|
Тема
|
Установяване на бременост
|
|
Автор |
Meчo (пухкава) |
Публикувано | 03.03.07 14:59 |
|
Здравейте момичета,
имам няколко тъпи въпроса, но не намерих задоволителна информация в нета:
1) ако цикълът е нередовен как се установява в коя седмица е бремеността?-на базата на прости изчисления според първата дата на последният период или има и друг начин (с ехограф се установява големина на ембриона и т.н)?
2) а ако не си знаете и точната дата на последната менструация?
3) кога се вижда за пръв път на ехограф плода?
Благодаря предварително!
Life is only a transient transfection
| |
Тема
|
Re: Установяване на бременост
[re: Meчo]
|
|
Автор |
Rosabelle () |
Публикувано | 03.03.07 16:15 |
|
Здравей!
1. Ами сигурно лекарят пита за датата на последната М., според мен няма как да не пита. После ехографът също "си казва своето", т.е. ехографът може да покаже, че плодът е на еди колко си седмици, което да не съвпада със седмиците, изчислени на основата на последната М. Нормално е да има разлика, все пак никой не знае кога е станало бебето.
2. Е, тогава вероятно само по ефографа, не знам
3. Ами при мен още на първия преглед с вагинален ехограф се видя една точка, след 2 седмици и сърцето
| |
Тема
|
|
|
Автор |
else (varelse) |
Публикувано | 03.03.07 21:23 |
|
1. Описала си и двата начина. Първо се установява по датата на последната менструация, после и по големината на ембриона.
2. Не можеш да си спомниш кога ти е била?! Ако не си имала менструация повече от 40 дни, би трябвало да може да се види плоден сак на вагинален ехограф. Сърдечна дейност се вижда най-рано в 6-та седмица (която се брои от датата на последната менструация, не от зачеването).
3. При 5-6 дни закъснение може би вече се вижда, но не знам някой да е ходил на преглед толкова рано. Нормално е да изчакаш десетина дни закъснение.
Ако нямаш никаква представа дали ти закъснява и с колко, както и дали си бременна, направи си тест, най-сигурно е.
| |
Тема
|
[re: else]
|
|
Автор |
Meчo (пухкава) |
Публикувано | 04.03.07 00:04 |
|
въпросът ми беше провокирам от четенето из форума; и по-скоро от факта, че някои жени знаят точната дата на зачеването....та ако това е непланирано, се чудех дали е възможно подобно точно изчисление или това е само възможно след като бебока се появи
благодаря!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
simna (член) |
Публикувано | 04.03.07 09:26 |
|
ами може да знаят, ако това им е бил единствения секс в месеца или пък единствения без предпазни средства
а иначе аз съм ходила на 7ия ден от закъснението, видя се нещо
| |
Тема
|
[re: simna]
|
|
Автор |
Teди (обещала) |
Публикувано | 04.03.07 09:32 |
|
Има и друг начин - дори бебето да не е планирано, ако жената си усеща овулацията, тя може да каже с точност до ден-два кога е било зачеването
| |
Тема
|
[re: simna]
|
|
Автор |
Meчo (пухкава) |
Публикувано | 04.03.07 11:00 |
|
| |
Тема
|
|
|
Автор |
else (varelse) |
Публикувано | 04.03.07 11:58 |
|
Може, ако знаеш кога ти е овулацията по принцип.
| |
Тема
|
[re: else]
|
|
Автор |
Meчo (пухкава) |
Публикувано | 04.03.07 12:24 |
|
и тук може да се поспори; овулация може и да не настъпва всеки месец, но предменструалните синдроми са си налице
| |
Тема
|
|
|
Автор |
else (varelse) |
Публикувано | 04.03.07 18:26 |
|
Е, нали говорим за случай, в който има бременност. Ако има бременност, не може да не е имало овулация
Иначе овулацията се установява много лесно с тест. Аз веднъж си направих, за да проверя дали наистина я усещам кога е или само така ми се струва. И се оказа, че съм познала.
Тестът за овулация може и с контрацептивни цели да се използва.
А не мога да си представя как някой няма да си помни последната меструация. В смисъл, даже и да не си записваш, този ден не е бил толкова далече, че го забравиш. Все някакъв дискомфорт е имало, все някой план ти се е прецакал заради това. Ще го свържеш с някоя случка и ще си спомниш датата.
| |
|
|
|
|