Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:24 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Лишей" на лакътя на бебетонови  
Автор _dexter_ (оптимист)
Публикувано15.09.07 10:08

Днес забелязах на лакътя на Яна петънце около 5 мм в диаметър, което прилича на лишей, като нещо протъркано, но май не е протъркано. Някой да има идея какво може да е? Намазах го с крем против подсичане, другата седмица сме на консултация, тогава ще питам. Но ако е нещо притеснително, ще ходя още сега. Да не е симптом за някоя болест?

Тема Re: "Лишей" на лакътя на бебетонови [re: _dexter_]  
Автор kasmet4e (Мама на ИВКА)
Публикувано15.09.07 13:16

симптом е да, само че, не на бебешка, а на майчина... и аз я карам

Не се притеснявай изобщо вече е по активно бебенце, мърда ръчички и крачета, сигурно се е протрило

Тема Re: "Лишей" на лакътя на бебето [re: _dexter_]  
Автор TeдиМодератор (същата)
Публикувано15.09.07 14:27

Може да е атопичен лишей. Ако е това, не се притеснявай - мажете петънцето с овлажняващ крем 1-2 пъти дневно и след време ще мине. Наблюдавай за промяна - зачервяване, разрастване.
Консултацията с лекар другата седмица не е излишна

Тема Re: "Лишей" на лакътя на бебетонови [re: Teди]  
Публикувано15.09.07 15:03

"Атопичен лишей" не е същото като "атопичен дерматит", така ли? Защото за този дерматит току що прочетох големи ужасии в бг-мама..... Яна е само на кърма в момента, няма как да е алергия към някаква кърма, а и аз не съм си променяла хранителния режим напоследък (може би малко повече грозде - все пак сега му е сезонът). Ще продължа да мажа с крем, та да видим. Благодаря, Теди :))

Тема Re: "Лишей" на лакътя на бебетонови [re: kasmet4e]  
Публикувано15.09.07 15:06

Има голяма доза истина в думите ти, тези дни все си намирам за какво да се тревожа. Друго, което ме притеснява в момента е дали е нормално детето да е толкова спокойно, дали това не е признак на липса на желязо (например). Списъкът ми с въпроси към доктора стана дългичък :))

Публикувано15.09.07 15:08

Атопичен дерматит е, но хич не чети ужасиите по форумите!
Първо - не съм лекар, не съм виждала петънцето и само мога да предполагам.
Второ - дори да е атопичен дерматит, може това да е единственото лишейче и никога да не се появи друго.

Говори с лекаря ви, не се шашкай предварително

Синът ми дълго време имаше проблеми с атопичния дерматит, но сега кожата му е съвсем чиста и нежна. Лекува се и не е чак толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед

Ако все пак нещо те притеснява, пиши и питай

Публикувано15.09.07 15:09

Само може да те радва, че бебчето ти е спокойно

На 6 месеца се правят ПКК и изследване на урината. Ако там изкочи нещо, ще го коригирате и готово

Автор kasmet4e (Мама на ИВКА)
Публикувано15.09.07 15:14

Радвам се че си ме разбрала правилно, стана ми малко гадно след като го написах и прочетох Теди
Аз съм същата паника, вече почти 3 години само са вглеждам в детенце си намирам за какво да се притеснявам
Прости ми ако съм те засегнала

Тема Re: "Лишей" на лакътя на бебетонови [re: kasmet4e]  
Публикувано15.09.07 15:20

Изобщо не съм се засегнала :))! Понякога съм много уверена за това как да се грижа за Яна, после изведнъж ме обхваща паника - на какво основание съм толкова уверена, след като нямам никакъв предишен опит??? И така се люшкам между увереност и паника.... Започвам да разбирам, че това е то - майчинството :)).
Пак ще спра прясното мляко, за всеки случай. И пак благодаря на Теди за успокоението. Разгледах телцето на Яна, няма други петънца или обриви.

Публикувано15.09.07 15:28

Пиши какво е казал лекарят и не се притеснявай

Може и да изчезне до ден-два

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.