|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
кърмене
|
|
Автор |
jessicca_O77 (непознат
) |
Публикувано | 26.11.07 16:11 |
|
Искам да попитам мамите които имат по-голям опит във връзка с кърменето.Моето бебче е на 2м.В началото гърдите ми бяха много напрегнати и дори ми се мокреха блузите,но на последак дали кърмата намалява или бебето като расте и изсмуква по-голямо количество незнам?Продължавам да я кърмя само от едната гърда към 10 мин.,през около 3 часа,а през ноща има интервал от около 6ч.Преди се и доизцеждах,но вече не защото не пуска кой знае колко, а и само ме боли.Как мислите дали ще спира кърмата?
| |
|
Просто лактацията ти се е регулирала вече. Имай предвид, че 70% от млякото се произвежда в момента на сукане.
Finally I found that I belong here ...Редактирано от dawn4e на 26.11.07 16:24.
| |
|
Благодаря,а какво мислиш за доизцеждането ,ако не го правя има ли опасност за мастит?
| |
|
не мисля, че има опасност от мастит, ако не доизцеждаш. Ако гърдите ти са напрегнати и не цедиш - тогава да - има опасност. Но когато кърмата се регулира, както в твоя случай и не се задържа много-много по каналите, няма страшно. Все пак се наблюдавай и ако усетиш напрежение - давай с помпата :).
И аз така се бях стреснала като към края на втория месец гърдите ми изведниж омекнаха, но все още кърмя, Яна расте доста добре :), предимно на кърма.
| |
|
:) оф голяма мъка ми е с тази помпа-дърпам дърпам а някакви капки само се стичат.На колко е твоето бебче?
| |
|
Синът ми е на 9 месеца и е почти само на кърма (малко офф - голям зор му е това захранване) та до сега съм изцеждала само 2 пъти и съм ОК, но когато спря да кърмя ще отида на мамолог да види как е положението с каналите, което като го гледам моето "цицоманче" няма да е скоро.
Finally I found that I belong here ...Редактирано от dawn4e на 26.11.07 16:28.
| |
|
Е щом има кърма и щом му харесва и на него да продължава,няма нищо по - добро за бебетата от кърмата,да видим ние до кога ще изкараме.
| |
|
Ако гърдите са напрегнати, опитай да цедиш на ръка докато се къпеш, много по-лесно е под топлата струя на душа.
Ако предпочиташ с помпа - сложи за няколко минутки горещ компрес на гърдите и тогава действай с помпата.
Успешно и безпроблемно кърмене!
| |
|
да добавя към компреса
цеди на почивки- както прави и бебето
аз доизцеждах по минута едната, почивка 1-2 мин, после минута другата
така празниш резервоарчетата зад ареолата и даваш време нова кърма да слезе от каналите.
така няма да те боли нито гърдите нито ръцете като се цедиш
когато/ако се налага
| |
|
Там е работата,че след като се насучи бебка и гърдите ми омекват и не ги чувствам пълни и не ме болят за това и не се мъча да се изцеждам защото ме боли с помпата ,а нищо не пуска.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|