Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:32 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Правят ли децата ви така и кога ще престаненови  
Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано10.02.07 11:35

Значи моят сладур от как е запознал да се изправя и ходи прави ужасно дразнещи неща. Всички ми казват, че е период, но в нашия случай не му се вижда края. Това дете обира всичко по масите. Хваща квото му падне, взема го, обръща чинии, излива напитки, хвърля по земята прибори, салфетки, всичко което докопа. Все едно си е негово просто си го взема всичко каквото си пожелае. Рожден ден не мога да му направя, защото не мога да нередя масата. И на други рождени дни е кошмар са се иде - хората наредили, всички деца се разхождат, нито едно не пипа. Само Давид мине като мана всичко опустошава. Ужасно дразнещо е, трябва да вървиш след него нон стоп и да го дърпаш. Защото е буквално НОН стоп. Не може да го вържеш на стол щото не седи мирен една секунда. И на ресторант по тази причина не може да се иде с него - не седи, ако му дадеш да яде от чиния с прибори след малко всичко е на земята - първо храната, а после и приборите. На гости не можем да идем, пак разбутва масите, люска вратите, отваря шкафове непрекъснато и вади от там всичко, взема ключове, разбутва квото намери по етажерките... Другите деца тук не правят такива неща, дори да ги правят еднократно се спират като им се направи забележка. Ама това същество не разбира. Има ли някоя минала по същия път да каже до кога е продължило това положение при нея.

Тема Re: Правят ли децата ви така и кога ще престаненови [re: NikiFin]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано10.02.07 11:52

Малката ми племенница беше такава беладжийка...снаха ми нямаше дъх-спокойствие

Караха и се,пошляпваха я от време на време-но ефект никакъв а периода на белите беше достс дълъг.Оправи я майка ми,въпреки несъгласието на снаха ми в началото за метода....малко е гадно,но е изключително ефективно,при мен и брат ми също е дало резултат навремето.
Та...държиш си една топлийка,с малко затъпен връх забодена на дрешката си,или някъде на видно,но недостъпно за детето място и при всяко хвърляне,събаряне и т.н го бодваш леко по ръката,първо го предупреждаваш и после действаш.След известно време само при думите "ами иглата..."настъпва мир и спокойствие.
Едва ли ще го одобрят мамите този метод,но е безотказен-едно леко боцване няма да повреди вироглавото дете,но е достатъчно неприятно усещане и повод палавника да се замисли дали да си повтори упражнението.
Голямата ми племенница я отказах да къса цветятя в къщи като я оскубах,венага след като откъсна поредните листа от една саксия.После много внимателно и приятелски й обясних,че растението изпитва също болка когато му късат листата...Дано не ме помислите за някоя откачена садистка

Искрен 28.04.06г.

Тема Re: Правят ли децата ви така и кога ще престаненови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор nia72 (vesela)
Публикувано10.02.07 12:38

ако това ще те успокои, дъщеря ми е така

даже говорим с мъжъ ми, че е било момче и в последния момент е станала девойка. не я глезим нието ние, нито бабите, но все се успокоявам,че е моментно и ще мине замине.даже когато сяда да яде, ми тя става поне 20 пъти, няма умора, цял ден се катери и тича, много рядко ще седне да се заиграе с някоя играчка.по скоро тенджери, дистанционни, мобилен тел и от сорта.на заведение е изключено да седна, защото просто не е възможно. явно има по палави деца, знам ли.

http://www.snimka.bg/profile.php

Тема Re: Правят ли децата ви така и кога ще престаненови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор PleaseDoNotDisturb ()
Публикувано10.02.07 15:22

Внимавайте като давате съвети, защото Дриймито живее в Дания и ако някой я види да си боде детето с топлийка, веднага ще я докладват на "службата за защита на детето", а на тях попаднеш ли им пред очите, няма лесно оттърване. И без друго чужденците са известни с това, че понабийват децата си.
Тук могат да те наклепат за това, че не виждат да извеждаш детето на разходка, камо ли пък да го бодеш с топлийка.

Тема Re: Правят ли децата ви така и кога ще престаненови [re: NikiFin]  
Автор PleaseDoNotDisturb ()
Публикувано10.02.07 15:24

Племенника ми беше така. За твое успокоение ще ти кажа, че минава, но пък се появяват други ми ти работи. Май сте точно във бебешкия пубертет.

Тема Re: Правят ли децата ви така и кога ще престаненови [re: PleaseDoNotDisturb]  
Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано10.02.07 15:38

Този пубертет го кара от как се е родил - никога не е бил като другите бебета от mother group-а. Характер си е. Това с бодването ми хареса, въпреки че едва ли ще го отучи да прави бели, когато не съм наоколо. Трябва да предупредя всички, с които го оставям да му напомнят за иглата. Ама наистина пред непознати не трябва да се ползва метода, че знаеш ли им акъла - току виж докладвали. Има всякакви луди. Веднъж пресичах на червено с количката щото нямаше кьорава кола. Обаче няколко датчанина покорно си чакаха зелената светлина. Не че няма да пресекат при това положение ако липсваше светофар. Ама като има и чакат. И един старчок като ми се развика изведнъж, все едно едва ли не съм се хвърлила под кола заедно с детето. Огледах се, ни кола ни гяол. Ама така ме уплаши и стресира говедото, че едва не пометнах. Малоумника не знам кво го чакаше ако ми се беше случило. А си личеше, че е тъп отдалече.

Тема Re: ...нови [re: NikiFin]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано10.02.07 18:11

Не е задължително "боцването" да става обществено достояние...
Като се оттренира за ефект в къщи-навън е достатъчно само да посегнеш,или да споменеш нежно...
Аз съм била доста време в Норвегия,така че са ми ясни техните 'Правила' .Виждала съм как малките зверчета се качват на главите на родителите си и ги манипулират-за себе си мога да кажа само,че ще се постарая да не допусна детето ми да ми е господар.Може да въртя света около него,но не и да му дам да го управлява.
А това с "бебешкия пуберитет" съм го чувала-само повод за оправдание на ситуацията.Човек се ражда с характер и това проличава от първите дни още-съдейки и по моя син-голям зор ще видя...

NikiFin,каквото и да решиш ти пожелавам успех с възпитанието,и повече положителни емоции,че чакаме усмихнати близнаци да попълнят редиците на клубчето....

Искрен 28.04.06г.

Тема Re: ...нови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор Rosabelle ()
Публикувано10.02.07 21:09

Според мен трябва да се вземат някакви мерки. Щом това не е от сега, едва ли е период, който ще отмине от само себе си. На наша съседка внучето (момиченце) е същата история, а е вече във втори или трети клас, като ситуацията е извън контрол. Учителите са вдигнали ръце от нея, бабата, майката също. Детето е просто изтървано от всякъде! За съжаление съвет не мога дадам, само исках да ти кажа, че не си единичен случай ако това може да се нарече успокоение. Иначе тук дават по ТВ едно предаване, което се нарича "Супер детегледачка" - една жена (детегледачката) отива в различни семейства (които са се явили за участие в предаването), обикновено това са семейства с подобни проблемни деца и показва и коментира грешки във възпитанието и т.н. и своите методи за оправяне на ситуацията.

Тема Re: ...нови [re: Rosabelle]  
Автор Ramalama ((bang bang))
Публикувано11.02.07 02:53

Знаете ли какви мерки вземат 'на запад'? Дават лекарства на децата!!

Слагат им диагноза хиперактивни и им дават успокояващи!! Затова на нас ни се струва, че такова чудо там няма, ама има и други истини...

Ох, знам че не е лесно (защото и аз не го успявам...), но хубавото възпитание става само с добро! Та това е само едно малко създание, наскоро прощъпулнало...

Аз си знам, че децата просто са различни. Наслушала съм се на истории за кротки деца, майките на които успяват да свършат 1001 неща, докато са ги гледали. А ние с моето бяхме винаги: зор за хранене - що рев и притеснения са били, по час-два продължаваше това събитие; после спането - трудно, бавно и кратко спеше, но затова пък в движението, игрите и говоренето си наваксваше в пъти, да се чудиш откъде я взема тази енергия. Онзи детски зодиак ако помните какво пишеше за близначетата - 1:1 все едно се телепортираше това дете. И като проходи не като другите да направи 2 стъпки и да падне (седне) по дупе, ами винаги със засилка и ако може челно...

Хубаво е да се обменя опит, но понякога това фрустрира много. Аз съм безкрайно щастлива с моето дете и през ден му казвам, че е точно това, което съм искала да бъде - ни повече, ни по-малко. И не съжалявам за трудните години.

А, също съм се нагледала на майки, които се срамуват от 'лошата дисциплина' на детенцето, а то какво дете - още бебе. Я се засмейте и благодарете на бог, че го имате малкото слънчице, защото някои добри хорица си нямат или чакат с години да видят какви бели ще им направи едно такова малко, палаво чудо...

I'm a pure new pleasure-seeker

Тема Re: ... [re: Rosabelle]  
Автор vkw (минаващ)
Публикувано11.02.07 09:40

И в Дания дават американската версия, но има и датско предаване със съ6тата тема. НикиФин може да си наеме подобна помо6т - така, както го описва слу4аят изглежда е то4но такъв.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.