Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:28 29.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Не иска нито гърда нито шишето?нови  
Автор leysi (минаващ)
Публикувано13.08.07 16:34

Здравейте, майчета!
Моля, дайте ми съвети!
От 1 седмица бебчо ми прави номера. Почти на 8 месеца е и е на 5 хранения. Първото и последното са смес от кърма и АМ. Сутрин си суче от гърдите нормално и малко и от шише, защото кърмата ми е недостатъчно. Вечер обаче е нещо страшно. Не иска нито гърдите ми, нито от шише. Смукне няколко пъти и после мрънка недоволен. Пробвах да му го давам от биберони с различни дупки - 2, 3, 4, от биберона на АВЕНТ, който се регулира с различна струя - не и не! Според мен иска да яде с лъжичка нещо по-гъсто - пюре, каша. Не е ли много малък да отказва вечерното млечно хранене? И ако е така какво да му дам? Нали идеята е последното хранене да е по-лека храна - мляко? Даже съм чела, че вечерното шише се отказва най-трудно, а той вече не го иска? А е гладен, защото плаче, но като му дам - смукне 2 пъти и плюе. Така се мъчим по 1 час. Не е нормално хранене!?
Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели опит!
Благодаря предварително!

Тема Re: Не иска нито гърда нито шишето?нови [re: leysi]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано13.08.07 16:51

Според мен е период - отминава за ок. месец...или му никнат зъби и за това е нервен.
Опитвала ли си да изтеглиш следобедната закуска по-рано?

Тема Re: Не иска нито гърда нито шишето? [re: leysi]  
Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано13.08.07 16:55

Точно на тази възраст детето ни престана да пие мляко от шише.Пробвах какво ли не, но не помогна.Просто ли лягаше гладен и така.Започна да хапва кисело мляко около една седмица и след това повече от месец не искаше да види мляко.
Аз започнах да му правя кисел или крем нишесте или крем грис с АМ за вечеря.С тях нямаше проблем.Просто искаше да е нещо с лъжица.

Имало е вечери, когато искаше да гризе само бисквити.Може би е период при вас, но ако не отмине ще трябва да търсите алтернатива, за да не си ляга бебчо гладен!

Автор megiii (нов)
Публикувано14.08.07 09:59

при нас е нещо подобно.Кърмата ми не е намаляла,но явно много го дразнят венците,спира изведнъж да суче и се криви... а нощем се будеше няколко пъти и пие вода/залъгвал си е глада/.От 3-4 дни вечер започнах да му давам половин порция каша/или попара/ и след това го кърмя.А сега с попарата се засища,после като го кърмя се донахранва и заспива.Ами как с една кърма ще изкара до сутринта- той е вече голям. Иначе го кърмя сутрин в 7,после в 10,в 12 обядва пюре/месно или зеленч/за десерт плодово,в 3 часа го кърмя,в 6 яде каша и после в 9,30 последно хранене.

Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано14.08.07 14:36

Да не го болят ушичките?
Вечер тези болки се изострят и сученето е доста по-болезнено от поглъщането с лъжичка.
Не казвам, че задължително е възпаление, може и от никнещи зъбки да е.

бъдещият батко е роден 2005
малкият мъж се чака ноември 2007

Автор deeper_m (член)
Публикувано14.08.07 19:50

Здравей,

При нас все още си е "период". Понякога суче по много....понякога цоква по 1-2 минути и спира... Аз от няколко месеца, вечер дохранвам с бисквити и кисело мляко. Колкото суче - суче...после давам киселото мляко...Колкото яде - яде. Ако не е сукал много...си яде кис. мляко с бисквити...ако му е била достатъчна кърмата...яде по малко кис.мляко и така. И моя син в началото като започна да суче по малко се будеше посред нощите гладен. Аз дори си мислех, че ще се отбие..Но не би...Просто...като му е кеф..и както му е кеф...

Късмет

Автор A_q (минаващ)
Публикувано15.08.07 17:04

Сложи във въпросната кърма/ АМ няколко лъжички безмлечна каша, да се сгъсти малко и давай с лъжичка.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.