Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:23 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема КЪМ РАЖДАЛИТЕнови  
Автор Misis Diana (непознат )
Публикувано25.07.07 18:38

Може ли някой да ми даде списък какво съдържа багажа за родилното?????????

към края на септември чакаме бебока а аз още незнам какво ще правя. Мисля да раждам при Христова в Правителствена болница,някоя мама раждала ли е при нея и ако да какви са ви наблюденията за нея, а и за самата болница. Моля дайте съвети.

Тема Re: КЪМ РАЖДАЛИТЕнови [re: Misis Diana]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано25.07.07 18:49

Виж тук за списъци

В същност най-удачно е да питаш директно в болницата, която си си избрала какви са техните изисквания - различните заведения имат различни "желания" към родилките.
Леко раждане и здраво бебе.

Автор incendio (разПиляна)
Публикувано25.07.07 19:26

и аз като бях на твоите седмици бях запретнала ръкави силно стресирана... ама сега нещо се разсейвам... остава малко, а багажа ми е мнооооого далече от готов... ама хич не ми се почва...

Тема Re: КЪМ РАЖДАЛИТЕнови [re: incendio]  
Автор Mese4inka (ентусиаст)
Публикувано26.07.07 10:57

Понеже лично съм се срещала с Христова (в извън болнична обстановка, по съвсем друг повод) имах намерения да ходя при нея на преглед миналата година. После се разрових в нета за мнения и си спомням, че някой ме беше разубедил. Не се сещам какви точно бяха причините, но мисля, че ако поразровиш други форуми на бъдещи мами, може и да намериш нещо за Христова.

Тема Re: КЪМ РАЖДАЛИТЕ [re: Misis Diana]  
Автор Smile (стара, ама нова)
Публикувано26.07.07 21:56

Вземи си коремчето, изтъркаляй се до болницата уж да видиш точно къде трябва да отидеш като назрее момента и "случайно" поискай да ти дадат списък.

П.С. Купи памперси, защото бащите са ужас при избирането им. Само като ги попита продавачката "от коя марка?" и те да си глътнали езиците. Както и друго да ти поискат - той ще го достави (каква им е работата иначе, м?

)

Автор leysi (минаващ)
Публикувано27.07.07 15:15

Здрасти! Моя приятелка ражда при нея миналата година. Не беше доволна, защото не й сложила епидурална, уж нямало време, а тя беше отишла като й се засилили контракциите. Тя обаче й казала, че още има време и така мойта приятелка бяха обикаляли с мъжа й около болницата, защото нея си я боляло вече доста и се притеснявала да не роди в колата или в къщи и така 2 часа и накрая в последния момент я приеха и роди за 40 мин. Смятай колко е чакала. Ако си я бяха приели тогава е щяло да има време за епидурална, ама те - не! Дано не те стряскам, но така си беше. Иначе вътре са по 3 в стая и е хубаво. Бебетата ги носят за кърмене и после ги взимат. Сама си в родилната зала, в смисъл, че не раждате по няколко, както е в държавните болници. Това е. Аз раждах в болницата на Мазнейкова и също не ми сложиха епидурална, а време имаше бол! Постъпих в 11 часа, а родих в 15:00. Стана "бързо", защото ми сложиха таблетка, която усилва контракциите. Затова разбрах впоследствие, т.е. като са я сложили не ми казаха. Според мен зависи от гинеколога, някои не одобряват раждането с епидурална, само че защо не си кажат! Ще си избера друг лекар! Ако държиш на епидуралната, по-добре раждай при гинеколог, за когото знеш със сигурност, че е израждал с упойка.
Леко раждане ти желая и да си спокойна, това е най-важното!

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано31.07.07 17:11

Христова ми беше в екипа на секциото, малко е грубичка на пръв поглед, не очаквай да те гали с перце, не харесвам особено такива лекари, но в последствие ми допадна.

Нямам забележки към болницата, освен това, че бебетата ги карат през 3 часа, а от 24 ч. до 6 ч. си стоят в детската стая, дават вода и АМ, което прецаква кърменето на повечето жени.

Родих там 2004 г., сега май е правен ремонт и предполагам условията са различни. Тогава към всяка стая имаше санитарен възел, тераса, телефон, телевизор.

За багажа само за джапанки се сещам

останалото са лични вещи, каквото прецениш, аз отидох с 3 чанти след раждането на бебето искат 1 кутия NAN HA и 1 пакет памперси.

leysi, в тази болница епидурална при нормално раждане НЕ слагат или поне 2004 г. беше така, за секцио майката избира м/у спинална и пълна.

Автор jana (...)
Публикувано01.08.07 15:55

Ако питаш мен бягай оттам.

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Тема Re: КЪМ РАЖДАЛИТЕнови [re: jana]  
Автор Misis Diana (непознат )
Публикувано01.08.07 17:57

Защо JANA ти е такова мнението за там сподели моля те

аз останах с добри впечатления като ходих и сега нали ремонт правят???????????????

Автор jana (...)
Публикувано02.08.07 13:22

Чакай сега да се разберем ти там заради обстановката ли отиваш или заради специалист?

Вече майка, никога преди това не съм вярвала в чудеса

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.