Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:24 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема още не може да сединови  
Автор tyfi (непознат )
Публикувано25.07.07 18:48

Мами притеснена съм.На 7 август ще ставаме на 9 месеца а още не може да седи стабилно.Задържа се по малко и после се килва на една страна и пада.Какво да правя.

Тема Re: още не може да сединови [re: tyfi]  
Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано25.07.07 20:14

Не мисля, че е тревожно. Малкият ми мъж седна в края на 9-ти месец, нв съм го подпирала с възглавници. Изчаках природата сама да ми покаже.

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано26.07.07 00:10

Моята седна в краят на 10тия месец, нищо не съм и правила и аз-когато им дойде времето сами си сядат/стават/тръгват

. Двигателното развитие е строго индивидуално.

Тема Re: още не може да седи [re: tyfi]  
Автор meshko1O6 (непознат )
Публикувано26.07.07 10:08

И ние седнахме късничко -на 9,5 , даже 10 месеца. И аз не съм подпирала много с възглавници. Ако се притесняваш, консултирай се с педиатър или с невролог.

Автор fascinating oceanid ()
Публикувано26.07.07 14:57

Колко голям се роди? Колкото са по-едри по-трудно им е на костите и ставите да поемат и разпределят тежестта и детето само си усеща и се щади. сестра ми роди 4800 и седна и проходи сръвнително късно, но докторите казаха, не само че е нормално а и че е по-добре да не си ги товари с толкова килограми. В смисъл по- тежко бебе- по-укрепнали кости са необходими- следователно по- късно е по-добре, за да е съотношението същото ,като при някоеи по дребно и по-жилаво бебе. И най-вече че при всяко дете костите укрепват различно- зависи си от приема на калции, вит. Д, сезжона ако щеш. Детето си усеща кога.
И още нещо - че развитието на децата се редувало на някакви периоди- двигателно- интелектуално. И че когато дръпвали с учене на нови неща се задържал растежа, после си наваксвал и така.
Нека другите майчета да кажат имат ли такива наблюдения.
При нашия батко например нямам наблюдения за интелектуалната част, но определено има периоди в които дръпва на височина, после спира, после пак и така, та може и да е вярно.

По принцип центъра на равновесието е свързан със слуха, защото се намира във слуховия апарат на човека.

Редактирано от fascinating oceanid на 26.07.07 14:59.

Автор Smile (стара, ама нова)
Публикувано26.07.07 21:49

Подпирай го с възглавници и му давай нещо много занимателно в ръцете. Като се съсредоточава в други занимания ще дава на тялото си възможност да свикне да стои без да се старае да се задържи съзнателно.
А и може да се килва, защото не знае как да регулира силата си (виж го дали като почне да се накланя вщущост не пада на другата страна - това означава, че прекалено рязко се опитва да се върне в седнало положение и просто трябва да намери колко точно сила трябва да вложи за да се крепи).

Автор TeдиМодератор (същата)
Публикувано27.07.07 11:15

Добре, а иначе подвижен ли е - обръща ли се, опитва ли да се придвижва по някакъв начин?
Може да му правиш упражнения - подаваш му два пръста, той се хваща за тях и се набира сам да седне от легнало положение. Би могла и да го подпираш с възглавници, но аз лично бих оставила детето само да се справи.

Автор Maka_ (Maka)
Публикувано27.07.07 17:26

Не го карай насила да седи, не го слагай седнал и не го подпирай с възглавници, както някои тук те съветват. На девет месеца още не е никак късно. Моят голям син седна на 10, а малкият чак на 14/!/. Всяко дете си има свой ритъм и едни неща се научава да прави по-рано от останалите, други по-късно. Ако толкова сядането не ти дава мира се съветвай с педиатъра или с ортопед, но ми се струва, че още е много рано да се притесняваш.

Автор Zori_D (мама на Илийчо)
Публикувано27.07.07 22:06

Мисля, че не трябва да се притесняваш.Имам позната, чието дете е на 9 навършени месеца и също бързо се изкривява и ляга отново след като майка му го сложи да седне.
Нашият ортопед каза ,че детето ще се задържи седнало, когато се почувства готово и заякне добре.Съветваше ме да не го подпирам с възглавници, за да не се криви.
Само за инфо, нашето дете започнах да го слагам да сяда на 6 навършени месеца и за 2 седмици вече седеше стабилно, а на 8.5м. започна да се изправя в кошарата.

Автор Firebird (интернавт)
Публикувано29.07.07 17:56

Обръща ли се само?
А по корем стои ли? Надига ли се на длани и коленца?
Не се гледа само един признак, а цялостното развитие.
Посъветвайте се с невролог, ама да не е Литвиненко, на него все му се вижда всичко ОК и хората губят ценно време.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.