Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:44 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Бременна на работа?нови  
Автор Patishonka (непознат)
Публикувано15.03.07 17:39

Не знам, май нямам конкретен въпрос, на имам едно притеснение. Понеже сменяме града по времето, когато сме решили да правим детето, се притеснявам как ще си търся работа. Ако съм бременна - кой ще ме вземе? Няма ли да ме уволнят в края на изпитателния срок? Как и кога се казва за бременността (добър ден, бременна съм.... или ... Добър ден, страхотна съм, вземете ме.. между другото, бременна съм)...

А ако не съм забременяла още и стане скоро след това - няма ли да си помислят хората, че специално съм отишла при тях точно преди бременността, за да си осигуря майчинството. И ако е в изпитателния срок пак да ме шитнат набързо.

Такива неща ми се въртят из главата. А не мога и да легна 9 месеца пред телевизора (аз че мога, мога, ама няма да е полезно за хазната, а и за възпитанието)...

Та кажете някаква идея, ваш опит или нещо успокояващо, че ще ми спре оволацията от притеснение

Мерси!

Тема Re: Бременна на работа?нови [re: Patishonka]  
Автор Zori_D (новак)
Публикувано15.03.07 23:03

Не знам ще ти помогна ли по някакъв начин, но искам да ти кажа да не се притесняваш излишно.Когато е писано ще стане, ще видиш двете черти и тогава ще му мислиш.Щом се налага да се местите нямаш друг избор.
Много малко от приятелките ми успяха да се похвалят с бременност след първите опити.Пожелавам ти при теб също да е бързо , но в повечето случаи е необходимо време.
Пък дори и да забременееш след първите опити имаш време около 8 месеца да покажеш какво можеш - ти ще бъдеш бременна а не болна.
Ако всичко в здравословен аспект е наред, а аз ти го пожелавам, то надали ще ти се промени забързаното ежедневие.

Така че действай и не му мисли нещата толкова от далеч!

Тема Re: Бременна на работа?нови [re: Zori_D]  
Публикувано15.03.07 23:25

Мерси, Зори! Малко ще ми е неудобно да кажа новината, когато стане, ако съм нова на работа, или още по-зле - по време на интервю за работа, но дано да стане, както е най-добре

Автор Zori_D (новак)
Публикувано15.03.07 23:30

Стискам палци скоро да се похвалиш и не се притеснявай сега ти трябват повече ангажименти за да не мислиш само за бебета и бременоста да дойде почти неочаквано.

Тема Re: Бременна на работа?нови [re: Zori_D]  
Автор Mese4inka (член)
Публикувано16.03.07 09:09

Ами погледни нещата от другата страна: ако си намериш работа, а в последствие се окаже, че не ти харесва една евентуална бременност ще ти е "спасение" :) А иначе ако съм на теб изобщо няма да се притеснявам, както по-горе си прочела не винаги става от първия път и ако ти се наложи да чакаш с месеци, ще се чудиш на акъла си, че си се притеснявала за това как ще съобщиш новината на работното си място. Ако работодателят ти е склонен да те освободи от длъжност заради една бременност, значи не сизаслужава да работиш на такова място! Бъди сигурна, че ще предпочетеш бебе, пред добрата работа! Успех!

Автор flicka_an ((Flicka))
Публикувано16.03.07 16:38

Патишонка, не виждам причина да не те вземат, ако си бременна на работа, а ако си вършиш добре работата, не виждам защо ще те уволняват... Според мен е по-скоро въпрос, какъв вид работа би ти подхождал на този етап и какви са ти приоритетите (да работиш повече или да си гледаш детето или въобще да напуснеш работа).

Аз лично бих споделила такива лични планове с бъдещия си работодател, но разбира се не на първо интервЮ. А ако си търся работа за < 1 година не бих го споменала... Да не говорим, че обикновено за "бременност" не се говори преди да минат поне 3 пълни месеца...

Моя позната я наеха бременна в 6-7 месец, ходеше си с корема по интервЮта без да и пука. Работи 2 месеца, излезе по майчинство за 4 и се върна на пълен работен ден. Не забравяй, че периодът на майчинството се заплаща на работодателя до голяма степен от държавата, т.е. не си им разход. Важното е, как ще се върнеш на работа след това!

Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано16.03.07 17:39

Преместване, бебеправене, интервюта, нова работа... уравнението става с много неизвестни, които до голяма степен няма как да контролираш

Може да наредиш сега идеално нещата, а после да се случи нещо (не непременно лошо ), което да ги обърка.
Може да оставиш решенията за по-късно и да се случи нещо, което ще ти помогне в избора.

Някои работодатели имат изисквания към жената за семейно положение, деца, забременяване... Едва ли някой ще го признае официално, но е така.
Преместете се, обичайте се, да дойдат интервютата - тогава ще имаш повече светлина върху ситуацията и най-вероятно ще вземеш много по-адекватно решение.

Успех!

Публикувано16.03.07 23:16

Просто май много ми стана в последно време. В момента ни е такъв период на промени, какъвто не сме имали от ... май никога не сме имали. А аз и не съм много по промените, обичам всичко да си е ясно и планувано.

Определено е много успокоително като чета, че има и други, които са търсили работа бременни! Мисля, че се чувствам по-добре вече

Добре ми действате. Ако пак се паникьосам, пак ще кажа

Автор *щypчo* (ентусиаст)
Публикувано17.03.07 12:37

За какво се паникьосваш момиче мило?Звучиш като приказката за Неродена мома...

(с добри чувства)
Живей си живота спокойно, наслаждавай се на младостта си и любовта си и...КОГАТО забременееш ще видиш,че е нямало никаква причина да се притесняваш..
Бременността не е болест- тя е прекрасно състояние

Тема Re: Бременна на работа?нови [re: *щypчo*]  
Публикувано17.03.07 14:50

Приятеля ми също ми цитира тази приказка

Наистина се събраха доста неща и се паникьосах кое как ще сварим да направим. Но и бързо ми минава. Сега съм по-спокойна вече.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.