Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:12 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Оставяте ли бебето да реве???нови  
Автор scarlet81 (очакваща)
Публикувано12.10.07 23:11

Мамчета, споделете дали оставяте вашите бебета да плачат? В смисъл, ако всичко им е наред, нахранени са, преобути, оригнати и т.н. и въпреки всичко не искат да заспят вечер, оставяте ли ги да си поплачат и да заспят сами?
Джейсън така се тръшка като го оставя в леглото, че ужас! И ми е жал да го оставя да реве, въпреки, че съм сигурна, че всичко му е наред. Страх ме е, че ще се научи да запива на ръце и после не знам какво ще го правим... Майка ми ми каза днес, че мен точно в такава възраст (2-3 седмици) ме е превъзпитала за 3 дни като ме е оставила да си рева и да се науча да заспивам сама и от тогава не е имала проблеми. А със сестра ми беше ужас - до 2 годишна заспиваше само като я возим напред-назад в количката, защото тогава вече живеехме с баба ми и дядо ми и те не даваха бебето да плачело...
Не знам, къса ми се сърцето да го оставя да реве като е толкова мъничък... Но и не искам да се разглезва все да го носим на ръце... Дайте съвет...

Тема Re: Оставяте ли бебето да реве???нови [re: scarlet81]  
Автор cchery (не е истина)
Публикувано12.10.07 23:23

За себе си съм си направила една класификация на бебетата по този признак - просто има бебета, които заспиват сами и такива, които никога не го правят. От опит - Коко съм го оставяла да реве по 20 минути - не ти го препоръчвам, след като е преобут, разходен, нахранен и съм дала и водичка и нямам нито едно попадение със самостоятелно заспиване. До 3,5 години не е заспивал сам. Бела заспива от новородена съвсем сама, случва й се понякога да пореве или по-точно да помрънка 5-6 минути, след което се врътва, тегли ни по една майна

, че не сме й обърнали внимание и си заспива съвсем доволно и предизвикателно сама.

Според мен можеш да пробваш да го оставиш да пореве до 10-ина минутки, но ако не се получава 2-3 дена, се откажи и можеш да започнеш с опити за приучаване към самостятелно заспиване след 2-я месец, когато коликите са постихнали.

в някой прекрасен ... ден земята грабва те в плен...

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано13.10.07 00:18

10-15 мин. съм я оставяла съвсем съзнателно. Понякога се е случвало да съм толкова скапана, че да заспя с ревящото бебе до главата. Тогава не знам колко дълго е ревяла, но винаги като се събудех я намирах заспала. Не е върха на "майчинството", но до толкова са ми стигали силите

.

Редактирано от surfline на 13.10.07 00:19.

Тема Re: Оставяте ли бебето да реве??? [re: scarlet81]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано13.10.07 01:02

Никога не съм ги оставяла да реват. За да реват си има причина и не мисля, че е от глезотия - страх, несигурност и т.н. За "войнишко" възпитание под 3-6 месеца си мисля, че е вредно за детето. Напротив, мисля че с много нежност и гушкане децата стават по-самоуверени и жизнерадостни. Поне моя опит до сега потвърждава това.
Двете дъщери са ми коренно различни въпреки, че са родени през ден само. Малкото само си заспива, а голямото до ден днешен е мъка. Така, че съм убедена, че всичко си зависи от детенце и други неща (с голямата се върнах на работа много рано и като се прибера в 8+ започваше купона да се радваме една на друга).

Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано13.10.07 01:35

Аз си мисля ,че поне до 6 месец детето плаче защото се нуждае от нещо, а не от глезотия.Нашето дете заспа за първи път сам като беше на 3 месеца.Просто го оставях в леглото и той заспиваше, но като стана на 6 реши че ще заспива само в ръцете ми.Това продължи около месец и после пак сам.
Оставяла съм го да плаче около 5 мин. и ако не се е укротил отивам бързо.Вярно е че детето създава навици, но пък да го оставиш да плаче прекалено дълго време не е много хубаво, че той се превъзбужда и нещата се оплитат още повече.

Тема Re: Оставяте ли бебето да реве???нови [re: gugu]  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано13.10.07 11:04

Същите думи слушах от майка си - как ме била превъзпитавала да заспивам сама в леглото. Е, не я послушах и съм супер хепи. Не бих оставила детенце да реве, особено на тази възраст. Според мен детето трябва да спи при майка си до определено време, както е било хилядолетия наред. Много сме се разглезили в начина си на живот и сме се превърнали в егоисти, като поставяме нуждите на детето след своите. Стефан спи м/у нас, гушкаме си го и спим удобно. Детето е кротко и щастливо. Мненията ни с gugu съвпадат.

Редактирано от нeмиpницa на 13.10.07 11:05.

Автор nikol82 ()
Публикувано13.10.07 11:06

Изпревари ме с пускането на темата

Аз на няколко пъти си направих експеримент по съвет на таткото "остави я, тя ще се измори и ще заспи". Е да ама не. Всеки път след около 20мин рев, аз вече не издържам и отивам при нея. А тя е толкова разстроена, че после още час не може да спре да плаче. Изглежда ми супер изплашена, след дълъг рев.
И аз съм на мнение, че след като толкова малко бебе плаче, значи има нужда от нещо. Може би като порастне ще сменя тактиката, но за сега си я дундуркам.

Автор ednaRusenka (Засмяна)
Публикувано13.10.07 11:20

Аз винаги съм казвала че моето бебе няма да заспива на ръце,няма това,няма онова.....да ама НЕ.Всяко бебенце е толкова различно,то само те води.Като иска да гушнеш,просто го гушни и то ще заспи за няколко минутки отколкото да го оставиш да реве да се къса неговата и твоята душичка.В крайна сметка да не си мислиш че ще го гушкаш цял живот,ще дойде време когато ти ще искаш но то ще бяга.Така че гушкай,сега ти се е паднало

Тема Re: Оставяте ли бебето да реве???нови [re: нeмиpницa]  
Автор chapchaps (член)
Публикувано13.10.07 12:52

Евала.....за поста!
Като решиш да имаш дете мисля, че се знае, че идва точно с тия екстри. Безсъние, друсане на ръце до посиняване и т.н. Ако не е такова детето - чудесно! Ударили сте в десятката! Но ако е от тия, които имат нужда да се гушнат, за да се успокоят, това е най-малкото, което можеш да предложиш на детето си. Сега приветстваме децата си на този свят, трябва ли да са изплашени, самотни. Ние големите дали имаме нужда само от нахранване и преобличане...имаме нужда от нежност, а защо да лишаваме малките безпомощни същества от нежност и любов!
Знам, че има една статистика и тя гласи, че колкото повече гушкаш и носиш бебето, толкова по-самостоятелно и разбрано ставато като дете и обратно. Тия, които са "възпитавани", разбирай пречупвани, научавани, че нямат право да изискват нищо - дори и любов, после стават разглезени деца, защото си търсят внимание по други начини. А да не говорим като големи, че не вярват, че заслужават любов и привличат партньори, което ги подлагат на някакъв вид тормоз!
Гушкайте, децата си, люлейте ги на ръце....колко дълго мислите, че ще имате този шанс!?!?
А колкото до това, че се страхуваш да не свикне на ръце, то си е до детето. Моята дъщеря като стана на 3 месеца и свършиха коликите, вече не искаше на ръце - сега я люлея в столчето за хранене. А аз съм приспивана на ръце до 1 годишна възраст.

Автор Ripple (невЕрваща)
Публикувано13.10.07 14:44

Не го оставях да плаче, толкова беше малък и жален. Според мен това с разглезването са глупости. Когато проходи не ми даваше да го взема на ръце. А сега, ако ми даде да го гушна си е истинско чудо.

Носете си и се "глезете" на воля.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.