Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:25 20.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Установяване на бременостнови  
Автор Meчo (пухкава)
Публикувано03.03.07 14:59

Здравейте момичета,

имам няколко тъпи въпроса, но не намерих задоволителна информация в нета:

1) ако цикълът е нередовен как се установява в коя седмица е бремеността?-на базата на прости изчисления според първата дата на последният период или има и друг начин (с ехограф се установява големина на ембриона и т.н)?

2) а ако не си знаете и точната дата на последната менструация?

3) кога се вижда за пръв път на ехограф плода?

Благодаря предварително!

Life is only a transient transfection

Тема Re: Установяване на бременостнови [re: Meчo]  
Автор Rosabelle ()
Публикувано03.03.07 16:15

Здравей!
1. Ами сигурно лекарят пита за датата на последната М., според мен няма как да не пита. После ехографът също "си казва своето", т.е. ехографът може да покаже, че плодът е на еди колко си седмици, което да не съвпада със седмиците, изчислени на основата на последната М. Нормално е да има разлика, все пак никой не знае кога е станало бебето.
2. Е, тогава вероятно само по ефографа, не знам
3. Ами при мен още на първия преглед с вагинален ехограф се видя една точка, след 2 седмици и сърцето

Автор else (varelse)
Публикувано03.03.07 21:23

1. Описала си и двата начина. Първо се установява по датата на последната менструация, после и по големината на ембриона.
2. Не можеш да си спомниш кога ти е била?! Ако не си имала менструация повече от 40 дни, би трябвало да може да се види плоден сак на вагинален ехограф. Сърдечна дейност се вижда най-рано в 6-та седмица (която се брои от датата на последната менструация, не от зачеването).
3. При 5-6 дни закъснение може би вече се вижда, но не знам някой да е ходил на преглед толкова рано. Нормално е да изчакаш десетина дни закъснение.

Ако нямаш никаква представа дали ти закъснява и с колко, както и дали си бременна, направи си тест, най-сигурно е.

Тема Re: Установяване на бременостнови [re: else]  
Автор Meчo (пухкава)
Публикувано04.03.07 00:04

въпросът ми беше провокирам от четенето из форума

; и по-скоро от факта, че някои жени знаят точната дата на зачеването....та ако това е непланирано, се чудех дали е възможно подобно точно изчисление или това е само възможно след като бебока се появи

благодаря!

Тема Re: Установяване на бременост [re: Meчo]  
Автор simna (член)
Публикувано04.03.07 09:26

ами може да знаят, ако това им е бил единствения секс в месеца или пък единствения без предпазни средства
а иначе аз съм ходила на 7ия ден от закъснението, видя се нещо

Тема Re: Установяване на бременостнови [re: simna]  
Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано04.03.07 09:32

Има и друг начин - дори бебето да не е планирано, ако жената си усеща овулацията, тя може да каже с точност до ден-два кога е било зачеването

Тема Re: Установяване на бременостнови [re: simna]  
Автор Meчo (пухкава)
Публикувано04.03.07 11:00

Автор else (varelse)
Публикувано04.03.07 11:58

Може, ако знаеш кога ти е овулацията по принцип.

Тема Re: Установяване на бременостнови [re: else]  
Автор Meчo (пухкава)
Публикувано04.03.07 12:24

и тук може да се поспори

; овулация може и да не настъпва всеки месец, но предменструалните синдроми са си налице

Автор else (varelse)
Публикувано04.03.07 18:26

Е, нали говорим за случай, в който има бременност. Ако има бременност, не може да не е имало овулация

Иначе овулацията се установява много лесно с тест. Аз веднъж си направих, за да проверя дали наистина я усещам кога е или само така ми се струва. И се оказа, че съм познала.
Тестът за овулация може и с контрацептивни цели да се използва.

А не мога да си представя как някой няма да си помни последната меструация. В смисъл, даже и да не си записваш, този ден не е бил толкова далече, че го забравиш. Все някакъв дискомфорт е имало, все някой план ти се е прецакал заради това. Ще го свържеш с някоя случка и ще си спомниш датата.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.