Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:06 08.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кърмене на бебето до 1 час след ражданенови  
Автор lubobitna2OO7 (непознат )
Публикувано02.08.07 13:50

Здравейте бъдещи и настоящи мамчета!
Имам въпрос относно нещо, което даваха днес сутрин по БТВ:
"От жизнено важно значение е да се накърми бебето още първия час след раждането му."
Интересува ме на колко от вас дадоха бебето веднага след раждането, за да го накърмите и имахте ли кърма тогава?

Тема Re: Кърмене на бебето до 1 час след ражданенови [re: lubobitna2OO7]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано02.08.07 14:11

Да, това, което са казали, е вярно.
Кърма тогава нямаш, естествено, имаш коластра. Именно тя е необходима на бебето в този момент

П.С. За да сме по-точни, всъщност самото слагане на бебето на гърдата през първия час, дори през първия половин час, има голяма физическо и психологическо значение, а не толкова колко и какво ще изяде бебето

Редактирано от Kitten на 02.08.07 14:16.

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано02.08.07 14:47

В България май не съм чула още на някого да са му поставили бебето на гърдата непосредствено след раждането

.

Иначе моето си го получих веднага-гладно, червено и мърляво

Автор Rosabelle ()
Публикувано02.08.07 16:00

За България не знам, аз съм в чужбина, на мен ми го дадоха веднага след като го аспирираха, прмериха, изтеглиха, измиха и завиха, това трая 5 минути. Питаха ме дали смятам да кърмя, обясниха ми на бързо как и какво да направя, сестрата натика цицата в устата му и той засмука яко. Така ми го оставиха около 10-15 минути, след което го взеха за разните му там прегледи. Кърма разбира се не съм имала, може би коластра, не знам изобщо кога е потекла.

Тема 50:50нови [re: lubobitna2OO7]  
Автор gugu (пристрастен)
Публикувано02.08.07 17:07

След вагиналното раждане я закърмих около 1/2 час след раждането. Било хубаво, но чак жизненоважно. Знам, че при голям стрес при животните и при хората е нормално бебетата да се кърмят дори за съвсем малко. От самото начало обичаше да спи с гърдата в устата, ама тогава бях глупаво и не давах и може би затова ми беше супер ревливо бебе от самото начало.
След секциото с малката се кърмихме два часа по-късно. Но тя отказа да суче първите 24 часа независимо, че имах много коластра. Е, това според мен е една от причините да развие много по-голяма жълтеница с която се борихме първия месец.

Автор NikiFin (пристрастен)
Публикувано02.08.07 22:22

На мен винаги са ми давали бебетата веднага след раждането. Две от тях веднага зацоцаха. Последното - не успя. Но на др ден засука. не знам имала ли съм кърма

Редактирано от NikiFin на 02.08.07 23:04.

Тема Аз - да! Родих в САЩнови [re: lubobitna2OO7]  
Автор sisislava (новак)
Публикувано03.08.07 19:31

Аз имах тая чест и възможност! Закърмих дъщеря си още докато ме шиеха от разкъсванията!
Межу другото, не ме бръснаха, клизма не ми правиха и не ме рязаха. За тях "асистиране на раждане" значи да следят само, а не безпричинно да се намесват в естествения процес.
И сега, издирвам софийски родилен дом / клиника, където да имам същата възможност за ранно закърмяне, както и възможността бебето да си е до мен нон-стоп (естествено, ако няма здравни проблеми за това).

Тема Re: Аз - да! Родих в САЩнови [re: sisislava]  
Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано03.08.07 20:27

И след двете ми раждания ми взеха бебета за преглед и кърмих след доста време щото само два часа те държат в следродилна демек в коридора. Това е за Тина Киркова. Показаха ми ги веднага след раждането и това беше.

Редактирано от Raboteshtata на 03.08.07 20:27.

Тема Жизнено важно енови [re: lubobitna2OO7]  
Автор Smile (стара, ама нова)
Публикувано03.08.07 21:26

да те закърпят добре в първия час след раждането. Не знам дали някой е умрял, че не е бил закърмен тутакси (нали щом е "жизнено важно" значи влияе вържу жизнените ти показатели).
Моято лично мнение е не толкова, че бебето е гладно (всички бебета захапват каквото им сложиш в устата), а че така се стимулира възможно най-рано производството на кърма.

Тема Re: важно енови [re: lubobitna2OO7]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано03.08.07 22:16

... но в БГ не го правят... понеже мислят за важни други неща преди кърменето ... остатъци от комунизма, още им сърбаме попарките .... Не мога да разбера защо като по цял свят се пряви - тук не го правят... тук много се държи на наблюдаването на бебето първите часове, да не би нещо да не му е наред... Сякаш ако си е с теб няма да го наблюдаваш... Ми какво става с бебетата в Германия примерно дето не ги наблюдават? Не знам какво да си мисля...

Не забравяйте и писхологическия момент за бебето - то 9 м. е било във вас и възможно най-добрата му среда като излезе е вашето тяло + това че бебешорите обожават да сучат.... Определено не им е готино ако стоят самотни в някое креватче и чакат да ви изтекат следродилните 2 ч...

Аз си исках на няколко пъти бебето в началото, но така и не ми го дадоха... получих го след три часа някъде. И двете бяхме много доволни, че отново се събрахме

Редактирано от 3aиpa на 03.08.07 22:17.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.