Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:13 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кърменето причинява ли кариес?нови  
Автор irusha (непознат )
Публикувано30.08.07 18:10

здравейте,
имам 15 месечен син, който все още е много пристрастен към кърменето, особено нощно време. Предните му 4 зъбки обаче са сериозно в кариеси и скоро ще му се лекуват под пълна упойка и вероятно ще му се извади едно зъбче вече. Доктора казва че е от нощното кърмене, но аз прерових интернета и никъде не видях доказателство че точно човешкото мляко причинява кариес, така че ми дойде като голяма изненада.... Навсякъде четеш емблеми кърми кърми кърми и сега изведнъж кърменето било вредно. Зъболекаря иска да го отбия, но знам че ще е много трудно. Вие какво мислите по въпроса...

Тема Re: Кърменето причинява ли кариес?нови [re: irusha]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано30.08.07 18:25

Това ми звучи направо смехотворно.

Тема Re: Кърменето причинява ли кариес?нови [re: surfline]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано30.08.07 21:56

И на мен ми звучи така...въпреки,че проблема със зъбките на бебето никак не е смешен,напротив доста тревожен е.
За кърменето знам,че може да е причина за поява на млечница(гъбички) в устата на бебето и по зърната на майката,но при добра хигиена няма такава опасност.
Аз също кърмя вече 14месеца,нощем също.
Дано да се справите с проблема,но търси причината другаде.Консумация на сладко,царевични,пшенични пръчици...а може и да е слаб самия емайл на зъбките,и да позволява бързото им рушене.

Автор Acя ()
Публикувано30.08.07 22:06

Звучи ми несериозно и поредната абсурдна реплика по отношение на кърменето. Права е Джаста търси причината другаде. Да не си приемала лекарства като си била бременна?А вашите зъби с таткото как са?

Автор NadG (Моксина)
Публикувано30.08.07 23:32

Веднага смени лекаря. При такива малки деца не се лекуват зъби. На някои дечица стават черни и дори се изронват отчасти. Постоянните им после са здрави. Не давай да пипат зъбите и със сигулност не вадете нито един! Пиши на Яна, майка й е страхотен зъболекар.

Аз имах лоши млечни зъби, а съм отлично с постоянните.

Животът -

Редактирано от NadG на 30.08.07 23:33.

Тема Re: Кърменето причинява ли кариес? [re: irusha]  
Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано31.08.07 04:12

Разрови се по книгите за бременност и в нета и виж кога се образуват млечните зъби. Ако не се лъжа е още в ранните месеци на бременността.
Най-вероятно проблема със зъбките е оттогава, а не от кърменето.
Моя зъболекар, по повод на сина ми, защото през първата годинка пи няколко пъти антибиотици , (а тогава се образуват във венеца пъпките на постоянните зъби) ми каза че приема на антибиотици може да доведе до липса на емайл на зъбите и оттам до такива масови кариеси. Не може здраво зъбче да се разруши толкова много за толкова малко време. Другото което ми каза е че зъбите се минерализират определен период от време след поникването, и да давам на детенце флуорни хапченца(сега е на 6г) докато стане на 14г. и това може да компенсира евентуален недостиг или дефект от по-рано.
Не знам дали на толкова малко дете може да се дава флуор, но определено и аз съм на мнение че трябва да смениш зъболекаря.
Какви са тези пълни упойки на бебе за нещо което не е животоспасяващо и т.н.?!?
На племенницата ми повечето зъбчета беха почернели и предните се бяха доста оронили, почти само корените бяха останали накрая и къде ли не я водиха, но на никой зъболекар не му хрумна да й ги вади?!? Още повече на годинка. Постоянните й зъби са си напълно здрави. Обясняваха проблема с млечните зъби с радиация или болест/слабост на майката от бременността.
Ами то пълната упойка е толкова вредна, особено за бебе, много по-вредна от колкото и каквито щеш кариеси?!?

Усмихни се на живота, по-малкия поздравява пръв!

Редактирано от fascinating oceanid на 31.08.07 04:15.

Тема Re: Кърменето причинява ли кариес?нови [re: fascinating oceanid]  
Автор irusha (непознат )
Публикувано31.08.07 07:53

оооо ако има на4ин да не ходим, не бих отишла....в крайна сметка в най-лошия слу4ай какво може да стане....някой знае ли....напълно съм съгласна за упойката.

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано31.08.07 10:06

NadG е права -непременно се консултирай с втори зъболекар преди да постъпите към каквото и да е.

Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано31.08.07 10:17

Виж тази статия:

А ако се замисляш за добавка от флуорид или ако я даваш, съветвам те първо внимателно да проучиш вредите, които нанася натриевия флуорид и изобщо цялата история с налагането му като "профилактично" средство срещу кариес. Често именно той е причина за рушенето на зъбките и не само...

------------------
"The important thing is to never stop questioning."
Einstein

Тема Абе какви са тези простотииинови [re: irusha]  
Автор jana (...)
Публикувано31.08.07 10:31

В никакъв случай не може да е от това. Може да е от биба, ако е топена в мед или от генетично наследство, но от кърма е те такава простотия няма вече. Това, че сега е с развалени зъбки не значи, че постоянните ще са така. Давай му повече млечни продукти, Зимафлор, а и ти приемай също продукти богати на калции.

Безобразие, гавра отново с човешкото здраве, аман Смени зъбарката и продължи с кърменето докато можеш. Имам известни съмнения и за упойката и правенето на зъбките под нейно влияние. Консултирай се с детски зъболекар друг, които да прецени състоянието назъбките и дали се налага спешно това или може да се изчака до по-голяма възраст.

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.