|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Оптимист или песимист сте?
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 06.05.07 13:14 |
|
| |
Тема
|
пуснах анкетата, защото...
[re: desykv]
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 06.05.07 13:18 |
|
наскоро прочетох една интересна история за две братчета - едното върл песимист, другото - заклет оптимист. Зачудих се в нашия клуб кои ли преобладават - вечните оптимисти или черногледковците. Имам си хипотеза. Искам да я проверя с ваша помощ. Предварително благодаря на отзовалите се! И така - розови или черни очила сте сложили пред очите си? Или сте по-скоро непоправими реалисти? Вие сте!
| |
Тема
|
Re: Оптимист или песимист сте?
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 07.05.07 13:07 |
|
Научен да се радва на живота реалист съм...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ninina (непознат) |
Публикувано | 07.05.07 22:40 |
|
Понякога песимист, но в 99% реалист
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sarabia (минаващ) |
Публикувано | 08.05.07 13:04 |
|
Обикновенно не пиша много в този клуб,но анкетите и въпросите на авторката определено ме карат да я подкрепя в нейните начинания.Гласувах с реалист,но понякога съм повече песимист и много рядко оптимист.
Дано всички психолози са толкова отдадени на това,с което са се заели,колкото е и Desykv=
| |
Тема
|
[re: sarabia]
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 08.05.07 23:09 |
|
благодаря ти от сърце за хубавите думи
но в клубчето аз главно се забавлявам, отморявам и научавам нещо полезно
отколкото да развивам психологическа дейност
ето и историята, която ме провокира да пусна темата:
Двама братя. Оптимист и песимист. Веднъж родителите им решили да направят всичко възможно да накарат оптимиста да възроптае, а песимиста - да заподскача от радост. Речено-сторено. Сложили малкото песимистче в стая, пълна с всевъзможни играчки. А оптимистчето накарали да рие кравешка тор. След малко надникнали да видят какво правят децата им. И що да видят - песимистът си удрял главата в стената и като го попитали защо изглежда така отчаян, той им отговорил, че защото все някоя играчка накрая ще се развали или счупи, а и от толкова богат избор се объркал и не знаел коя първо играчка да хване... Оптимистът риел и пеел весело, а на въпроса им защо е толкова щастлив, той отвърнал така: "Ами защото не е възможно, просто не е възможно, при толкова много тор накрая да не намеря поне едно теленце тук някъде..."
Какво ще кажете?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (обещала) |
Публикувано | 09.05.07 09:31 |
|
Хубава е историята и сигурно сички ще са съгласни, че е мнооого вярна
И аз се сещам за една:
Песимистът казал - "Е от това по-лошо не може да стане"
Оптимистът казал - "Може, може"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
incendio (разПиляна) |
Публикувано | 09.05.07 18:16 |
|
страхотна история... много реална...
| |
Тема
|
[re: incendio]
|
|
Автор |
*щypчo* (пристрастен) |
Публикувано | 09.05.07 23:00 |
|
Да, историята е страхотна наистина..деската винаги разказва много истински неща..
Аз пък се питам..кое ни прави песимисти или оптимисти? Кой го залага в нас? Въпрос на възпитание ли е?
Гласувах с реалист..но съм по-скоро оптимистично настроена, понеже вярвам,че всичко си зависи от мен..И това дали ще се зарадвам и това, дали ще се ядосам..в каква да е ситуация..
Ще ми е интересно да чуя изводите на Деси накрая
| |
Тема
|
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 16.05.07 10:00 |
|
все още малко хора са гласували, за да правя някакви обобщаващи изводи, но все пак засега малцина са песимистите в този клуб, повечето се смятат за реалисти или оптимисти
благодаря за милите ви думи, както винаги съм трогната и умилена
ще ви кажа какво си мислех тези дни... за това, че съм напълно съгласна, че живеем в откликваща Вселена... в смисъл, че хората привличаме това, към което сме настроени... затова положителната нагласа е важна... ако си все начумерен, предизвикваш сходни ответни чувства и реакции от околните... ако си засмян, провокираш доброта и усмивки, и повече приятели... не сте ли забелязали някакси, че често сами предизвикваме дадени събития, случки и преживявания в живота си? та по темата - според мен на оптимистите им се случват по-често хубави и приятни неща, отколкото на песимистите, просто те с позитивното си очакване провокират такива позитивни неща като любовта, богатството /материално и душевно/, успеха, здравето и т.н. ... така те си остават оптимисти... а на песимистите им се случват повече неприятности, което затвърждава предварителната им негативна нагласа, и се завъртява понякога един порочен кръъъг, от който трудно се измъква човек... в психологията този феномен е познат като самосбъдващо се пророчество... нещо в смисъл, че ти се случва това, което очакваш, а понякога и от което се боиш най-много, или което най-силно мечтаеш... та и според вас ли ние влияем на нещата около нас? или вярвате повече на съдбата?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|