Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Вярвате ли в такива неща?нови  
Автор scarlet81 (очакваща)
Публикувано12.10.07 20:19

Говорих с една позната токущо и се разприказвахме на такива разни мистични теми (подтикнати от факта, че Джейсън не мирясва за 2 секунди и само реве и мрънка) и реших да разпитам и вас тука дали сте се замисляли над разни такива неща.
Та мисълта ми е, вярвате ли, че бебетата в първите си месеци преживяват моменти от предишния си живот?
Като го гледам Джейсън като спи се усмихва, ама такива усмивки хвърля, а все още не може да се смее на разни стимули докато е буден. От къде тогава преживява такава емоция и най-вече, как знае как да я изрази на сън, като не знае как да я изрази като е буден? Освен това се стряска, маха с ръце все едно обяснява нещо... Ако мозъкът му още не разбира емоции, говор, дори не може да фокусира още, как може на сън на преживява някакви такива неща?
Моята позната ми разказа, че гледала някакво предаване, което се казва "Baby Mind Reader" за някакъв човек, която четял мислите на бебета и деца, които още не говорят. Имало някакво момиченце, което много плачело като го оставят само в стаята. Той забелязал, че като затворят вратата на стаята плаче, като я отворят и то вижда в другата стая не плаче. Оказало се, че майка му като била бременна с него била малтретирана от мъжа си и то се страхувало за нея, като е затворена вратата и не я вижда! (Така "прочел" този в съзнанието на бебето.)
Може би вече изкуквам от умора и недоспиване, но има някои неща свързани с мъниците дето много ме дивят и исках ако има още майчета, които се замислят над разни такива неща да споделят

Тема Re: Вярвате ли в такива неща?нови [re: scarlet81]  
Автор nikol82 ()
Публикувано12.10.07 22:31

Интересно е. Ама ако трябва да съм откровена- не вярвам. Не съм ровила, специално да видя защо малките се хилят или плачат на сън (и при нас е така от самото начало), но аз си го обяснявам с някакви неконтролируеми мимики. Чувала съм за теория, че бебетата преживяват раждането, когато дишат учествено и улашено на преимер, но ми се струва че и тази теория малко издиша, защото те гримасничат още в утробата.
За плача- явно просто още не са се научили да живеят и се борят с трудностите.
А за бебето и отворената врата... аз и до сега не мога да спя на отворена врата (вътрешна отворена, от към терасите не ми пречи!?), така че може би си проявяват характер децата от началото още.

Автор cchery (не е истина)
Публикувано12.10.07 23:10

Да ти кажа и аз не вярвам в тази теория. По съм склонна да приема тази, в която се твърди, че почти всички системи на новороденото са несъвършени и всички гримаси, размятания на ръце и крака се дължат на случайни мозъчни импулси към мускулите. Пък и мускулният тонус на новороденото е твърде висок и това също допринася за неконтролируеми движения.

Но пък виж, отваряш много интересна тема за бебета - мисля, че те до определена възраст имат развит център на мозъка за неща, които ние не знаем, че съществуват и не вярваме. Ето какво ме доведе до тази ми полуубеденост. Преди месец, когато татко почина, Бела ни изненада и стресна много. 5 часа след като той си отиде - почина вкъщи и кола на траурната агенция го откара в хладилна камера до погребението, ние сядаме да вечеряме. Понеже в къщата на село имаме само 2 стаи, вечеряхме в тази, в която той лежеше до смъртта и си и Бела и мъжът ми седят на неговото легло. В един момент тя се завъртя на ляво към леглото и се загледа, след това се обърна към нас с репликата:"`иж, дяду...... пачи!" - в превод - "Виж, дядо плаче!" Дали в тоя момент толкова много ми се искаше той да е с нас дори и след смъртта си, но оттогава някакси не преставам да вярвам, че все още е наоколо и когато Бела ми спомене думичката "дяду" се въртя като шантава, очаквайки да го видя.... Как ми се ще да е истина и тя да го вижда.......

в някой прекрасен ... ден земята грабва те в плен...

Тема Re: Вярвате ли в такива неща?нови [re: cchery]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано13.10.07 00:46

Ох,Чери ....разплака ме.Не мога да си представя колко ти е тежко.Само при мисълта,че мога да изгубя мама или татко и блокирам,загубвам се някъде в тъмното и незная как да изляза.Това е най-тежката болка...Но съм сигурна,че сълзите на татко ти са от радост,че сте добре и че има най-прекрасните внуци на света.
Сори за офф-а....

Тема Re: Вярвате ли в такива неща? [re: scarlet81]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано13.10.07 01:18

Ами аз вярвам, че бебетата хич не са глупави, недоразвити създания дето само ядат, спят и ядосват родителите си

Голямата ми дъщеря с раждането си обичаше да е на рамото ми и да ме гледа право в очите отмествайки се леко назад и отваряше уста като Оооо. Очите и бяха много чисти без синишкави отенъци.
Наскоро таткото ми припомни, че на ултрасоунда на малката ни казваха как с ръка си пази очите. В същност тя си лапа два пръста, а другата ръка си я слага отгоре като си опира леко горната част на устната. Голямата пък я хванахме, че си смуче палеца още от утробата. Така, че мъниците не са само ритковци, а си имат своите привички от доста малки.
С майка ми като добри две жени се състезавахме кой по-добър На по-малко от месец купих шезлонг за бебето с играчки. Детето отвори ей такива очи да ги изучава. Тъй като майка ми твърдеше, че бебетата не виждат на тази възраст се мобилизира и научи малката да си дрънка сама с дрънкалката на играчките до седмица по-късно.
С втората дъщеря ми се смееха, че я уча да издава звуци от на няколко дни. След дни започна да ме гледа и да се опитва да мърда устни с мен, а след известно време Гукаше с моята интонация и до месец казвах и Му и други подобни. Е, това с времето си, защото сега не иска, но то не може всичко
Идеята ми е, че не вярвам в предишни животи, въпреки, че не отричам. Но съм убедена, че децата имат много повече умения отколкото се твърди по книгите.

Тема Re: Вярвате ли в такива неща?нови [re: gugu]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано13.10.07 01:38

За света нс сънищата - много е странно. Аз сънувах моя вуйчо как е много щастлив, че отива на лов (страстен ловджия). Бяхме на село и баба и дяд бяха там (сънувам ги от време на време). Необичайното беше мисълта ми защо е толкова щастлив като си ходи на лов редовно. Е, оказа се, че същата вечер е починал. За съжаление след ден-два пак го сънувах, но беше нещастен

Преди това бях го сънувала как ходи по места където само покойния ми дядо съм сънувала.
И така незнам какво да очаквам от сънищата си. В противоречие на литературата моите и предимно са цветни.
Загадка е светът на сънищата. Така, че може би децата си имат от бебета свой свят. Отделно на сън се преживяват тревоги и радости.

Тема Re: Вярвате ли в такива неща?нови [re: cchery]  
Автор ha! (Непознат)
Публикувано14.10.07 12:12

до 9тия ден починалите определено се навъртат наоколо и после до 40 са все още тук
и не са бабини Деветини

във всички религии си е застъпено по един или друг начин..... и споменаването и "храненето" и покриването на огледалата и тн и тн
а децата наистина имат "очи" за тие неща. просто още не сме ги научили че това не се вижда (не съществува)
това са неща не за стряскане а просто за взимане под внимание......като не виждам килиманджаро не значи че не съществува

Автор jana (...)
Публикувано14.10.07 22:43

Твърдо вярвам в такива неща. Дори доказателства са, че в първите дни още от раждането си малките бебета на сън се усмихват, мрънкат .... бабите казват, че това са преживяванията от предишните животи. Аз вярвам на това. Здраво стъпилите пък отричат тези факти и ги обесняват с вродените емоции от корема на мама ... т.е. че преживяват това, което сме им "показали" докато ги носим. Ти решаваш сама на кое да повярваш, но ще ти кажа една случка с брат ми, помня я до ден днешен.
Беше може би на 2-3 г. тамън проговорил, събужда се една сутрин и развълнуван пита майка ми дали като почине и той ще ида в онзи град с белите кули където е и баба му .... майка ми никога не е вярвала на такива неща, но тогава останала стъписана, уплашена и най-вече вярваща.

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Автор NadG (Моксина)
Публикувано15.10.07 00:38

Не вярвам в предишни животи, но е доказано, че децата възприемат реално времето на бременността и трупат впечатления. Включително след 4 месец чуват гласовете и имат памет за емоциите, които ги обграждат.

Тема Re: Вярвате ли в такива неща?нови [re: NadG]  
Автор incendio (разПиляна)
Публикувано15.10.07 01:28

вярвам... освен за преживяванията, съм сигурна, че бебетата са много по-умни, отколкото повечето си мислят... а и сигурно е ужасно дискомфортно да си заклещен в новородено тяло и да не можеш да изразиш мисли, желания и усещания по никакъв друг начин освен с плач, и то срещу двама ( в повечето случаи) неадекватни родители

(особено полу-живата от умора майка)

до преди няколко дни не вярвах в неволно урочасване с очи и предпазването с чесън, даже се смеех на вярващите в тази безумица, но вече и в това вярвам... защото:
тук вече е сезона на пенсионерите - ние с Лора с часове се разхождаме навън и безкрайно количество баби-англичанки ни спират по улицата да и се любуват, да ме разпитват и убеждават, че по-красиво бебе не са виждали (аз се пукам по шевовете от гордост наред със сланинките)... в резултат на тази всенародна любов Лора беше винаги много раздразнителна в количката, често плачеше и със страшни мъки заспиваше (аз до последно отричах каквато да било вероятност причина за това да са "очите" на бабите и категорично отказвах намесата на "висши сили" под формата на чесън, червени и сини конци или мъниста)
преди няколко дни с нас излезе майката на кума ни (тя е много суеверна и си спазва всички чувани и нечувани бабини деветини) като видя какъв цирк сме по улицата и как детето плаче, тя ми заяви, че хората я урочасват - аз категорично и заявих, че това са глупости и не вярвам в такива неща, обаче тя настояваше до толкова, че пусна скилидка чесън под подплатата на яйцето - аз естествено бурно се възпротивих, но от уважение не я извадих веднага, а реших като се прибера да я изхвърля - е вярвате или не (аз нямаше да повярвам,, ако не ми се беше случило) Лора заспа на секундата, а на следващия ден ЦЯЛ ден спа в количката за първи път, от както я возя... без да мрънка, без да плаче, без да се върти - спинка си спокойно като ангелче
... ми не махнах чесъна - още си стои, само го проверявам всеки ден да не вземе да гние, а бебка се вози с удоволствие и повече дори не се е намръщила след няколко часово ревю пред туристическите баби (освен като огладнее, разбира се)
та вече и в това вярвам...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.