|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Тема
|
Начини за раждане
|
|
| Автор |
irusha (непознат
) |
| Публикувано | 31.07.07 20:48 |
|
|
Предполагам че повечето майки са родили по естествен начин в болница, освен ако не е имало осложнение, но се чудех ако имахме повече възможности какво раждане бихте предпочели:
- раждане в болница
- раждане във вода
- раждане вкъщи с тренирана акушерка
- раждане с цезарово сечение.
за толкова се сещам, ако има и други....ще се радвам да разбера...
кой тип раждане смятате че е най-добре за майката и кой- за бебето? как е най-добре да се намали родилния стрес на бебето?
| |
|
Тема
|
Re: Начини за раждане
[re: irusha]
|
|
| Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
| Публикувано | 01.08.07 00:22 |
|
|
За себе си избирам последния вариант
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
e_mili_1 (щастлива) |
| Публикувано | 01.08.07 00:40 |
|
|
Естествено, че нормалното си раждане в болница! То е най-малко стресиращо за бебето, иначе природата щеше да го измисли да е друго яче.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
pErkova (непознат) |
| Публикувано | 01.08.07 01:13 |
|
|
Предпочитам аналното раждане. Хем създаваш живот, хем си правиш кефа.
| |
|
Тема
|
[re: pErkova]
|
|
| Автор |
jana (...) |
| Публикувано | 01.08.07 08:49 |
|
|
Най-нетравмиращо за бебето е секциото, излиза без никакви усилия. Раждала съм и нормално и секцио и да си призная няма нищо по-добре от това, което е измислила природата.
Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
surfline (veche poznat) |
| Публикувано | 01.08.07 09:16 |
|
|
- раждане във вода...От скромният ми опит това Е и ОСТАВА мой фаворит.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Teди (същата) |
| Публикувано | 01.08.07 09:46 |
|
|
Нормално раждане в болница
| |
|
|
|
Аз съм 100% за раждане в болница. Дали нормално или секцио - допълнително.
Относно раждане във вода - за съжаление в БГ мисля, че не е достатъчно известа процедура и смятам, че крие рискове.
Най-нетравмиращо за бебето е оперативното изваждане. За майката аз също съм на мнение, че операцията е оки като процедура - но много майкаи няма да се съгласят - затова не заставам твърдо зад секциото - тъй като не съм опитала другия вариант.
Успех!
| |
|
Тема
|
[re: jana]
|
|
| Автор |
e_mili_1 (щастлива) |
| Публикувано | 01.08.07 12:44 |
|
|
Наистина при секциото бебето излиза без никакви усилия от негова страна, но в процеса на нормалното раждане то се подготвя за новият свят, а при секциото се сблъсква неочаквано с него.
| |
|
|
|
нормално раждане в болницанадявам се...
не искам никакви хирургически интервенции - дано не се налага - определено смятам, че и за мен и за бебето ще е най-травмиращия вариант, освен това имам намерение да кърмя, а ако съм с цезарово вероятността значително намалява...
за раждането във вода знам, че е необходима специална вана, която е за еднократна употреба... ваната в къщи определено не би могла да бъде използвана, заради дезинфекцията... не бих искала първото нещо с което бебето ми ще се нагълта да е хлорирана вода с вкус на доместос...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|