|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Присъствие на таткото...
|
|
Автор |
fada (pitanka) |
Публикувано | 14.02.07 23:09 |
|
по време на раждане? Термина ми е 22-ри май, много се замислям дали да не присъства и таткото. Моля, минали по този път майчета да споделят помогнало ли е присъствието на таткото, татковците как се чувстват, къде точно стоят по време на целия процес и въобще много искам да науча с подробности всичко около това присъствие.....Благодаря предварително на отзовалите се....
| |
Тема
|
Re: Присъствие на таткото...
[re: fada]
|
|
Автор |
Tatti (shtastliv) |
Публикувано | 15.02.07 03:36 |
|
Една от често спряганите теми покрай раждането!
Ето ти едно мнение не само от "другата страна" а и от доста четене по темата.
Раждането на детето ви е нещо Лично и силно Емоционално за всеки от вас.
Наблягам на Лично заради целия букет от сходства или различия, които имате предварително към очаквания момент. Наблягам и на Емоционално заради други очаквания, индивидуални виждания, насадени предразсъдъци или реално преценени потребности.
Говорете си! Обсъдете го!
Главното е, евентуалното му присъствие /или отсъствие/ да не травмира никой от вас. Да не е повод за неоправдани очаквания или пропуснат шанс.
По реда на приоритетите, това е първо твое решение , после негово решение, но в крайна сметка е ... ваше общо решение!
Няма рецепта!
Вярно е, че има мами, коио са НАСТОЯВАЛИ мъжете им да присъстват и после мъжете им са били благодарни за емоцията. Вярно е и че има мъже, които са НАСТОЯВАЛИ да присъстват и мамите впоследствие са им били благодарни за подкрепата. Винаги има изключения.
Вярно е и че зависи от това нормално или секцио е раждането; има или няма усложненияпри раждането; разрешено /по принцип/ или забанено е присъствието на таткото ... сигурно пропускам и още неизвестни
Понякога решението идва от самосебеси, друг път е трудно и проблемно.
Каквото и да решите - Успех!
За протокола : Мамма ражда със секцио, присъствах.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 15.02.07 09:15 |
|
Ще ти напиша своето мнение изхождайки от нрава и реакциите на нашият татко. Никога не бих допуснала да присъства на раждане. Първо прекалено е емоционален и много се притеснява (по ред причини). Второ има вероятност като по филмите да се налага екип и за него (въпреки, че е учил генетика и знае горе-долу за какво става въпрос и какво се очаква). Трето раждането при някои майки е доста травмиращо по отношение на разкъсвания, викове, болежки и т.н., а това е достатъчна причина да шашне един любящ и притеснен таткоq който незнае как да помогне на жена си.
За протокола раждах секцио, но никой незнаеше дата и час, за да няма излишни тревоги и притеснения
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
fada (pitanka) |
Публикувано | 15.02.07 10:55 |
|
Благодаря за отговорите...Оффф, не знам, змислих се, има го момента с болежките и виковете и точно си мислех, че ако той присъства няма да викам толкова, за да не се излагам един вид...че първият път мнооого виках...той каза, че ако настоявам ще присъствамакар че неискал да гледа как се мъча.....не знам....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 15.02.07 11:07 |
|
Да.Да.Да и ДА.
Ако имах 4 ръце бих ги вдигнала zа присъствието на таткото. Това е най_голямата помощ, която можеш да получиш. Мъжът ми беше с мен преz цялото време_от постъпването в болницата докато ни иzкараха от реанимацията. Първо докато траят контракциите ми беше много приятно да имам някой блиzък, с когото да си говоря на теми раzлични от това колко ме боли/неболии и колко раzкритие имам. Имах много мила и внимателна акушерка, направо ангел, но ИЗОБЩО не се чувствах толкова спокойна с нея, колкото с мъжът ми. При напъването таткото ти е до главата_иzобщо няма видимост zа това, което се случва долу и смея да твърдя, че ако не ме беше подстракавал и окуражавал преz това време щях да раждам поне 2 пъти по_дълго. Просто в тоzи момент бях иzклЮчила тотално какво ми раzправят и доктора и акушерката и чувах само и единствено неговият глас.
В zаклЮчение мога да кажа, че с невероятното си самообладание и подкрепа мъжът ми стана 2 пъти повече мъж в очите ми след тоzи случай. Иначе и аz си мислех, че няма да му понесе и че добре го поzнавам, ама нанаиси не само, че му понесе, но и бях толкова иzненадана. Просто е невероятно, да видиш колко много можеш да получиш от човека до теб.
С думи 2 ЗА присъствието.
Simona-25.01.2006
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (обещала) |
Публикувано | 15.02.07 11:09 |
|
Един глас "против" и от мен
Говори със съпруга си. Каквото и да ти казваме тук, вие сте семейство и трябва да решите как е най-добре за вас
| |
Тема
|
|
|
Автор |
NikiFin (ентусиаст) |
Публикувано | 15.02.07 11:21 |
|
Ами щом ти е казал, че не иска да гледа как ще мъчиш какво се замисляш. Защото ти ако раждаш нормално гаранция ще се мъчиш. За раждането ти трябва човек със самообладание, който да е готов да седи с теб нон стоп и да ти помага за всичко каквото поискаш. Ако е някой претенциозен или със слабо сърце или нервен или паника мисля, че по-добре без него. Аз първия път раждах със свеки щото мъжо беше в чужбина. Много съм доволна от помощта и и всичко - страхотна жена. Изтърпя всичките ми викове (по нея) и беше неотлъчно до мен. Сега искам мъжът ми да е с мен, но определено съм се подготвила да очаквам по-скоро проблеми с него отколкото помощ. Той припада само като му вземат кръв. Там не знам как ще издържи. Помисли и си реши, кое е най-добре за теб самата. Успех
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rosabelle () |
Публикувано | 15.02.07 12:18 |
|
По принцип всяко семейство си решава. Ако бащата не иска, дали има смисъл да се насилва? Хора всякакви, не всеки издържа.
Иначе моят мъж беше с мен, той сам си реши, въпреки, че го беше страх, усещах го. В болницата бяха казали, че предпочитат присъствието на бащата, но никого не задължават. Понеже раждах с епидурална (като видях, че не мога да издържа и си я поисках), ме болеше само в началото. Таткото го сложиха на един стол до мен, говорихме си, даваше ми по малко водичка, така, че времето мина бързо, иначе сигурно би ми било досадно. Накрая се премести до главата ми, въпреки, че му предложиха ако иска да отиде отпред да види как се подава главата на бебето, но той разбира се отказа , обаче явно от горе е хвърлял по едно око, защото после ми заяви, че почти всичко е видял. Предлагат ако иска да пререже и пъпната връв, на наша позната мъжът и е месар и той я е прерязал като е раждала. Също така ми помагаше при напъните и за капак първо дадоха бебето на него, а не на мен!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kokosh4ica (измътила) |
Публикувано | 15.02.07 13:01 |
|
решението си е лично ваше и никoй друг не може да го вземе!
Но аз съм с двете ръце ЗА! Просто не мога да си представя мъжа ми да не беше с мен! Сигурно щях да изкукам и да се побъркам от притеснения!
Бях мислена за нормално раждане, мъжа ми седеше до мен, говорихме си глупости, а той като виждаше на когато че се задава контракцийка ми подаваше ръката си. Най-вече ми напомняше да дишам - оказа се мнооого важно нещо това правилното дишане! Да обаче тоневете на бебо бяха страхотно ниски, постоянно влизаха разни доктори и акушерки и си шушукаха разни работи и по едно време ме превърнаха на опитно зайче...после изведнъж каzаха секцио и след 2 минути вече бях в операционната, а след още има-няма 5 татко и бебока вече били заедно.
А аз още не мога да си повярвам колко спокойна бях през цялото това време. Просто даже и за момент не се бях притеснила. То вярно, че и персонала в болницата беше супер мил, но без мъжа ми както писах щях да изперкам!
P.С. а мъжа ти ако не иска, може да вземеш майка, сестра, приятелка...просто човек с които знаеш, че сте се чувстваш спокойно и комфортно
reshenieto si e lichno vashe i nikoi drugne moze da go vzeme!
No az sam s dvete race ZA! Prosto ne moga da si predstavia maza mi da ne beshe s men! Sigurno shtaih da izkukam i da se pobarkam ot pritesnenia!
Biah mislena za normalno razdane, maza mi sedeshe do men, govorihme si gluposti, a toi kato vizdashe na ktg'to che se zadava kontrakciika mi podavashe rakata si. Nai-veche mi napomniashe da disham - okaza se mnooogo vazno neshto tova pravilnoto dishane! Da obache tonevete na bebo biaha strahotno niski, postoianno vlizaha razni doktori i akusherki i si shushukaha razni raboti i po edno vreme me prevarnaha na opitno zaiche...posle izvednaz kazha sectio i sled 2 minuti veche biah v operacionnata, a sled oste ima-niama 5 tatko i beboka veche bili zaedno.
A az oshte ne moga da si poviarvam kolko spokoina biah prez cialoto tova vreme. Prosto daze i za moment ne se biah pritesnila. To viarno, che i personala v bolnicata beshe super mil, no bez maza mi kakto pisah shtiah da izperkam!
P.S. a maza ti ako ne iska, moze da vzemesh maika, sestra, priatelka...prosto chovek s koito znaesh, che ste se chuvstvash spokoino i komfortno
Редактирано от surfline на 15.02.07 13:57.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
emii (непознат
) |
Публикувано | 15.02.07 15:03 |
|
Моят глас е" против".По време на цялата ми бременност много исках таткото да присъства,но се случи един инцидент и се наложи да раждам 3 седмици преди термина ми и така или иначе не го пуснаха да влезе и добре че стана така,защото що викане извиках и болки изтърпях ...и после ясно си дадох сметка,че самата аз не бих искала да бъде там и да ми слуша виковете и да ми гледа "изпълненията".А той милия стоял долу под прозореца и когато са започнали да ме шият и аз наново съм започнала с виковете,той си помислил че ще има още едно едно бебеЕ,чул е нещо но се радвам че му спестих гледката.Разбира се, всяко семейство само трябва да вземе това решение,пък и много зависи от "вида"на таткотоУспешно раждане!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|