Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:04 17.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Обувки - с или безнови  
Автор Rosabelle ()
Публикувано09.08.07 16:26

Здравейте!
С мъжа ми спорим - за Александър , който едва ходи сам, но ходи много хванат за ръчичка, необходими ли са обувки? Ясно е, че за на вън му ги обуваме, въпросът е за в къщи, Майка ми каза, да го оставям бос, за да се оформи сводът. Така и аз четох на няколко места. Обаче Алекс като ходи бос, стъпва с едното краче (дясното) малко на вътре, т. е . не стъпва на цяло стъпало, а на половината, не знам дали ме разбрахте... И сега не знам, мъжъм ви вика, да му слагаме обувки, но пък от друга страна, понеже ходи с относително затворени обувки, крачетата му малко се поизпотяват. Дайте съвети...

Тема Re: Обувки - с или безнови [re: Rosabelle]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано09.08.07 16:30

Без. Категорично.

Автор fascinating oceanid (:)))))))
Публикувано09.08.07 18:04

и аз съм за босанче
освен това никой не може да ме убеди че като е с обувка ще стъпва на цялото краче-просто мъжа ти няма да вижда че не стъпва на цялото краче...ако това го успокоява...
ходенето бос е много полезно
а и децата не случайно все се скатават от домашните обувки- ние всички вкэщ ако не е много студено ходим боси супер е, само дето повече следя да е чисто и преди лягане става опашка пред банята

Усмихни се на живота, по-малкия поздравява пръв!

Тема Re: Обувки - с или безнови [re: surfline]  
Автор pre.sto (gazirana)
Публикувано09.08.07 18:06

Naj-dobre bez,kogato moje.Oba4e njama kak da go ostavish vinagi bez obuvki.Moeto dete ,kogato beshe na tezi godinki ne stqpvashe pravilno-a s krakata navqtre.Stignahme do izpisvaneto na spezialni ortopedi4ni podmetki,koito mushkahme v obuvkite.Taka 4e ,ako oshte mesezi nared njama promjana,se obqrni kqm ortoped.
A,da-beshe tipi4no togava,4e kogato sjadashe na poda ,si postavjashe krakata vstrani-kazaha ni togava da mu gi korigirame napred.Ako tova moje da ti pomogne ...

Автор Rosabelle ()
Публикувано10.08.07 08:31

Благодаря за мненията, значи и аз си мисля без. Наистина и аз като малка съм започнала много да си кривя краката на вътре и при мен се е стигнало до ортопедични обувки, но въпреки това са казали на майка ми да ме оставя повече боса. Сега краката ми са си наред, стъпвам нормално. Ще следя при Александър, той също като сяда си обръща краката на вън.

Тема И с и без ...нови [re: Rosabelle]  
Автор jana (...)
Публикувано10.08.07 09:22

Клачетата се изпотяват не от обувките, а от факта че имат същият на брой потни жлези там като нас, но на много по-малка площ (Ния също е непрекъснато с мокри крака, каквито и обувки да обуе и това беше отговора на специалист). В къщи е най-добре сега като е лято наистина да ходи босичко детето, навън с тип буйки най-добре защото те са съобразени с критериите за прохождащи. За обувки моя съвет е да не жалите пари, взимайте най-скъпото и най-доброто. Поне аз съм на този принцип.

Закривенето на крачето има една тактика, много ефикасна, но е в по-късен етап, като ходи вече по-стабилно и сам. На крачето, което се криви обуваш другата обувка т.е. на дясното слагаш лявата обувчица и обратно, метода е пробван и е успешен.
Успех и бързо да ви видиме тичащи по улиците

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Тема Re: И с и без ...нови [re: jana]  
Автор coccinella (майка юнашка)
Публикувано10.08.07 09:40

Да, това за разменените обувки явно е много популярен метод.
Моя голям син не е имал проблеми, но като тръгна на ясла започна да си обува обувките наобратно. Бях много иненадана и споделих с мед. сестра.
Та тя ми обесни, че половината деца в групата имат предписание от ортопед да носят обувките си така и другата половина ги копират. Е, вече сме в градината, но така здраво ни е заседнало в съзнането разменянето на обувките, че и сега преди всяко обуване ме пита "мамо, така ли бяха обувките?"

Тема Re: И с и без ...нови [re: coccinella]  
Автор jana (...)
Публикувано10.08.07 09:43

Да кумата ми така оправи крачетата и на двете си деца. Бяха започнали да ги кривят обачен не навътре, а навън- тип Чарли Чаплин. Е след известно време ходейки така се оправиха.

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Тема Re: Обувки - с или без [re: Rosabelle]  
Автор kasmet4e (Мама на ИВКА)
Публикувано10.08.07 11:19

още един глас за ходенето бос

Тема Re: И с и без ...нови [re: coccinella]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано11.08.07 02:59

хехехе много смешно акк се копрат дребаците

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.