Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:15 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Бебешко меню - мами с опит помагайтенови  
Автор rostigg (mama)
Публикувано21.05.07 17:32

Здравейте ,
Станислава е на 9 месеца . До преди седмица се кърмехме сутрин и вечер . Искам вече да спирам кърменето и сега давам сутрин попара вместо кърма и по предписание на педито . Но днес като ровя в нета и навсякъде чета , че децата на тази възраст трябва задължително да пият мляко по 2 пъти на ден . Тя АМ категорично отказва . Дали да пробвам кисело с бисквити . Искам и до другия месец да и заместя и вечерното кърмене с кисело мляко . Прясно няма да давам до година .

Сега ядем по следния режим :
7:30 попара
10:00 половин плодово пюре
12:00 зеленчуково със сирене и жълтък , през ден месно с пиле
15:30 каша
18:30 половината от плодовото пюре
20:30 кърма

Дайте моля съвети !!!! Какво да првя с млеката ????

Вие как спряхте кърменето ??????

Тема Re: Бебешко меню - мами с опит помагайтенови [re: rostigg]  
Автор Tedulina (гуши)
Публикувано21.05.07 17:40

Опитай да смениш марката АМ. И моето дете отказваше някои видове АМ.
Кисело ако можеш също не давай до годинката.

Редактирано от Tedulina на 21.05.07 17:42.

Автор jana (...)
Публикувано22.05.07 09:29

Ще споделя при нас как беше. Ния горе-долу от 8-ия месец отказа всякакъв вид мляко. Не искаше нито Аптамила, Нестле, кисело или прясно. ПРосто бях в паника защото мамите тук казваха, че трябва да пие мляко всеки ден. Добре ама като не искаше? Оставих я така поне докато навърши годинка, хранехме се на кухна (точно от 8-ия месец), нали все пак е млечна.

Сега вече си пие мляко през деня или вечер, закуската задължително или е корнфлекс или попара, или ако е филия има чаша мляко до нея.

Тема Re: Бебешко меню - мами с опит помагайте [re: rostigg]  
Автор лю ()
Публикувано22.05.07 09:49

Ми аз още не съм го спряла

На две годинки и два месеца все още се кърмим. Но общо взето като тебе процедирах, постепено заменях кърмене с хранене, но и до днес не давам прясно мляко. По същия начин АМ моят юнак не харесва и категорично отказва (е, и аз повече от 2 път не съм пробвала).Лошото е, че не си спимням точно кога започнах с киселото, но някъде около 10 м май беше. Едва след това започнах да давам яйце и месо.
Само като идея: попарата за закуска я редувам с овесени ядки, ръжени ядки, елда и др. подобни.
Кърменето при нас остана само за заспиване и за многобройните нощни събуждания. От постинга ти разбирам, че нямате този проблем, така че благородно завиждам!

Автор meshko1O6 (непознат )
Публикувано22.05.07 12:41

Защо не пробваш няколко дни да му даваш и кърмата от шише? Може не да отказва адаптираното мляко, а да си иска гърдата. И после да му предложиш пак адаптирано мляко - милумил примерно, което се харесвало на по-злоядите деца. Повечето педиатри в Европа са на мнение, че до двегодишна възраст е добре да се пие адаптирано мляко 2 пъти на ден.
кисело мляко въведох на 11 месеца, а прясно няма да давам поне още половин година. Успех.

Тема Re: Бебешко меню - мами с опит помагайтенови [re: meshko1O6]  
Автор e_mili_1 (щастлива)
Публикувано23.05.07 09:28

Мисля, че може да пробваш с кисело мляко. Моето зверче отказва кашите и един ден си направих кисело мляко с бисквити да ям пред него, надявайки се че той ще си яде от кашата. Да , ама не! Като му дадох от моята купичка много му хареса. Тогава му давах няколко пъти(непоследователни дни) по 2-3 лъжички кисело мляко с бисквити, след една седмица 1/2 от яденето му беше такова и на следващия път си му дадох цяла порция. Сега е на 8 месеца. Педито каза, да изчакам до 9 месец, но му няма нищо , а и му харесва. Пробвай.

Всичко до организъм и вкус. А прясно мляко ще въведа чак след годинка.
Успех.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.