Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:44 05.01.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Оптимист или песимист сте?нови  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано06.05.07 13:14

Оптимист или песимист сте?
оптимист
песимист
по-скоро реалист

Тема пуснах анкетата, защото...нови [re: desykv]  
Публикувано06.05.07 13:18

наскоро прочетох една интересна история за две братчета - едното върл песимист, другото - заклет оптимист. Зачудих се в нашия клуб кои ли преобладават - вечните оптимисти или черногледковците. Имам си хипотеза. Искам да я проверя с ваша помощ. Предварително благодаря на отзовалите се! И така - розови или черни очила сте сложили пред очите си? Или сте по-скоро непоправими реалисти? Вие сте!

Тема Re: Оптимист или песимист сте?нови [re: desykv]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано07.05.07 13:07

Научен да се радва на живота реалист съм

...

Автор ninina (непознат)
Публикувано07.05.07 22:40

Понякога песимист, но в 99% реалист

Автор sarabia (минаващ)
Публикувано08.05.07 13:04

Обикновенно не пиша много в този клуб,но анкетите и въпросите на авторката определено ме карат да я подкрепя в нейните начинания.Гласувах с реалист,но понякога съм повече песимист и много рядко оптимист.
Дано всички психолози са толкова отдадени на това,с което са се заели,колкото е и Desykv=

Тема Re: Оптимист или песимист сте? [re: sarabia]  
Публикувано08.05.07 23:09

благодаря ти от сърце за хубавите думи
но в клубчето аз главно се забавлявам, отморявам и научавам нещо полезно
отколкото да развивам психологическа дейност

ето и историята, която ме провокира да пусна темата:

Двама братя. Оптимист и песимист. Веднъж родителите им решили да направят всичко възможно да накарат оптимиста да възроптае, а песимиста - да заподскача от радост. Речено-сторено. Сложили малкото песимистче в стая, пълна с всевъзможни играчки. А оптимистчето накарали да рие кравешка тор. След малко надникнали да видят какво правят децата им. И що да видят - песимистът си удрял главата в стената и като го попитали защо изглежда така отчаян, той им отговорил, че защото все някоя играчка накрая ще се развали или счупи, а и от толкова богат избор се объркал и не знаел коя първо играчка да хване... Оптимистът риел и пеел весело, а на въпроса им защо е толкова щастлив, той отвърнал така: "Ами защото не е възможно, просто не е възможно, при толкова много тор накрая да не намеря поне едно теленце тук някъде..."
Какво ще кажете?

Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано09.05.07 09:31

Хубава е историята и сигурно сички ще са съгласни, че е мнооого вярна

И аз се сещам за една:
Песимистът казал - "Е от това по-лошо не може да стане"
Оптимистът казал - "Може, може"

Автор incendio (разПиляна)
Публикувано09.05.07 18:16

страхотна история...

много реална...

Тема Re: Оптимист или песимист сте?нови [re: incendio]  
Автор *щypчo* (пристрастен)
Публикувано09.05.07 23:00

Да, историята е страхотна наистина..деската винаги разказва много истински неща..
Аз пък се питам..кое ни прави песимисти или оптимисти? Кой го залага в нас? Въпрос на възпитание ли е?
Гласувах с реалист..но съм по-скоро оптимистично настроена, понеже вярвам,че всичко си зависи от мен..И това дали ще се зарадвам и това, дали ще се ядосам..в каква да е ситуация..
Ще ми е интересно да чуя изводите на Деси накрая

Публикувано16.05.07 10:00

все още малко хора са гласували, за да правя някакви обобщаващи изводи, но все пак засега малцина са песимистите в този клуб, повечето се смятат за реалисти или оптимисти

благодаря за милите ви думи, както винаги съм трогната и умилена

ще ви кажа какво си мислех тези дни... за това, че съм напълно съгласна, че живеем в откликваща Вселена... в смисъл, че хората привличаме това, към което сме настроени... затова положителната нагласа е важна... ако си все начумерен, предизвикваш сходни ответни чувства и реакции от околните... ако си засмян, провокираш доброта и усмивки, и повече приятели... не сте ли забелязали някакси, че често сами предизвикваме дадени събития, случки и преживявания в живота си? та по темата - според мен на оптимистите им се случват по-често хубави и приятни неща, отколкото на песимистите, просто те с позитивното си очакване провокират такива позитивни неща като любовта, богатството /материално и душевно/, успеха, здравето и т.н. ... така те си остават оптимисти... а на песимистите им се случват повече неприятности, което затвърждава предварителната им негативна нагласа, и се завъртява понякога един порочен кръъъг, от който трудно се измъква човек... в психологията този феномен е познат като самосбъдващо се пророчество... нещо в смисъл, че ти се случва това, което очакваш, а понякога и от което се боиш най-много, или което най-силно мечтаеш... та и според вас ли ние влияем на нещата около нас? или вярвате повече на съдбата?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.