|
Тема
|
Ентерол и Смекта???
|
|
Автор |
ninina (новак) |
Публикувано | 29.06.07 20:47 |
|
Момичета помагайте! Бяхме дали стерилна урина на 31 май, която явно в лабораторията са забутали и чак в сряда след обяд (27 юни) е стигнала при педи. Та тя ни каза че имаме някакви бактерии 10 на 5-та степен, което хич не било добре . Тъй като изследванията ни трябваха за детски нефролог за днес, но прегледа се отложи за вторник, реших да я заведа да й вземe стерилна урина неонатоложка при която е още от раждането. След това тя ми каза че докато са й я взимали се е изходила няколко пъти , от зор ще да е било, но проблема е че е било воднисто и каза да й давам 3 дни по 1 прахче Смекта и 7 дни по едно Ентерол. Изследванията ще са готови във вторник сутрин! Дайте съвет да изчакам ли или да започвам? На мен хич не ми се иска да й давам такива неща , много ме е страх от запек, а и тя и сега си се изхожда най-много два пъти на ден .
И да кажа че все още сме само на кърма
Много благодарности на всички които могат да дадат някакъв съвет
| |
Тема
|
Re: Ентерол и Смекта???
[re: ninina]
|
|
Автор |
Ramalama ((bang bang)) |
Публикувано | 29.06.07 23:29 |
|
За всяко (малко) нещо - хап, така ли? Та бебчето ти е толкова малко!! Ако има някакво проблемче, защо не оставите организъмчето и да се пребори само? С времето количеството и вида на приеманите (от нас всички) лекарства прави почти невъзможно да водим такава естествена борба именно защото от самото начало сме се доверявали на някой хап да ни 'оправи'... Дори и това за урината... не се паникьосвай, ако приемеш, че дъщеричката ти е болна, то тя ще бъде... телепатията между бебе и майка/баща в първите 6 месеца е особено силна. Моят син се разболя за първи път, когато остана само с вечерно и оскъдно кърмене. Поради глупост, младост и доверяване на баби не продължих с адаптирано мляко, а със кисело + сериозно захранване. Сега си давам сметка, че явно от това се е разболял. Моят съвет е да си спокойна, да продължаваш да си кърмиш с пълна сила и ще видиш, че проблеми със здравето няма да има. На лекарите това им е работата - да изписват лекарства.
А дори и да излязат някакви бактерии, пак ми се струва възможно да минете без лекарства. Спомням си, че когато оперираха сина ми на 2г 9м., при направените изследвания се получи някаква утайка в урината. Тъй като тя не пречеше за операцията, просто ми махнаха с ръка. После след трудното му, главно емоционално, възстановяване все отлагах да направим ново изследване и така и не го направихме до 8г. Тогава пък го направихме от чиста глезотия. От около 5г. синът ми е в непоклатимо здраве и изследванията също бяха добри.
I'm a pure new pleasure-seeker
| |
Тема
|
|
|
Автор |
malecka (минаващ) |
Публикувано | 30.06.07 03:13 |
|
прочети темата ама как така исках да ти отговоря ама нали сам патка......та по погрешка пуснах нова тема
proceti temata ama kak taka iskah da ti otgovoria ama nali sam patka......ta po pogrechka pusnah nova tema
Редактирано от surfline на 30.06.07 22:30.
| |
Тема
|
[re: malecka]
|
|
Автор |
ninina (новак) |
Публикувано | 30.06.07 09:11 |
|
Прочетох какво си ми написала в другата тема. Нс се роди по мъничка, просто още преди раждането откриха, че има мултикистоза на дясното бъбрече и то просто не функционира, за това е под наблюдение на нефролог, и понякога и уролог, а тази неонатоложка беше на раждането и още преди него ни е гледала, и тя заедно с другите двама специалисти са най-добре запонати със положението, общо взето те си разменят информацията за нея постоянно, за това когато някой от тях отсъства ходим при нея. При педито ходим само за направления и бележки, тя и не смее нищо да й дава, за всичко ни праща да питаме нефролога, а за ваксините задължително. Температура изобщо не правим, аз и затова ще изчакам следващите резултати. Първата стерилна урина аз лично не съм сигурна че съм взела правилно , затова и я заведох лекарите да й я вземат, но все пак за това че се е изходила воднисто те ми го казаха Все пак вторник не е далече и ще чакам, ама до тогаваааа, само аз си знам какви неща ми минават през главата
| |
Тема
|
|
|
Автор |
e_mili_1 (щастлива) |
Публикувано | 30.06.07 11:10 |
|
Успокой се! Недей да предизвикваш съдбата! Мисли си само положителни неща - даже и да има нещо на детето, то ще се оправи!
| |
|
|
|
|