|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Слагали ли сте си спирала?
|
|
Автор |
aлбeнaди (take it easy) |
Публикувано | 19.02.07 07:05 |
|
Аз си сложих преди 2 седмици. Купих уж най-хубавата - Мирена. Проблема е, че имам леко обърната матка и лекарката каза, че е възможно заради това да не понеса спиралата. Каза че е най-рисков първия месец. Е, от както са ми сложили спиралата не спирам да кървя. Не е много, но си ходя с ежедневни превръзки. Лекарката каза, че било нормално. Нямам никакви други проблеми, нито ме боли, нито пречи при секс, много си гот даже . Гадното е че не минава кървенето, поне да намаляваше, но то си е пстоянно всеки ден. Та исках да питам мамите ползвали спирала дали са имали подобни проблеми и какво се случва в крайна сметка... Много ще ме е яд ако не понеса спиралата. Не заради друго, а заради това, че след това не знам какви контрацептиви ще ползвам... И без това избрах спиралата след много голямо чудене и проучване
Анна 8.12.2004
София 19.01.2006 Редактирано от aлбeнaди на 19.02.07 07:06.
| |
Тема
|
Re: Слагали ли сте си спирала?
[re: aлбeнaди]
|
|
Автор |
cchery (мама на двама) |
Публикувано | 19.02.07 08:50 |
|
Аз също сложих спирала декември. Сега като се замисля или не си спомням името й или май не съм и питала как се казва, защото моят гинеколог я поръчва и аз му я платих, без да съм купувала специално. Спомням си че е испанска - мед и сребро ли беше? Изглеждаше доста странна и дълга в опаковката. Както и да е. Трябва да ти кажа, че и при мен този първи месец имаше постоянно кървене, така и не усетих кога съм в мензис и кога кървя от нея. И досега си ги има междинните кървенета.
Иначе цикълът ми се удължи и вече е почти 2 седмици, като силното кървене е за около 5 дена, а останалите 8-9 е кафеникаво.
Значи, мен лекарят ме викаше на контролен преглед след като минат 2 седмици от монтажа и оттам нататък на всеки 6 месеца. Ти ще ходиш ли на контролен сега, след като са минали 2-те седмици?
Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!
| |
|
Аз ползвах спирала след първото дете и сега след второто пак. Много съм доволна. Нямам такива оплаквания. Може би в някои случаи е нормално първия месец (докато се намести спиралата). Прегледа след първия месец със спирала е задължителен. Поне така казва моят лекар, а след това веднъж в годината (ако нямаш оплаквания). Изчакай още малко и ако не се променят нещата я махни. Не е нормално да кървиш постоянно.
Ще стискам палци нещата да се оправят, защото за мен това е добър метод за предпазване от нежелана бременност.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 19.02.07 09:06 |
|
Мен много ме е страх да слагам такова нещо в себе си. Няколко приятелки си поставиха, но нищо добро не видяха. Кървене, сраствания и в последствие ги махнаха.... незнам мен ме е шубе и предпочитам по простите мерки за сигурност. Дано наистина да е нормално кървенето ти и да приключи бързо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 19.02.07 09:36 |
|
Първият месец е нормално, после ще се намести, но цикъла става доста продължителен особенно, ако преди това не ти е бил от кратките. Иzчакай си контролния преглед_там доФтора ще види как са нещата и ще ти каже ще я бъде или не.
Simona-25.01.2006
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mamma (BG-Mamma) |
Публикувано | 19.02.07 10:05 |
|
Не се притеснявай - моята лекарка ме предупреди изрично, че подобни зацапвания и пробивни кръвотечения са напълно нормални през първите 3-6 месеца.
Аз съм с обърната и прегъната матка, вече 4-та година съм с Мирена и съм изключително доволна.
През първите месеци се бях отчаяла - имах подобно непрекъснато зацапване 3 месеца. Следващите 3 месеца нещата се регулираха и след 6-тия месец настъпи рай.
При положение, че цикълът ми беше изключително продължителен (7-10 дни) и много тежък (с мигрена, повръщане, зверски болки), една година след поставянето на Мирена цикълът ми стана с продължителност 24-48 часа максимум, изключително слаб и въобще не го усещам.
За разлика от другите спирали (тип купър-Т), Мирената регулира и намалява продължителността на цикъла и го прави много по-кратък (даже при някои жени почти напълно изчезва).
Само първите няколко месеца са много неприятни, но си заслужава да се изтърпят.
Редактирано от Mamma на 19.02.07 10:08.
| |
Тема
|
[re: Mamma]
|
|
Автор |
lesna (член) |
Публикувано | 19.02.07 10:16 |
|
От почти година съм със спирала.Първия месец имах постоянна лека болка, после всичко си стана като преди.Веднъж получих зацапване за няколко дни, и се обадих притеснена на доки,а тои ми каза да почвам с вит.Ц :)
Не вярвах, но наистина след 2 дни всичко мина.
Продължителността на цикъла ми си е както и преди -3-4 дни, единствената разлика е ,че втория ден е по-обилно...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aлбeнaди (take it easy) |
Публикувано | 19.02.07 10:37 |
|
Благодаря за отговорите!
Аз имам доста обилна менструация траеща 1 седмица, понякога придружена със силни болки И това стана от както родих, преди това въобще не беше така... И точно заради това се спрях на Мирена. Противозачатъчни не мога да пия, имам много лош опит с тях. С пезерватив да правя секс е просто абсурд...
Лекарката каза да изчакаме следващите 3 месеца и тогава ще решаваме какво ще правим. Иначе контролния преглед е след 1 месец, след следващия цикъл. Само дето не съм сигурна дали ще си позная цикъла с това непрестанно кървене...
Дано развитието на нещата е благоприятно, както се е получило при Мамма. Искрено се надявам да понеса спиралата, защото имам нужда точно от такова нещо.
Анна 8.12.2004
София 19.01.2006
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sixth (минаващ) |
Публикувано | 19.02.07 11:18 |
|
И аз съм с спирала от 6 месеца.Първият месец и при мен имаше подобно неприятно кървене, но вече не мога да се оплача.Скоро ходих на контролен преглед слава богу спиралата си е там без да се е размествала.
Не се притеснявай струва си да изчакаш да отмине този период.Сигурна съм че всичко ще е ОК
| |
|
Аз от средата на ноември съм с Мирена. В началото и аз така се бях отчаяла - все нещо си кървеше - по малко, ама без ежедневни превръзки не можех. Сега 3 месеца по-късно нещата са значително по-добре. Междинните кафеникави течения изчезнаха, а самата М стана наистина много по-слаба - кажи-речи и нея мога да я карам на ежедневни....То така пише и в листовката/упътването на Мирена-та - прочети я.
Но аз пропуснах контролния преглед - нещо докторката не дойде поради проточило се раждане, после дойде Коледа....и после забравих
Чувствам се чудесно, ама добре че отвори дума, та да се спретна и да взема да ида.....уф...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|