Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:43 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Септември-2007 - не остана....нови  
Автор *margo* (magi_sveta)
Публикувано03.09.07 13:23

Днес бях на консултация и си взех вече последните изследвания, направлението за раждане... До тук всичко е наред, докторът каза, че бебо е едричък (ама е мъж все пак). Както и че вероятно няма да дочака термина. Поприготвила съм вече почти всичко в къщи за посрещането на новия човек, направих списък с нещата за болницата (за мен), за бебо от суеверие ще диктувам на тати в движение - нека първо да го родя

. На моменти ме гони параноята - кое, как, какво, колко, ами ако..., а дали..., ама то сигурно е нормално...
Хайде мамчета, на финала сме, кажете как сте и да е леко и бързо за всички... Пък после пак ще се преброим

Тема Re: Септември-2007 - не остана....нови [re: *margo*]  
Автор nikol82 (Ами... Никол!)
Публикувано03.09.07 13:52

Да! Не остана наистина, само дето хич не е ясно колко всъщност остава... Май нашето бебоче ще е от търпеливите!?
Подхванаха ме вече всички познати и роднини да ми звънят по два пъти на ден- " оооо, здравеееееей, как си? Добре ли си? Иначе?"- все едно не сме се чували от години!!!! Не е особено приятно.
А аз самата нямам никакви родилни признаци (каквито и да трябва да са те). Даже контракции нямам- някакви инцидентни по една две дневно и това е.
Само едно нещо странно ми се случва тези дни- от време на време получавам някакви болки в зърната на гърдите- не знам как да го обясня- като ощипване...

... на някой случвало ли му се е?
Та така де. Нещата за бебето са готови, моята торба за болницата също... и вече просто си чакам!
Айде успех!

Тема Re: Септември-2007 - не остана....нови [re: nikol82]  
Публикувано03.09.07 14:04

Нормално е това "пощипване" на гърдите, като родиш ще те пощипва повече, преди всяко кърмене и като заплаче бебо в часовете за ядене.
иначе това с роднините и познатите е направо ужасно - всеки си мисли, че е единствен, като иска внимание - как си? що си? аз, не че нещо, ама да не пропусна събитието? Не знам не се ли усещат тези хора... Аз първото детенце го родих на термина - бяха ме луднали да ме питат - Хайде кога ще раждаш? Още ли не си родила? - все едно е концерт по желание това или пък стискам просто така на яд на тях и за да ги държа в напрежение...
Сега още не са се раззвъняли, ама аз имам и повечко дни (на теория).

Автор redd (случайна)
Публикувано03.09.07 14:18

уф, и аз да се оплача
Вчера ми беше термина, а все си мислех, че бебето ще се покаже през август, въпреки, че не се беше разбързало. Май само така ми се е искало
Е сега хич ама никак не бърза, добре си му е на хотел и руум сървиз

.
Само дето на мене вече доста ми омръзна от тежкото шкембе и нямам търпение вече да се разтоваря.
А това с близките и познатите е отврат - като че ли нещо съм им виновна и не съм се отчела.
Мдааа, въобще и изобщо, бременната жена не принадлежи на себе си, тва е положението..........

time is on my side

Тема Re: Септември-2007 - не остана....нови [re: redd]  
Публикувано03.09.07 17:47

Не се притеснявай, не само бременната, но и родилката не принадлежи на себе си - мен така ме бяха наскачали роднини, под предлог, че ми помагат, че вече не знаех кого гледам повече - посрещам гости и сервирам кафета и сладкиши или бебето. Сега съм решила, че до 40 дни няма никой да идва в къщи. Като цяло това да си като циркова животно го мразя адски много, а то май е нещо като задължително явление, съпътстващо едно раждане.
Дано скоро да се появи твоят бебок и да ти олекне

Автор scarlet81 (очакваща)
Публикувано03.09.07 20:28

Айде и аз да се оплача малко

Моят хубостник няма никакво намерение да излиза скоро! Онзи ден ходихме на ехо и ми казаха, че вече е 3кг и 10см глава! Преместиха ми датата с 5 напред, та сега го чакаме до 14ти. Иначе, не спира да рита! Особено като си легна вечер! И явно се е смъкнал малко надолу, защото любимата му играчка в момента е пикочният ми мехур! Като ми го напипа и ми излизат звезди!
Все се взирам за някакви знаци, ама май е все грешна тревога. Много ме е страх да не пропусна като ми изтекат водите например. Не знам какво е чувството!! Ако реша, че просто ми се е пишкало??? Определено в момента ходя по-често по малка нужда...
Иначе, всичко е готово вече - стаята, дрешките, чантата за родилното, количката... Днес последно монтирахме бейби монитора.
Онзи ден ме прихванаха лудите и съм изчистила и подредила цялата къща! До 3 часа през нощтта чистих! И сега от 2 дни ми е супер скучно, защото няма какво да правя! Всичко е изпрано, изгладено, изчистено и аз само си вися и чакам и интерепретирам всяко най-малко нещо за започващо раждане
Що се отнася до телефона, просто вече не го вдигам, щото ми писна въпроса: "Роди ли вече?". А гости да приемам след раждането! В никакъв случай! Забранила съм на мъжа ми дори техните да дойдат!
Д ане говорим колко ми тежи шкембето, защото само то ми е голямо и краката ми вече не го издържат. Поне нямам други проблеми като подути крайници или разширени вени!
Ох, много дълго стана ама поне ми олекна! Че мъжа ми вече не ме издържа да му мрънкам Да не говорим, че ми е забранил да тръгна да раждам тази неделя или другата по време на Формула 1
Айде целувки от мен и дано скоро да се похвалим вече с красиви и здрави бебчета и да почнем да се оплакваме от тях в другите теми!

Тема Re: Септември-2007 - не остана....нови [re: scarlet81]  
Автор NadG (Моксина)
Публикувано03.09.07 23:33

С водите - то не е повик, който да те кара ти да отиваш в тоаалетната, а просто шурва. Не можеш да ги спреш. Няма вариант да сгрешиш, не го мисли.

Животът -

Автор Acя ()
Публикувано04.09.07 00:47

Скарлет, това твоето ми прилича на гнездене, което по приннцип си е признак за скорошно раждане.
Водите няма как да ги объркаш, изтичат в болшинството случаи всичките и съм чела, че е като напишкване, толкова са обилни, но не можеш да контролираш изтичането им както контролираш мускулите при пишкане (как го обясних само). Виж

, може да ви е интересно.
Пожелавам на всички успех и много късмет. Много сте ми скъпи и аз съм мама на септемврийче от миналата година

Публикувано04.09.07 07:12

И аз съм така - 9,8 см диаметър на главата, според доктора, ако все пак домътя до термин - бебето ще е 4 кг, но той (пък и аз се надяваваме да не стане). Официално не ми е премествал термина, но според негоще е най-малко 5-7 дни по-рано... Ох, дано, че вече и на мен ми тежи шкембето много - и аз съм така - само корем, а напоследък като се смъква надолу бебока, не стига че постоянно ми се пишка, това с пикочния мехур ми е познато, ами и костите вече ме болят (от разширяването на таза), не мога да спя, а "гнездовия" синдром не ме пуска - чисто е, ама аз пак чистя и мия и търкам

. Днес ще си събирам моя багаж за болницата, а за бебо има бележка за тати с подробни указания. Чао засега и до скоро.

Автор nikol82 (Ами... Никол!)
Публикувано04.09.07 08:28

Абе това гнездене... аз или няма да раждам скоро или съм най- големия катил? Ми не ми дойде музата да чистя и това си е. Викам един път да ме хване- как ще лъсна на всякъде, ама не!

И на мен ми тежи доста тумбака, ама като се има предвид колко съм пораснала и на дупе, да ви кажа не е толкова тежко- пазя равновесие по- лесно... Ха-ха!
Айде да се приготвям, че съм на консултация днес. Ако има нещо интересно пак ще пиша.
До скоро!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.