Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:08 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Дете и животно - за или против?нови  
Автор jana (...)
Публикувано02.09.07 17:31

От известно време съм се замислила дали не е време да вземеме някакво животно за Ния. Какво бихте казали вие по въпроса? Ако й взема животно какво да е то? Мислех за декоративно куче тип кокер .... Помагайте, много им се ще да си имаме гадинка у нас, а и Ния ще е на върха на щастието.

Имате ли вие в къщи домашни любимци и как се разбират с децата и най-вече + или - е това по отношение на вашите физически сили и състояние на портфейл.

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Тема Re: Дете и животно - за или против?нови [re: jana]  
Автор deeper_m (член)
Публикувано02.09.07 18:36

Привет,

Ние си взехме куче..голямо (голдън) и 2-3 месеца след това забременях. Бременеех си с кучето, родих си....единственото, което бяхме направили е кучето да не влиза при бебето...в крехката му възраст...Сега си играят, Петър му се радва и му ходи по главата и ушите...а кучето, като сме на разходка, чинно стои до количката, не се дърпа....и се пазят един друг.
Аз съм твърдо ЗА!! Но може би съм пристрастна и за това така...Децата от малки трябва да свикват според мен с животинките. Да, разбира се, чистенето е повече и т.н..Но животинката си е животинка...

Дано се включат и други мами. Ще следя и аз темата с интерес:-)

Поздрави

Автор Lali (пристрастен)
Публикувано02.09.07 19:04

Твърдо "за". Дъщеря ми израстна с куче, имаше трудности, но и много весели моменти.

Усмихни се!
И ще успееш!

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано03.09.07 00:37

Аз си имам котка, разбират се чудесно с мацката.
И куче бих си взела, но си признавам, че с тия разходки през зимата и с детето няма да се справя

.

Тема Re: Дете и животно - за или против?нови [re: surfline]  
Автор anamari (новак)
Публикувано03.09.07 08:13

Ние имахме ротвайлер преди да забременея с каката, но го откраднаха. Сега не бих взела куче за нищо на света-то бяха вечни разправии кой ще го разходи, особено сутрин, кой ще сготви гадните кокаляци и кой ще го храни. Пък си и мирише, не знам малко куче как ще е, но с ротвайлера беше смърдящо, особено след дъжд.

Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано03.09.07 08:27

Любителка съм на животните, на село имаме всякакви видове и размери.
В апартамента при децата - не и твърдо не смятам да има. Не мисля, че и животните се чувстват комфортно в такава обстановка. Може би единствено рибките.

Автор *margo* (magi_sveta)
Публикувано03.09.07 08:44

Твърдо - ЗА (ако детето няма някаква алергия или астма, естествено). Иначе в къщи винаги е имало животни - вярно трябва всеки да се съобрази с пространството и възможностите на семейството да отглеждат животинка. Огромен ангажимент са в периодите, когато се ходи на почивка, но и това се преживява. Ние вече 10 години имаме голям аквариум, а откакто каката стана на 1 годинка имаме папагал (малък александър), а след година се сдобихме и с персиец. Когато забременях отново, стоеше дилемата да махаме ли котката, но Светослава толкова плака за нея, че накрая решихме, че остава - въпреки повечето чистене и ангажиментите. Тя играе добре и с папагала и с котака, папагала стои в повечето време на терасата, а котето спи, мисля, че ще се справим и с бебето. Успех в избора на животно, но не избързвай преди да решиш какво точно животно да вземеш и да си подготвена за отглеждането му, докато нямаш дете е лесно да върнеш животинката или да я подариш, но с детето трудно ще се оправиш, затова - първо добър план, подходящо животно и всички ще сте щастливи.

Автор Чaeнaтa (тиха церемония)
Публикувано03.09.07 08:47

Кокерите са много пакостливи! И много сладурести! :)
Ако й взимаш някакво паркетно куче, то може да е йоркширски териер, сладури са, спокойни и мили кучета по мои наблюдения.
Ние имаме дакел + котарак. Котката не обича детето да я мачка, а дакела понася стоически терора.
Тони се роди в къща с котка, сега от 3 месеца сме и с кучето.
Сега пък ще остане с нас само кучето, а котака ще е при нашите.

Кучето не само удря бюджета леко, но и изисква разходки. Това ще ви е голямата грижа. Ако заминавате трябва някой да го храни и развежда.
Ако имате котка, само трябва да има кой да й дава храна докато ви няма за по-дълго време.

Вземете си котенце, според мен е подходящо.
А иначе хамстери, папагали, особено хамстерите някак умръзват, не са активни и скоро може и да ги забрави, че са в дома ви.
Папагалите са готини, но ще трябва да им сложите торба около клетката /има едни такива специални/ за да не ви цапат много с люспите на просото и семките/

Иначе най-общо казано ЗА животните съм, според мен е възпитателно да полагат грижи от ранна детска възраст за живо същество.

Тема Re: Дете и животно - за или против?нови [re: surfline]  
Автор jana (...)
Публикувано03.09.07 08:56

Абе мен точно това ме притеснява малко, първо ранното ставане (ставам в 6 за работа, а ако трябва и 1 час по-рано заради кучето) и късното извеждане на кучето, а от друга страна и да не се алергизира знам ли .....

Тема Re: Дете и животно - за или против?нови [re: coccinella]  
Автор jana (...)
Публикувано03.09.07 08:58

Ами аз също съм против голямо куче в апартамент, че си е живо мъчение за него, ама нещо малко и декоративно???

А за рибките се сетих и аз, ама храната много алергизирала, а пък Ния е обременена яко от мен с алергии и незнам къде ще избият

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.