Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:42 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Варицела...о ужас!!!нови  
Автор anidimova (munka)
Публикувано02.07.07 14:20

Здравейте,обръщам се към мамите,които са карали варицела или децата им са карали...
Тази сутрин научих,че едно дете от групата на Влади е с варицела.А моя дивчо все се върти около него,играят заедно...От петък Влади си е вкъщи,защото е ваканция,та значи е имал контакти с това момченце до петък.
Притеснявам се да не се е заразил...В главата ми са хиляди въпроси-онова дете от колко време е носело вируса?Влади дали го е пипнал?Колко време трябва да го наблюдавам за проявления?Какъв е инкубационния период?Ами ако Влади е само носител,пък аз се ошаря-аз не съм карала никакви шарки...
Не искам и да си помисям за шарки....след месец,живот и здраве искаме да ходим на море и не искам почивката ни да се проваля...Моля,обяснете ми по-подробно.

Тема Re: Варицела...о ужас!!!нови [re: anidimova]  
Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано02.07.07 14:28

Пожелавам ти да не се разболееш...за момченцето е добре сега да я изкара. Шарките в късна възраст за момчетата не са препоръчителни (или поне някои от тях)

Ето малко инфо

бъдещият батко е роден май 2005
малкият мъж се чака ноември 2007

Автор tinta (мама)
Публикувано02.07.07 14:43

Ани, ние с Тоши изкарахме шарката точно преди нова година
Тоши на 21 излезе със шарка
а аз на 31 се чувствах зле, треска, температура, виене на свят и едно отвратително главоболие - дори решихме че е вирус или грип
на 31 в промеждутъците между съня и главоболието се чукнах за наздраве за новата година във 12 часа и пак съм заспала буквално след това веднага съм се изринала, защото се събуждам на 01. сутринта не ме тресеше
отивам в банята - пъпки по лицето ми ама посиняло и обезобразено от пъпки
тялото нямаше място да не ми излязоха ;(((((((( - сърби боли щипе
а през цялото това време - главоболието не ме е пускало
аналгин, упсарин и аулин ме докарваха до повръщане но главоболието не спира
чувствах се в капан на собственото си тяло - имах чувството че умирам мъчително - исках да го прескоча някак си този неприятен момент
но това е - бях хванала шарката от малкия на 27 години
чула съм че колкото по късно - толкоз по зле
хората са го казали - няма какво да го оспорваме - наистина е така

само да те успокоя - Тоши имаше към 10-тина пъпки - 3,4 по лицето - слава Богу белези не останаха само 1 пъпка направи проблем около ухото не се вижда от косичката - температура детето не е вдигало, дори се хранеше
аз бях посинела от пъпки - остана ми и белег - отвратително изглежда - във веждата ми е и както си имах оформени вежди сега ми седи като рагада почти - но започна да понамалява или на мен така ми се иска не знам - може и да се лъжа
с две думи
ако е лепнал - тия дни трява да се появят пъпките
мисля че детето ще се справи леко, но доколкото прочетох ти не си - което е по гадното но на мен ми мина за 2 седмици пъпките и около 3-4 дена се мъчих с треска
ако помолиш майка ти да го пази - пак не си застрахована
мама пази Тоши че аз бях на работа
отиде си на 22 и от 23 започнаха при мен симптомите но нали ти казвам - изринах се на 01
ужасно е но нищо не може да се направи доколкото знам аз

Поздрави и пиши как е Влади
то пък не е задължително да се разболее

Тема Re: Варицела...о ужас!!!нови [re: tinta]  
Автор anidimova (munka)
Публикувано02.07.07 14:48

Знам,че е хубаво докато е дете да я изкара,за себе си не мисля-майната му...
Единствено не искам да си проваляме морето и отпуската,цяла година това планираме и не дай Боже да се провали.....
Колко време трябва да се наблюдаваме?

Автор lilka (непознат )
Публикувано02.07.07 15:15

Според мен до месец дори и да е заразен всичко ще отшуми.Еми хвана шарка на 1 год и 6 месеца и я изкара с 4 пъпки без никакви странични "ефекти".Изобщо не разбрахме как я изкара.Нямаше втрисане,температури, дори не беше раздразнена.Нашето джи пи и изписа хомеопатични гранулки и дали от тях или от самото детенце всичко се размина с толкова.Докато бяхме под карантина се събирахме с 4 деца също болнички, но при тях положението беше тежко.Пъпка върху пъпка, ангини и т.н.
Не исках да те успокоявам или плаша но са възможни двата варианта.Имай търпение.Важното е детенце да е добре.Малко дълго стана

Пожелавам ти успех и морска отпуска

Автор SveDoGab (на Габи и Тея)
Публикувано02.07.07 15:53

Инкубационния период мисля, че беше 21 дни, а болно дете може да зарази друго от деня на проявяване на симптомите (пъпки, температура...) до 9-10 ден. Така поне ни обясни нашата лекарка. При нас каката се зарази миналото лято от градината и я изкара много леко. Тъкмо си мислех, че всичко се размина и малката се ошари, но тя беше точно на годинка и я изкара много зле - имаше пъпки дори в ушите, по клепачите, в дупето, абе кошмарно изглеждаше. Чувала съм, че под 2 годнки и възрастните я карат тежко... Сега нямат и помен от пъпките.
Дано при вас се размине! Или ако има, да е сега, до месец ще сте забравили и ще се радвате на морето.

Габриела 2002
Доротея 2005

Автор anidimova (munka)
Публикувано02.07.07 15:59

Ами мисля,че всичко е Божа работа,ако сме се заразили....не мога нищо да направя...
Ако трябва ще отлагаме морето за септември...
А нали казват,че след шарка имунитета е много снижен,дали едно море няма да се отрази зле на олганизма?

Автор julitray (непознат )
Публикувано02.07.07 16:10

Ох, това ми е болна тема. Аз също не съм карала никакви шарки. Докато бях бременна непрекъснато се притеснявах да не се разболея, защото знам колко е опасно. Не ми се мисли като реша да имам второ дете как ще я карам. Разбрах 4е има тестове с които можеш да разбереш дали наистина не си карала шарката. Някой знае ли нещо пове4е по този въпрос? Колко бързо стават тези тестове и дали се правят в провинцията?
Дано да не се разболеете то4но сега преди по4ивката.

Автор TeдиМодератор (същата)
Публикувано02.07.07 16:42

Инкубационният период е 21 дни. Брои се от деня на последния контакт с болното детенце. Обикновено разболяването става между 10-тия и 14-тия ден след заразяването.
Болният е зарАзен от ден-два преди да вдигне Т (или да избият пъпките, защото някои деца карат варицела без да повишават Т) докато пъпките хванат коричка.

Доколкото знам, детенцето ти не може да те зарази, ако не е болно. Има възможност обаче ти самата да си се сблъскала с вируса като си го взимала от детска градина. Варицелата е силно заразна и след преболедуване имунитетът наистина се срива!

Съветът ми е да се обадиш на лекаря ви и да поговориш с него.
Стискам палци нещата да се наредят по най-добрия начин и да си направите хубава морска почивка!

Редактирано от Teди на 02.07.07 16:42.

Тема Re: Варицела...о ужас!!!нови [re: Teди]  
Автор buba_atan (мама на двечки)
Публикувано02.07.07 19:37

Аз изкарах варицела ,бременна в 8 месец.А дъщеря ми се разболя след около 14-15 дни,но все пак тя беше в постоянен контакт с мен.
Така,че може и да не се е заразило детенце.Пожелавам ви да се разминете с шарката и да си изкарате една хубава почивка

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.