Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:14 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Информация за Варна!?нови  
Автор nikol82 (Ами... Никол!)
Публикувано11.01.07 11:15

Ами... добре дошла и на мен в клуба. Първо искам да кажа здравейте на всички членуващи и честито... и второ искам да ви засипя с въпроси. Доста отговори намерих в предни статии но пак не ми стига. Много съм боса в темите, защото не съм се интересувала до сега и все пак- радост голяма!
Та:
Къде да ходя на консултации и къде да родя? (малко е рано, но все пак)
Каква е финансовата разлика от това да съм с Направление от личен лекар или не? (въобще нямам идея как стоят нещата и какъв е реда. Интересуват ме и цени)
Препоръчайте ми лекар. (Спешно- трябва веднага да отивам)
Много благодаря!!!

Тема Re: Информация за Варна!?нови [re: nikol82]  
Автор tyfi (непознат )
Публикувано11.01.07 13:14

Здравей аз родих преди 2 месеца.Хоих на консултаций във Май4ин дом до последно при доктор Яков.Той е управител на болницата.Но то4но когато трябваше да раждам той замина на някакъв конгрес.Аз се разсърдих и не отидох да раждам там.Родих Във АГ уж щях да бъда на 7 ВИП етаж оба4е като отидох нямаше места и родих секцио на 3 етаж май беше абсолютна мизерия.Някакви стажантки ми взимаха кръв от вената половин 4ас абе дори нямаше 4исти 4ашки да ми вземат урина 4е една употребявана намериха най накрая.След операцията бях в реанимация = ужасна мизерия имах 4увството 4е мазилката от тавана ще падне всеки момент отгоре ми.Ина4е доста 4есто идваха да ни наглеждат и се грижеха за нас.На другият ден на 7 етаж се освободиха места и аз щастлива с инвалидната коли4ка се ка4вам на асансиора.Да ама не .Стаите горе долу биват ама по 70 лева на ден а пък да гледаш телевизора пак монети трябва да пускаш=не4увана простотия.Нама даже тоалетна хартия.Жената дето трябваше да докладва всеки ден за малкия ме забравила и няколко дена ни вест ни кост от бебо.Добре 4е имах една акушерка позната дето ходеше да го гледа.Накрая трябва да ме изписват бебето го няма.4е мъжът ми като отиде 4ак до първия етаж го 4уха 4е като се разхвър4аха тези ми ти акушерки най накрая си видях бебето.Ей туй беше моя ВИП на доктора 300 лева за Вип условията 720 лева.По добре да си бях останала долу поне парите щях да спестя.В май4ин дом съм 4увала 4е се грижат много добре за родилките само звъниш на звънеца и пристигат ама сигурно има и недоволни .Май стана без пари не става ама и с пари същата работа.Ти решаваш.Успех важното е вси4ко да мине добре а пък за другото майната му.И да се похвалиш със щастливата новина предстои ти най хубавото нещо

Автор elkika (нова)
Публикувано11.01.07 16:15

Здравей и добре дошла!
Очаква те нещо наистина вълнуващо и прекрасно!
Първото си дете родих в Окр.Болница и съм много доволна, но ходих преди това при различни гинеколози по здравната каса, че имах проблеми с болничните. Сега се записах в Майчин дом. Има и частично и напълно платена женска консулт. Най-скъпото е 350-400лв. за цялата бременност, като в цената влизат всички консултации, прегледи и изследвания. Можеш да получаваш и болнични както желаеш. Заплаща се допълнително ехографията с модерния 4мерен ехограф, на която то дават и филмче с бебето. Още не съм ходила.
Ако искаш по здравна каса в майчин дом- също може-с доплащане от 150лв. за цялата бременност.
Ако ги имаш парите, не се колебай дали да платиш! Спестяваш си много главоболия. От опит пиша. Размахвах прословутото направление "Майчино здравеопазване" цяла седмица - разкарваха ме само от каб. на каб. - нямали повече лимит за бременни...; гинекологът не бил в ЛКК комисия...; нямали лимити за изследвания... Мъжът ми се ядоса и - в майчин дом:) А сме здравноосигурени всички! Но това е друга тема...
Не знам как е раждането в Майчин дом. Нека пишат раждалите там, интересно ще е.

Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!

Автор christen (feel)
Публикувано11.01.07 22:59

Ами добре дошла....

Препоръчвам д-р Свраков - раждах при него1-ия път и сега имам уговорка като дойде момента- пак да ми води раждането. Опитен и добър специалист е .
Раждах в Св.Анна преди 3 години , не съм била във ВИП стая, а в обикновена - хубави условия - чисто е ,стаите бяха скоро ремонитрани. Сега не знам как е ,но скоро ще разбера.
В СВ. Анна имаше училище за бъдещи родители - 2 пъти в месеца,води се от акушерки и беше много полезно ,нищо че съм минала по този път. Може и още да го има ,но спрях да ходя защото започнаха да повтарят темите.

Това е линк към програмата и телефоните :

Д.р Свраков не работи по каса - плащам си прегледите,но си и ма и предимства - няма опашки от пациентки и има време да обръща повече внимание.
Ако искаш координати - ще дам .

[

Тема Re: Информация за Варна!?нови [re: christen]  
Автор Nadin_O6 (непознат)
Публикувано12.01.07 10:01

Oт самото начало на бременността си ходя на частно при д-р Г. Георгиев. Освен в частният си кабинет, работи и в АГ-Варна. Изключително съм доволна. Много е внимателен и ще раждам при него.
Понеже не работи със здравната каса, на месечните консултации си плащах само ехографа. А по здравна каса ходех в поликлиниката във "Владиславово", просто колкото да се отчета и да ми дадат накрая направлението за раждане.
За самото раждане официално няма да плащам (заради направлението).

Желая ти лека бременност!

Тема Re: Информация за Варна!?нови [re: Nadin_O6]  
Публикувано12.01.07 13:31

Майчета, благодаря ви за отговорите, наистина доста полезна информация...
Аз за сега май ще предпочета варианта на elkika Днес бях на преглед при Д-р Георгиев в Майчин дом- с направление от личния лекар- като първо впечатление- доста добре. Мисля да продължа там за сега. Ще си доплатя 150-те лева пък, ако нещо се обърка, варианта с пълното заплащане си остава.
До раждането има мноооого време и все пак продължавам да събирам впечатления. Споделайте още.
Желая ви много здраве и успех!!!

Автор milena* (Варна)
Публикувано12.01.07 14:57

Здравей! Лека бременност ти желая!
Аз съм била и в Окръжна болница и в Майчин дом.
На консултация вторият път ходех в Майчин дом по здравна каса при д-р Евгения Георгиева. Не съм плащала никакви суми ,освен когато аз исках допълнителен ехограф,тъй като по каса ми се виждат крайно недостатъчни. Родих пак там при нея,пак по здравна каса. Нормално раждане тогава беше 500 лв/преди малко повече от година/.
В Окръжна болница също не е лошо. Там бих ти препоръчала ако не искаш или не можеш да отделиш толкова пари. Но да се дават почти същите пари ,но в джоба на избран лекар няма смисъл.
Ето тук има информация и снимки от вътре:

Използвай си всичко което ти се полага по каса ,и без това ще се наложи да плащаш някой неща. Ще потърся какво точно ти се полага по каса.

Златко и Стоян

Тема Майчин дом-Варна!?нови [re: nikol82]  
Публикувано13.03.07 14:52

Позволих си да върна темата за още въпросчета.
Регистрирах се за консултации в Майчин дом- по здравна каса с доплащане 150лв., обаче хич не попитах какво всъщност ще ми се полага. Разбрах, че при акушерката се ходи по- често. А при доктора? Колко пъти се ходи на видеозон. Чух, че по здравна каса се полагали два за цялата бременност, което ми се вижда доста мизерно. И там ли е така?
Който е наясно да пише. 10х!

Тема Re: ВИП на АГ варна 7 ет.нови [re: nikol82]  
Автор 3aиpa (<<<>>>)
Публикувано13.03.07 15:50

Кой каквото ще да казва за ВИП на АГ - аз съм много доволна от мястото - много. Обиколих всички визможни 3 болници във Варна и Вип-а ми се видя най-надежден и добри условия, и недай боже да се случи нещо с детето - там са специалистите. Родих нормално - седалищно за три часа - родилна и предродилна зала - много хубави. Стаите чудесни - чисти се два пъти дневно. Храната не беше хубава, но аз така или иначе не ям след като родя поне три дин :)). Това беше преди 6-7 м. (обаче майчин дом беше в строеж тогава - та го подминах набързо :))). Платих към 600 лв., черпих персонала с вино и торти, въобще не ми се тръгваше - голем кеф беше :)). Това че се пускат монетки в ТВ си е малък проблем (въобще не бих го и споменала даже :))), ако не беше засегнат тука), отношението и грижите бяха страхотни, бе въобще всичко - много съм доволна.

Окръжна болница ми се видя мизерно - напомни ми комунизма и въобще не разпитах - знам, че имат ВИП, но само стая.

Надявам се да направиш най-добрия избор - не си прави сметки с парите - плащай да се чувстваш добре ...

Тема Re: Майчин дом-Варна!? [re: nikol82]  
Автор milena* (Варна)
Публикувано13.03.07 21:52

По здравна каса ти се полагат два ехографа за цялата бременност. Това че си доплатила някаква сума значи, че са ти включили нещо допълнително. Задължително разпитай какво повече се включва в тези 150 лв. На мен също ми се видяха малко на брой ехографите по каса и съм си плащала допълнително за ехограф всеки път когато реша че не съм виждала бебо отдавна

Златко и Стоян

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.