Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:47 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как е възможно това?!нови  
Автор irusha (reshitelna)
Публикувано04.11.07 22:33

Не знам дали съм единствената която забелязва, но вълнени бебешки дрехи просто НЯМА, нито в България, нито в САЩ, нито в ЕBAY, нито в цял интернет магазините. Миналата година имаше само една фирма Janie and Jack, която произвеждаше бебешки вълнени дрехи (мерино вълна, тъй като е мека и няма нужда от преработка, за да не боде), но ве4е и те не произвеждат. Казват 4е било много скъпо. Просто се 4удя как е възможно при нали4ието на толкова вълнени дамски и мъжки дрехи да няма едно вълнено детско половер4е, да не говорим за одеалца, спални 4ували или търлъ4ки.

Не знам дали съм единствената мислеща по този на4ин, но аз НИКОГА не съм си представяла, 4е вси4ки бебешки дрехи ще са нефтени (защото от това се извли4а полиестера и акрила), 4е бебетата ще спят с нефта, ще играят с него, ще се топлят от него! Никога не съм си представяла, 4е при нали4ието на толкова ОГРОМНО изобилие от стоки и разнообразие за памперси трябва да избирам между pampars and huggies, като и двата вида ги произвежда Procter and Gamble, и НИКЪДЕ в НИКОЙ детски магазин да не продават паму4ни гащи, които също така умеят да абсорбират бебешката урина и определено не запарват и освен това можеш да си ги переш и да си ги ползваш пак, както и хората са правели хиляди години преди нас.

Някой въобще замисля ли се дали тези нефтени продукти (полиестер и акрил), за памперса няма да тръгна да обяснявам, колко химии има които се дишат от бебешкото дупе, нямат никакви негативни отражения върху бъдещето поколение на планетата.

Въобще ако искаш да отгледаш детето си с естествени продукти като памук и вълна, в огромното изобилие от стоки, които, междудругото ги рекламират като "Totally Natural, 100% natural" такъв избор НЯМАШ, освен ако не решиш сама да си плетеш и шиеш. Има ли някой който намира това за малко пове4е от притеснително или аз съм единствената луда?!

Редактирано от irusha на 04.11.07 22:36.

Тема Re: Как е възможно това?!нови [re: irusha]  
Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано04.11.07 22:45

Тук в Дания всички дрешки за бебета и деца са памучни и вълнени. Вълнените са по-скъпички разбира се. Има и мешани с изкуствено влакно, но то обикновено е в малък процент.

Тема Re: Как е възможно това?!нови [re: NikiFin]  
Автор incendio (разПиляна)
Публикувано04.11.07 23:22

и при нас има вълнени, също са по-скъпи, въпреки че сме силно южни и реално въната се използна 2 месеца в годината...
но наистина болшинството дрешки са акрил и полиестер... с внимателно четене на етикетите няма опасност от грешка...

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано04.11.07 23:56

В Германия също не е проблем да се намерят бебешки дрешки, изцяло от естествени материи - обикновено имат етикети за Еко-текстил.
100% вълнени неща гледах в петък в Jakadi, имаше и за съвсем бебета и за не толкова бебета

.

Possum, sed nolo!

Редактирано от surfline на 05.11.07 00:01.

Тема Re: Как е възможно това?!нови [re: surfline]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано05.11.07 01:18

В Бенетон магазините съм виждала вълнени пуловери...соленичка им е цената.
Иначе бих споделила същото впечатление-само акрил,полиестер и от сорта.
А тези поларените-просто ми се драйфа от тях

Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано05.11.07 02:19

В Бг можеш да намериш много хубави памучни дрешки, даже и турски, напоследък доста качествени памучни неща правят... Сащ ги разбирам чудят се къде да си пласират вече скъпия и прескъп нефт ... жалко за бебетата там.

Аз също ползвам вече памучни гащи за "напишкване" - не че много ми се иска да са напишквани, но за сега сме на тоя етап - вярно е - добре попиват :))).

Автор TeдиМодератор (същата)
Публикувано05.11.07 08:32

Вълнени дрехи не съм търсила, но 100% памучни купувам и на двамата, т.е. има.

Тема Памучни дрешки има...нови [re: Teди]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано05.11.07 09:16

навсякъде,и аз купувам само такива,но те не топлят така както вълнените.

П.п. Хващай куките и започвай да плетеш

Редактирано от ДжacтaПpacтa на 05.11.07 09:17.

Автор gugu (пристрастен)
Публикувано05.11.07 18:01

Е, сега - струва ми се доста крайно изказването. Моите деца ги отглеждам с памучни дрехи със съвсем малки изключения като предствителните им рокли например. Преди да родя ми бяха казали, че памукът в САЩ не струвал и бабите ми наизпращаха хиляда и една дреха. Няма такова нещо - почти всички дрехи за бебета и деца са от хубав памук. Виждала съм вълнени дрехи за мъници независимо, че сме по на юг и не ми трябват.
Нали си чувала за механизма на търсенето и предлагането. Много хора предпочитат да им излиза евтино (или не могат да си позволят) и си купуват дрехи с евтини материали. Това е по-голямата част от търсенето така, че е нормално да има по-голямо предлагане и по-добри цени. Така, че вълнени дрехи се намират, но са по-солени ценово и разнообразието е по-малко. Идеята за куките ми се струва доста добра.
Изобщо светът си върви накъдето си го водим ние - днешното поколение.

Тема ПОЯСНЕНИЕ [re: irusha]  
Автор irusha (reshitelna)
Публикувано05.11.07 18:56

ставаше въпрос за липсата на вълнени бебшки дрехи, паму4ни знам 4е има (имаше по-то4но) през лятото, сега за есенния и зимния сезон не е невъзможно, но много трудно се намират 100% памук. Пове4ето са смес от 80% памук, 20% полиестер, като полиестъра е от вътре т.е непосредственно до бебешката кожа. Сега вси4ко е полиестер, особено пижамките, одеалцата, меки4ки, топли4ки, ама как запарват само бебета си знаят.

говорих 4е НЯМА паму4ни бебешки гащи. такива като памперсите, но с памук от вътре, не с пластмаса и хартия. И ако не искаш да увиваш бебето си в тези химмии с много дългите имена, трябва сама да си ушиеш.

колкото до това дали ние си го правим, мисля 4е наистина си права. Как например е възможно в Дания (както и предполагам в останалите Северно Европейски държави) вси4ки бебешки продукти да са от вълна и памук, а в България и Сащ да са от полиестер. Предполагам , 4е наистина се дължи на желанията на консуматора, a желанията на американския консуматор се измерват в коли4ество, а не в ка4ество. Ходят с коли4ки да копуват дрехи за да спестяват все, пък това 4е никога няма да ги облекат е отделен въпрос, защото важното е 4е "Колкото пове4е пазаруваш, толкова пове4е спестяваш" което си е 4исто промиване на мозъка.

колкото за вълнени бебешки маркови дрехи от рода на $130 и от горе, няма да коментирам, защото това е СМЕШНО!!! Не 4е не мога да си позволя , но като знам 4е $130 ще нахранят в Африка цяло село и хи4 не ми се дават за да правя живота на тези от Бенетон или Лендс Енд още по-луксозен. Все пак ве4е вси4ко се прави в Китай и то на супер евтини цени и предполгам 4е въланата е не пове4е от 2 пъти по-скъпа от акрилика например.

Редактирано от irusha на 05.11.07 19:13.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.