Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ!нови  
Автор cchery (мама на двама)
Публикувано25.01.07 11:52

Момичета, дълго време се чудех ние майките, като една много специфична част от обществото ни, с какво можем да бъдем полезни на тези 5 жени и палестинския лекар, и единственото за което се сетих, е че можем да изразим съпричастността си с участта им с протест.

Написах така темата, защото неправдата в Либия има 2 лица - несправедливите присъди на медиците от една страна, а от друга - правото на либийските майки да знаят истината за болните си деца. Аз като майка и като човек, който отблизо следи трагедиите на семействата на Цвети и Дари, категорично заявявам, че няма по-голяма мъка от това детето ти да е сериозно болно, а още повече някой да го разболее нарочно. Затова, мисля, е редно тези либийски семейства да разберат най-сетне кой е виновен за трагедията им и съм съпричастна със съдбата им.

Аз, като българка, искам най-сетне 5 български жени да се приберат при семействата си. Аз, като българска майка, искам 5 български майки да се приберат при децата си и 5 български майки да посрещнат дъщерите си свободни - такива, каквито са ги родили!

Затова предлагам да изразим съпричастността си към либийските майки и българските сестри и палестинския доктор с протест. И той да бъде протест на българските майки в цялата страна. Видяхме какво стана, когато сме обединени и искаме справедливост! Ще има на 9 февруари - можем да се присъедини, а може и отделно! Би могло да е и всяка седмица!

Очаквам вашите мнения по въпроса!

Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!

Редактирано от cchery на 25.01.07 11:58.

Тема Re: НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ!нови [re: cchery]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано25.01.07 13:09

Подкрепям инициативата и искрено се надявам на положителна развръзка и то възможно най-скоро.Малко ли са ни негативите от разни бг престъпници,та и тази нелепа международна слава...независимо от подкрепата на евросъюза и някои други държави.
А мислите ли,че онези либийски фанатици ще признаят пред кървавите сълзи на майките чия е вината за заразяването на толкова деца?!?Няма начин...
Единствено можем да се надяваме на политическо разрешение-но на каква цена?!?Дано тя да не е живота на медиците...

Автор Kapakoлю (абсолютен дрил)
Публикувано26.01.07 11:28

Аз лично ще се включа, разбира се не от името на майките.

Крива Нива против акциза на домашната РАКИЯ

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано26.01.07 12:04

Аz нося такава лентичка още от момента, в които прочетох zа инициятивата...zа мое най_голямо учудване доста хора тук по улицата ме питаха каква е и zащо я нося. Като обяснявах повечето НЕЗНАЕХА иzобщо zа случая...ма какво ли ме учудва то мъжът ми дето следи от 3 години всички неща свърzани с България неzнаеше и съвсем наскоро ми съобщи, че чул по радиото нещо zа български сестри, Либия и СПИН

.
Стискам им палци, но имам някакво мноооого гадно предчувствие zа раzвитието на нещата.

Simona-25.01.2006

Автор Kitten (in love)
Публикувано26.01.07 13:01

Либийските майки НИКОГА няма да научат истината за заразените им деца, защото дори да им я обяснят с доказателства 100 пъти, пак няма да я повярват.
Освен това, ако щем да се скъсаме от протести и носене на лентички, НИЩО няма да постигнем. Защо ли? Защото освобождаването им не зависи от мен, теб или ако щеш от целокупния български народ, а зависи от една шепа държавници, защото в случая дали ще живеят или ще умрат е политически въпрос. А политиците, които трябва да уредят този въпрос, се правят на ударени и нищичко не пипват.
Всички уж подети инициативи СА ЗАКЪСНЕЛИ С ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ, защото трябваше да започнат в момента, в който жените бяха арестувани, а не след като им произнесоха смъртните присъди

.
Това, което никъде не казват по медиите, е, че тогава е имало арестувани много медици и от други европейски държави, но по дипломатически път от другите страни са успели бързо да си изтеглят хората зад граница преди още да са им предявили обвинения. Но нашите мили политици и тогава, както и сега, бяха прекалено заети да спорят кой да води братова дружина и не си мръднаха пръста!!!
А сега ще ми носят лентички и ще ми дават изявления! Глупости пълни, след дъжд качулка!
Това е тъжната истина! Иначе който иска може спокойно да ходи на протести за лично успокоение, но от това полза няма! Тъжно, но факт

Тема Re: НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ!нови [re: Kitten]  
Публикувано26.01.07 13:09

С такова мислене сега майчинските нямаше да са 90% от раб. заплата 9 месеца! Нека, че факта, че инициативите са закъснели цели 8 години не ни попречи да изпуснем влака и този път! За мен протестът е възможност да изразя гражданската си позиция като майка и като българка!

п.с: Аз също тая в себе си онова чувство за обреченост и безнадеждност, но хората са живи, както и аз - важен е живота днес, а не преди или утре!

Автор Kitten (in love)
Публикувано26.01.07 14:19

Виж, ти си написала, че очакваш мненията ни по въпроса, и аз дадох своето. Никого не убеждавам как да действа, тук всички сме големи хора, всеки сам си преценява.

Тема Re: НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ!нови [re: Kitten]  
Публикувано26.01.07 14:28

Да, права си!

Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано26.01.07 16:04

Чери за съжаление и аз мисля че протеста няма да помогне. Това не значи че няма да се включа, но според мен единствения начин да си ги приберем живи и здрави е или да ги измъкнем с война или да ги разменим за тяхното посолство тук ако щеш.

Аз лично съм за второто. Да им приберем посланниците пък да видим дали няма да ни пуснат медиците тогава.

Тема Re: НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ!нови [re: Raboteshtata]  
Публикувано26.01.07 18:41

Това второто ми хареса страхотно - и аз съм за ПРИБИРАНЕ (както и да се осъществи) на либийския консул ли е, посланник ли е!

Приветствам те за решението ти да се присъединиш към протестта. От позицията ни тук, това е единствения начин да направим нещо, според мен!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.