|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Малкият не наддава...
|
|
Автор |
Myk (непознат) |
Публикувано | 22.11.07 23:14 |
|
Здравейте, моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да сподели опитът си... Историята на кратко - преди месец и 20 дена станах баща за втори път. Момче, 4 кг., 53 см - едно чудесно здраво дете. На третият ден ги изписаха - беше паднал до 3.770 - нищо лошо в това. След като се прибраха с мама в къщи, установих, че не съм вярвал че може даима толкова спокойно бебе - нощният сън му беше между 6 и 9!?! часа, а през деня повечето време между храненията прекарваше в сън. Докторите ни казаха да не го будим щом е доволен и не плаче, но на 20-тия ден установиха че е паднал до 3.500. Взехме везна за да го мерим, на ядене хапваше по 100-120 грама кърма. Забравих да кажа че е само на естествено хранене. За две седмици скочи до 3.800, но сега отново спада и вече е под 3.700. Докторите не са доволни от този факт и искат да качва. Ако не стане 4 кг. не искат да му сложат ваксината за 1 месец. Бяхме и в деската поликлиника при проф. Ковачева - нищо. Правиха изследвания на кръв и урина - всичко е в норма. Не плаче, спокоен е, даваме му Инфакол за коликите, изобщо по всичко му личи че е доволно бебе. Само супругата ми е страхотно притеснена и вече не знае какво да прави... В момента хапва по 60 гр. от гърдите и и не иска повече. С много мъки хапва и около 10-20 грама от шише и това му е яденето. Ако някой от вас може да сподели, ще се радвам. Моето лично мнение е че просто с времето това ще отшуми и ще започне да качва. При положение че изглежда прекрасно, енергично, живо и здраво бебе, няма място за притеснение. Ако бебето е недоволно, то плаче, нали?
| |
Тема
|
Re: Малкият не наддава...
[re: Myk]
|
|
Автор |
Poзaбeл (ледено студена) |
Публикувано | 22.11.07 23:23 |
|
Пърото, за което се стих е да не е имал/има жълтеница, тогава са поспаливи, по-мързеливи и не им се яде?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
snich (Renina mama) |
Публикувано | 22.11.07 23:56 |
|
Минах през това и все още не знам дали има патологична причина за това ненаддаване. Дъщеря ми се роди 3,850кг,51 см .Наддаваше по около 100гр на месец.Веднъж беше наддала само 20гр за цял месец.Беше на кърма.Педито реши,че кърмата ми не е добра и ме посъветва да давам АМ......нямаше ефект. Но за разлика от вас ,ние си имахме колики като за световно. Като навърши годинка започна да наддава като бебе - по кило на месец Като си влезе в нормата започна да наддава нормално. Сега е на 3г 9м и е съвсем в норма,но има някакви проблеми със стомаха(сега изследваме какви са точно) Питам се дали и тогава стомахът й не е работел както трябва? Дали заради това не е наддавала? Може би ще си отговоря като разбера какъв е точно проблема .
Ако жена ти се притеснява много,искайте от педито да му пуснат някакви изследвания .От друга страна,ако детето е видимо здраво,не мъчете малкото човече,може с времето да се оправи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kolelo (новак) |
Публикувано | 23.11.07 05:29 |
|
>>> Ако бебето е недоволно, то плаче, нали?<<<<
Не е задължително. Възможно е да няма сили нито да се нахрани, нито да изплаче, а да изпадне в състояние на ленивост и дълъг сън. Такова състояние може да се предизвика от жълтеницата. А когато детето не се храни и не надава, то няма сили да суче, да си набавя необходимите калории и се влиза в един омагьосан кръг. 6-9 часа е доста дълго време без храна за едно новородено. А това, че не е върнало килограмите си от раждане месец след раждането, е тревожно и трябва да се вземат мерки:
1. По принцип се кърми на поискване, т.е. по инициатива на детето, но когато има проблем инициативите се взима и от майката: Кърмене на всеки час и половина - два през деня, а през нощта не повече от 3-4 часови паузи. Кърмене най-малко 10-15 мин. от едната гърда, а след това се предлага и другата.
2. След това ако е необходимо и добавка.
3. Спиране даването на чайчета и вода (ако се дават), защото така само се пълни коремчето. Не се дава и глюкоза, която само убива апетита и дава празни калории без необходимите за бебето вещества, които да осигуряват растежа му.
4. A ето това е статия, с техники за будене на сънливо бебе:
Между впрочем, горният форум е много полезен по въпросите, свързани с кърменето. Има БИБЛИОТЕКА със статии. Можеш да споделиш и там притесненията ви. Има доста опитни майки, минали и през специално обучение, които могат да помогнат.
Баткото - 2 г. и 2 мес.
Мъникът - 1 мес.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (същата) |
Публикувано | 23.11.07 08:23 |
|
Няма обриви, нали?
За ваксината изобщо не се притеснявайте - всяка ваксина може да се отложи във времето! Това не е проблем!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Andrea$ (Andy) |
Публикувано | 23.11.07 10:12 |
|
Mоже да се свържете за консултация с Консултативния кабинет по кърмене към СБАЛАГ МАйчин дом - София. Кабинетът се ръководи от Д-р Анета Попиванова (неонатолог към същата болница). Участват също 5 момичета от форума за кърмене към бг-мамма, минали специално обучение за целта.
Може да се запишете за консултация на телефон 0896 418 488.
На същия телефон може да се обадите и само за кратък съвет, както и ако искате да получите информация за кърменето (начало, евентуални проблеми, поставяне на бебето на гърда... )
------------------
"The important thing is to never stop questioning."
Einstein
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 23.11.07 15:25 |
|
Уф, все едно чета за моята дъщеря! С тази разлика, че тя се роди малко по-лека.
След чудесните съвети, които са дали колело и Андреа просто нямам какво да добавя.
Аз лично бих опитала поне 2 седмици да кърмя по-често бебето(вкл. и да го събуждам), както колело е написала.
Също спрете всякакви чайове, вода и залъгалки, ако ползвате.
Следете да изпива и задното мляко - то е по-богато на мазнини, ако трябва опитайте да му го предлагате с лъжичка.
Нека майката да опита 10/15 минути преди кърмене да си постави топли компреси на гърдите - така ще му е по-леко да изсуква и няма да се уморява бързо.
Успех и нека майчето да не се притеснява - след като кръвта и урината са ОК какво повече може да иска?!
Possum, sed nolo!
| |
Тема
|
Благодаря ви много!!!
|
|
Автор |
Myk () |
Публикувано | 23.11.07 16:00 |
|
Много сте мили!!! За мен е важно, че малкия е жизнен и се надявам в скоро време всичко да се оправи. Още веднъж ви благодаря много.
| |
|
аз на месец-два съм била същата картинка- при мен проблемът е бил че са ми давали подсладена вода... от шише и аз съм я предпочитала пред кърмата и уморителното сукане- резултата- доволно и тихо бебе, което обаче изобщо не наддава...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kokosh4ica (измътила) |
Публикувано | 05.12.07 22:23 |
|
аз малко късно се включвам, но да те успокоя: все едно чета за моя син! Супер тихо и доволно бебе, спеше, не плачеше, нямаше колики абе бебе мечта! Но на 20-25 ден спря да наддава. Пробвахме какво ли не, карма имах страшно много, той си ядеше, но просто стрелката на кантара не помръдваше. Пробвахме да го будим нощем (и той си спеше без събуждане 6-9 часа), но веднага заспиваше отново - педито и акушерката ни казаха че няма смисъл тогава да го будим. След като започна да отслабва ни казах да пробваме с AM и така бавно бавно почна да наддава, като изпиваше на ден между 0 и 100мл. Явно толкова му е трябвало! и така си останахме до края, но независиомо от това супер бавно наддаваше. Другата седмица ще стане на годинка и тези 8,400кг, днес бяхме на контролен, педито е възхитена как се развива. Мен малко ме притеснява, защото гол изглежда като щиглец - супер хилав е, но причината в това е май че той хич не се спира- като пумпал е! Катери стълби, бута разни коли, ходи за ръчичка и така цял ден!
Дано и при вас този период да е отминал!
Поздрави!!
az malko kysno se vkljuchvam, no da te uspokoja: vse edno cheta za moia sin! Super tiho i dovolno bebe, speshe, ne placheshe, niamashe koliki abe bebe mechta! No na 20-25 den spria da naddava. Probvahme kakvo li ne, karma imah strashno mnogo, toi si iadeshe, no prosto strelkata na kantara ne pomradvashe. Probvahme da go budim noshtem (i toi si speshe bez sabuzdane 6-9 chasa), no vednaga zaspivashe otnovo - pedito i akusherkata ni kazaha che niama smisal togava da go budim. Sled kato zapochna da otslabva ni kazah da probvame s AM i taka bavno bavno pochna da naddava, kato izpivashe na den mezdu 0 i 100ml. Iavno tolkova mu e triabvalo! i taka si ostanahme do kraia, no nezavisiomo ot tova super bavno naddavashe. Drugata sedmica shte stane na godinka i tezi 8,400kg, dnes biahme na kontrolen, pedito e vazhitena kak se razviva. Men malko me pritesniava, zashtoto gol izglezda kato shtiglec - super hilav e, no prichinata v tova e mai che toi hich ne se spira- kato pumpal e! Kateri stalbi, buta razni koli, hodi za rachichka i taka cial den!
Dano i pri vas tozi period da e otminal!
Pozdravi!!
P.S. Sorry za latinicata
Редактирано от surfline на 06.12.07 00:19.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|