Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:16 21.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с изцежданетонови  
Автор deeper_m (минаващ)
Публикувано13.02.07 06:51

Здравейте момичета,

Моля за съвет или идеи или не знам и аз

.
Рядко но ми се случва да се наложи да изляза и да не мога да се прибера до кърменето на бебун! А и най-вече за сигурност, за този който го гледа ми се ще да изцеждам по малко кърмица (само на кърма сме до сега!) и да оставям в шише. Ами да ама не! С мнооооооооогооо мъки успявам да изцедя по 20 грама и това е. Като знам предварително (поне 10 дни преди това) че ще се налага да бягам някъде по задачи успявам да събера кърмица за едно ядене. Ама ей на сега например разбрах, че утре сутринта трябва да отида да свърша една работа, която никой не може да свърши, а не мога да мъкна бебун с мен (минус 30 е навън!). И нямам какво да оставя. Сигурно ще успея да се прибера, но ще ми е свита душата през цялото време. Как и успявате ли да се изцеждате вие??! Имам ел. помпа, ръчна помпа, на ръка опитвам - НЕ И НЕ!Не знам вече какво да правя...
Някой знае ли някоя хитринка? Знам, че има мами които даже не дават от гърдата, а се изцеждат и така дават...Това за нас е абсурд (не че много се натискам да цедя и давам от шише де!), но ей така...в месеца веднъж поне като се наложи да ми е спокойно.....

Ох, много дълъг стана поста май...Ще съм благодарна на всякакви мнения, идеи и съвети!

Поздрави

Тема Re: Проблем с изцежданетонови [re: deeper_m]  
Автор jana (...)
Публикувано13.02.07 09:22

Най-лесният начин освен с помпите според мен е или под душа като са напариш или с топла кърпа, като я слагаш на гърдата за няколко минути и после цедиш.
Така поне съм чувала (не ми се е налагало да се цедя)

Автор vkw (минаващ)
Публикувано13.02.07 09:55

4том с ел. помпа не става не виждам с какво би могло тогава,,,

Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано13.02.07 09:55

Ако се цедиш непосредствено след кърмене е нормално да изцеждаш по толкова малко. Другата причина може да е в помпите. Аз с електрическа не изцеждах много, на ръка изобщо не можех. Но с ръчна помпа от тези с ръкохватката цедех задоволително. Нощем се пълнех доста и сутрин. Така че от едната гърда бебо ядеше а другата я цедех за вечерта, когато беше много гладен и все не му стигаше. Все пак си зависи и колко кърма имаш - не всички имат в излишък за да замразяват. И аз въпреки че кърмех по 12 пъти на ден и пак понякога се налагаше вечер да дам формула, въпреки че имах доста кърма според мен и нощем се събуждах щото усещах, че трябва да изцедя малко да не се пръсна

Тема Re: Проблем с изцежданетонови [re: vkw]  
Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано13.02.07 09:57

Абе зависи каква и е помпата. Аз с ръчна цедях повече примерно - с електрическа цедях и после с ръчна доизцеждах още почти толкова

Тема Re: Проблем с изцеждането [re: deeper_m]  
Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано13.02.07 10:34

Цеди няколко дни сиситемно и zамраzи във фриzера_така ще zнаеш, че и да те иzненадат с иzлиzане манджата трябва само да се раzмраzи

.

Иначе в случая опитай да иzпиеш 1 голяма чаша вода 20тина мин. преди цедене, после слагаш топъл компрес zа 10тина минути и след това цедиш. При цеденето може да правиш и малко масаж на гърдата_по посока към zърното.

Simona-25.01.2006

Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано13.02.07 11:12

Най-лесно се цеди при естествено задействан рефлекс на потичането на млякото, т.е. когато бебето суче от едната гърда, ти цедиш от другата. Малко е неудобно, но пък резултатът е най-добър тогава :).

Проучи техниката на Мермет за ръчно цедене:

И аз дълго време не можех да изцедя нищо, но на стари кърмачески години ми се наложи да цедя заради едно възпаление на мастна пора на едното зърно. И като усвоих в подробности техниката на Мермет, успявах да изцедя по 20-30мл няколко дни.

------------------
"The important thing is to never stop questioning."
Einstein

Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано13.02.07 11:13

При мен помагаше за цедене само стоенето над една тенджера с вряла вода,като се понапарят гърдите от парите,кърмата тръгваше сама и не се налагаше да стикам силно.Ползвах и ръчна помпа,редувах-малко на ръка,малко с помпата.

Искрен 28.04.06г.

Тема Re: Проблем с изцежданетонови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор galia_mi (мама на Мартина)
Публикувано13.02.07 14:26

Аз хранех малката като се изцеждах с ръчна помпа. Първите 60 грама бяха голяма мъка, това дори гърдите ми да са надути до пръсване. След това тръгваше като река.
Значение има и да си отпусната и спокойна.
Предварителна симулация на гърдите би трябвало да ти помогне, защото повечето помпи не го правят.
Нощем събирах също доста кърма. При някое от събужданията на малката се изцеждах.
Успех

Автор deeper_m (минаващ)
Публикувано13.02.07 15:05

Благодаря ви мами!!

За днес ще си остане без кърмица явно...Ще бързам да се прибера!А съветите ще бъдат приложени от днес нататък!
А тези от вас, които са успели да цедят - по колко горе долу успявате да изцедите?

Поздрави пак:-))

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.