Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Афектирана съм - трябва да споделянови  
Автор dobsn (непознат)
Публикувано18.07.07 16:41

Здравейте, мами. Новак съм в клуба, в смисъл, че почти не пиша тук, макар че от време на време ви чета. Днес обаче бях свидетел на нещо, което доста ме потресе и ме "импулсира" писмено да се възмутя.
Отивайки с дъщеря ми към детската кухня да си вземем храната, се приближаваме към една баба с детенце (може би на около 11-12 месеца) в количка. Не знам това родна баба ли е на детенцето или някоя детегледачка. Те вече са си взели храната от кухнята и са спрели на една пейка детето да обядва. Не виждам пряко ситуацията, а по-скоро само чувам. Детето явно е злоядо, не харесва храната или може би не е гладно и надава силни писъци, докато междувременно отваряйки си устата, бабата тъпче ядно вътре с лъжицата (може би е ядосана, че детето не си яде храната). От това детето тръгва да се дави (рев+храна в устата) и тя го навежда напред и не мога да ви изразя с каква, направо бих нарекла злоба го изтрясква с ръка по гърба, за да не се задави. От което на детето разбира се не му става по-добре, а продължава да се дави в рев, а тя му тика междувременно шише с вода в устата и го удря още 3-4 пъти в гръбчето, като чак се чудя как не му изкара въздуха (или поне ударите звучаха така). След като ние вече съвсем ги приближаваме, тя обяснително казва, че на детето не му харесва храната и се е задавило. Аз казвам да не я яде тогава. Тя обяснява, че дори на нея й мирише недобре и посяга да даде на детето водичка, а то само при вида на шишето започва отново да пищи. Бабата му казва да не се глези... Ние отидохме взехме си храната и отдалеко продължавам да чувам как детето още плаче.
Ясно е, че бабата вероятно е била ядосана, че детето не иска да яде, но защо пък толкова насилнически се отнесе с него. Трябва ли да му бута лъжицата в устата, когато то само при вида на храната ревеше, а после и да го тряска по този начин в гърба. Всички се изнервяме понякога от реакциите на децата си, хора сме все пак, но защо пък толкова злоба. Чудя се всъщност дали ако видя майката да споделя с нея за случката или това е намесване в лични отношения. А всъщност и малко се самообвинявам, че не се намесих на момента в ситуацията

...

Тема Re: Афектирана съм - трябва да споделянови [re: dobsn]  
Автор cchery (не е истина)
Публикувано18.07.07 17:44

Да ти кажа честно, няма оправдание за подобни реакции - колкото и да сме изнервени не може така да си хлопотим децата, още повече за това, че не са искали да ядат

. Възмутително просто! Ами аз бих споделила с майката, защото е много вероятно тя да не знае на какъв човек е поверила детето си. А може и да си й от полза от друга гледна точка - възможно е детето да има някакъв здравословен проблем и това да е причината за неяденето.

Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!

Тема Re: Афектирана съм - трябва да споделянови [re: cchery]  
Автор babymaria (фурия)
Публикувано18.07.07 18:51

Чудя се кога ли ще ме вкарат в затвора с някоя от моите ПРОЯВИ и се радвам,че рядко попадам на такива издънки.Аз каквато съм.....паля от четвърт....Преди месец изкарах 1 майка от магазина за косата и с ритници,че беше си оставила бебето в количката пред магазин за ......козметика....сам само

.Едва ме отделиха от нея,не знам как не подаде оплакване(но никога не е късно).На тази тема въобще ,винаги съм била много чувствителна.А сега с това инвитро просто......озлобявам до животинска степен.Бабата е късметлийка ,че е срещнала теб ,а не мен .Горкото детенце само!И после майките се чудят защо децата им заеквали и разни такива други прояви............Май не казах,точно каквото исках,но пак "яхнах метлата" от яд и си изпуснах мисълта някъде в началото.

Автор e_mili_1 (щастлива)
Публикувано18.07.07 19:15

Това е отвратително!!!
Може би е по-добре първо да се поинтересуваш коя е бабата - дали е детегледачка или не. И след това да поднесеш внимателно информацията, защото със сигурност това не е единичен случай. Дори и да е собствената баба на детето. И аз понякога "откачам" с моето, но чак такова "възпитание" не прилагам заради едно ядене! А с тези летни вируси е нормално детето да не иска да яде и да не му е добре, а това още повече да го травмира. Аз бих казала на майката!
Пиши какво решение си взела.

Автор fascinating oceanid ()
Публикувано18.07.07 19:33

ооо сигурно и аз бих откачила. направо ми причевренява пред очите при вида на насилие дори над животно а за бебе...
Между другото ако е свекървата едва ли мамчетно ще може да направи нещо радикално по въпроса (таткото със сигурност ще повярва на мамчето, а не на преразказ на някаква непозната) и може би затова и заради детенцето бих й вдигнала един скандал на бабката и бих й казала че ако видя още веднъж такова нещо ще отида да дам оплакване в полицията и в отдела за закрила на детето ще свидетелствам и изобщо няма да ме домързи да направя всичко каквото е нужно за да не може да тормози детето повече. Бих й казала че съм видяла че ползва детската кухня и че по списъка и по името на детето ще могат да я открият.

Автор Acя ()
Публикувано18.07.07 20:46

Възмутително наистина.Аз не бих направила нищичко. Ще си навлечеш ядове и то много, ще съжаляваш. Първо на бабата едва ли ще и се промени манталитета. Второ майката най-вероятно ще те нахока дето се бъркаш. И после ще се чудиш как понеже си искала да направиш добро си сис докарала неприятности и излишни главоболия.
Организацията за закрила на детето още няма голяма сила в България. Миналата година всички бяха възмутени от поведението на една миска към детето и в едно риалити, а да видяхте някакви резултати?! А там ставаше дума за по-кощунствени мерки.
Не ме мислете за коравосърдечна, обожавам децата, ако видя нещо такова ми се свива сърцето и то за часове наред, но ...не мисля, че е добре да се действа.

Тема Re: Афектирана съм - трябва да споделя [re: dobsn]  
Автор malecka (минаващ)
Публикувано18.07.07 23:09

боже ама че отвратително .ами то аз както съм поверила детето си на детегледачка и мойто както е злоядо....не дай си боже видя ли такова нещо ще я изхвърля.ти ме накара да започна да следя мойта какво прави досега чувам единствено че го приспива в градината и си решава кръстословици бабката или чете книга.казала съм й да не я насилва за храна ама вече 5 месец не ядеме зеленчукови пюрета и ми се иска да бъде по настоятелна е не да го бие ами да го остави половин час да почине и после.искрено съчуствам на майкатаизвинявай за латиницата

boje ama ce otvratitelno .ami to az kakto sam poverila deteto si na detegledacka i moito kakto e zloiado....ne dai si boje vidia li takova nechto chte ia izhvarlia.ti me nakara da zapocna da sledia moita kakvo pravi dosega cuvam edinstveno ce go prispiva v gradinata i si rechava krastoslovizi babkata ili cete kniga.kazala sam i da ne ia nasilva za hrana ama vece 5 mesez ne iademe zelencukovi pureta i mi se iska da bade po nastoiatelna e ne da go bie ami da go ostavi polovin cas da pocine i posle.iskreno sacustvam na maikataizviniavai za latinizata

Редактирано от Teди на 19.07.07 08:22.

Тема Re: Афектирана съм - трябва да споделянови [re: Acя]  
Автор incendio (разПиляна)
Публикувано19.07.07 01:00

аз мисля, че точно заради такова поведение на мълчание страдат толкова деца - ако отдела за закрила на детето получава повече жалби очевидно е, че има нужда да проработи, с незнание обаче няма как това да стане...

другото което е, че поне бабето може да се стресне и следващия път добре да си помисли преди да тормози детенцето...

освен това аз определено бих искала да съм информирана за отношението на друго лице към детето ми - може да не повярвам на непознат, но със сигурност ще намеря начин да проверя информацията, а няма да чакам да го чуя и от още някой...

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано19.07.07 08:04

Определено бих казала на майката

.

Тема Re: Афектирана съм - трябва да споделянови [re: Acя]  
Автор TeдиМодератор (същата)
Публикувано19.07.07 08:27

dobsn, ако на теб ще ти олекне, кажи на майката... но наистина се подготви за варианта, в който тя би могла да те нагруби. Хора всякакви... вчера и аз на себе си го казах заради една случка на улицата

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.