|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
От 2 до 5
|
|
Автор |
happy_mama (усмихната) |
Публикувано | 12.10.07 12:03 |
|
Отдавна се каня да пусна такава тема....Джаста-Праста ме вдъхнови окончателно в нашта лятна тема! Благодаря, Джаста!
Чували сте вероятно за класическата книга на Корней Чуковски "От 2 до 5", в която са събрани детски размисли и умозаключения за живота, смъртта, любовта, приятелството..., интересни думи, използвани в различни ситуации...
Та ми се иска да си спретнем тук такова местенце, където до пишем за нашите деца - техните интересни и мъдри разсъждения и умозаключения, смешни думички когато проговарят....такива неща....но за нашите деца, не вицове или дочути от другаде неща...
Може да са придружени с кратък разказ за ситуацията или контекста на употреба, защото понякога точно това е интересното...
Вие сте!
Аз ще се включа по-късно .....все пак да си събера материала в главата от тримата юнаци, пък иииии......съм на работа все пак....
| |
|
браво. чудна тема. имам две истории и двете от това лято. една сутрин много ме ядоса моита дъщеря /Ниа на 3,5/ и аз здраво и се развиках а тя за да ме умилостиви ми вика - мамо, много си мила, ти винаги се грижиш за мен, търпиш ме и ме храниш. направо паднах. а няколко дни след това и казвам - ти си любовта на живота ми- а тя ми вика -ти си майката на живота ми.много са сладки на тази вазраст
Редактирано от natby на 12.10.07 12:58.
| |
|
Племенницата ми Теодора ми се хвали,че мама и тате са й купили нов матрак "Тед"...и аз я питам,а защо такъв,защото си Теди ли?
А тя: -Не,беее...,защото са удобни!
(по повод популярната реклама,ако се сещате )
| |
|
Една случка от вчера:
Взимам Тея (2г.3м) от яслата и тя започва да ми обяснява как леличката направила еди какво си. И понеже знам, че държат да им казваме сестри, а не лелки или госпожи, започнах да й обяснявам "Това не е леличка, а сестра". А тя попита "На кого е сестра?"
Габриела 2002
Доротея 2005
| |
|
Много сладка тема .
Да впиша и моето Хриси в нея .
Разглежда книжка за Бамби. Поглежда едната страница и казва: "Един бухал", поглежда другата страница: "Оше един бухал.". Следва кратко мълчание : "Две бухлии."
Има и още много, но към момента направо съм блокаж . Като се сетя пак ще пиша.
| |
|
Това много готино!
| |
|
това с множественото число ме подсети как Васко като беше около 4-годишен се беше впечатлил, че някои думи в м.р. в мн.ч. завършват с -ове и беше изгенерирал ШОКОЛАДОВЕ
| |
|
уникални са просто.
Съвсем прясно, от току що.
След като два дни не спи по обяд, а само лежи, днес се предаде и заспа, но за много кратко 30-40мин. Като се събуди си поиска чай. Дадох му и след това легнахме заедно на спалнята с надежда от моя страна да поспя и той също. Да де, ама не. Лежим си ние и аз му казвам, че искам да не говори за да посля. Мълчи той, ама да не мислите, че много ... няма и минута и изръсва "Зям дупето" . Естествено неможах да се сдържа и се засмях. И така на няколко пъти, но така го прави, че на мен всеки път ми е смешно.
После реши да смени тактиката с "искам вода, искам чай". Отказах, понеже току що беше пил. Да, де ама как така ще ме остави. Накрая склоних. Като се напи ми казва :"Мамо" аз очаквам пак някоя прищявка и му казвам "кажи?", а той "благодаря ти!" . И сега като го пиша ми е смешно чак. Много са изобретателни само и само да не спят.
| |
|
И ние сме така с това множествено число на мъжки род. Ето някои по-странни думички - слон - слони; кран - крани;
иначе бисерите валят всеки ден, ама или трябва веднага да ги напиша, или после нямат връщане - много съм забравена.
| |
|
В отговор на:
-----------------------------------------------------
иначе бисерите валят всеки ден, ама или трябва веднага да ги напиша, или после нямат връщане - много съм забравена.
------------------------------------------------------
И аз съм така. Понякога ме е яд даже.
Редактирано от Tedulina на 12.10.07 16:00.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|