слагането на шапка...

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано13.12.07 10:56

Ако имаш кърма може да слагаш по 1-2 капки 3 пъти дневно.
През зимата дневната Т. в къщи е ок 21-22 градуса , нощем 18-19, понякога пада до 17...малката от бебе спи в зимно чувалче без ръкави, като е облечена само с боди с дълъг ръкав. През първите 5-6 месеца и слагах и чорапки.

Possum, sed nolo!

Автор Heвeнa Цoнeвa (~@%^;)
Публикувано13.12.07 10:59

Пробвай с Тонимер, при мойто гардже помага(ше).

Тема Re: Запушено носле [re: nadya_1]  
Автор Teди (свободна)
Публикувано13.12.07 11:15

Най-вероятно е от сухия въздух - слагай съдче с вода в стаята, както те е посъветвала Яна.

При нас Т в детската нощем е 16-17 градуса. И двамата спят с памучни пижамки (с дълъг ръкав), завивам ги с олекотени зимни юрганчета.

Автор oni (непозната)
Публикувано13.12.07 11:35

И при Йоанна Стеримар не помага. Нисита върши работа. Обаче не разбрах това хрема ли е или само нощем е така? Иначе за температурата 21-22 през нощта и 23-24 през деня. Много често проветрявам! За спането е с пижама на голо според сезона и спален чувал пак според сезона. Не търпи завивки.

Автор nadya_1 (непознат)
Публикувано13.12.07 12:47

Много Ви благодаря. Зна4и температурата през деня е 22 градуса, през нощта е 20-21 градуса. Малкия спи с боди, 4орапки, нощни4ка и спално 4увал4е без рькави, завит е с 1 леко одеалце. Дали не го обли4ам много а??? Ама ме е страх да не настине пьк...Ние сме с конвектор и уж казват 4е не изсушава въздуха.....Ина4е като е наван е много добре ...

Автор janaМодератор (...)
Публикувано13.12.07 13:38

Струва ми се прекалено навлечено за сън детенце. Значи моята от малка зимата спи по боди с дълъг ръкав и отгоре зимно спално чувалче.

Конверторите не съм сигурна, че не изсушават, слощи все пак овлажнител или съд или мятай по един мокър парцал отгоре, знам ли според мен си е от пресушаване.
А навън като е студено на тях като са хремави им е по-добре, по-лесно дишат

Тема Re: Запушено носленови [re: jana]  
Автор Acя ()
Публикувано13.12.07 18:25

Съгласна съм за изсушаването на въздуха и, че е добре да се сложи съд с вода, даже може със лайка, на парното.
Не съм съгласна с това, че е прекалено навлечено детето. Според мен, детето се завива според собствените му нужди. Елена от малка не търпи да е завита-спи с пижамка завита с одеало, ако е завита, понякога не търпи одеалото. Габи на 2 месеца спеше облечена с боди с дълъг ръкав, с пижамка и в спално чувалче(плетено с ръкави) или завита със много дебело одеало и и беше добре, обичаше да и е топло, сънят и бе по-спокоен ако и е по-топличко. Сега спи по боди с дълъг ръкав и пижамка и понякога завита с одеало.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.