Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:31 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бебе , батко и детска градина как ??нови  
Автор topi (mama na Marti)
Публикувано02.02.07 11:48

Здравейте , мами !!!
Живот и здраве след месец чакаме новото попълнение и от сега се чудя как ще става с баткото и детската градина. Не ми се иска да спирам големия от градина , защото покрай бебето няма да мога да му объщам достатъчно внимание а той не е от децата които се занимават сами. Почти целия първи месец се надявам на помощници та тогава лесно , другия вариант е да го води баща му но това значи да е винаги първи сутрин рано - рано , третия вариант е да го водя аз към 8 и 30 часа заедно с бебето. Градината ни е на 15 минути пеша бавно ходене. Как се оправяхте вие ?? Моля разкажете ми !!
За слетобед е ясно , колкото и да е студено през април няма да е - 10 градуса но сутрин все още е студено.

Марти е на 3г. и 2м.
Чакаме бебето през март

Тема Re: Бебе , батко и детска градина как ??нови [re: topi]  
Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано02.02.07 12:06

Проблем ли е да е първи? Все някое детенце ще е първо така или иначе. Иначе и варианта да го водиш с бебето става - 15 мин не е далеч.
Проблемът ти направо ми изглежда нищожен на фона на това, което ме чака - 3 броя през лятото. Баткото без количка не става, а детската е на половин час от тук. Разчитаме изцяло на помощта на тати. Дори не е сигурно че ще имам помощница първия месец след раждането. Направо ти завиждам за проблемите

Тема Re: Бебе , батко и детска градина как ??нови [re: NikiFin]  
Публикувано02.02.07 12:14

За мен не проблем да е първи но той е много чувствителен и единственния път до сега когато се наложи да го оставиме първи беше много гадно. Като видя празната стая и очите му се напълниха със сълзи , той го приема като някакво изоставяне. Няма да издържа психически ако тръгва на градина с рев и разправии , вие явно не ходите на градина и не можеш да ми влезеш точно в положението , 15 минути не са много и предполам , че ще си го водя аз само и само да се чувства добре детето.
На теб също няма да ти е лесно но съм сигурна , че ще се справиш прекрасно. Желая ти леко раждане и прекрасни бебета.

Марти е на 3г. и 2м.
Чакаме бебето през март

Автор surflineМодератор (veche poznat)
Публикувано02.02.07 12:16

Аz лично бих действала според случая_първо иzчакай да се роди бебето и виж как ще се оправяш с него. Какъв ритъм ще има и т.н. После като се нагодите гледай и какво ще е времето_ако е кофти с тати, ако е приятно с мама и бебе...мисля, че проблем биимало само, ако е "поспалив" младежа.Леко раждане.

Simona-25.01.2006

Автор alex_72z (непознат )
Публикувано02.02.07 12:37

Здравей. Аз съм точно в твоето положение, с изключение на това, че детската градина я избрахме да е близо до работата ни с таткото. Сега - през зимата - таткото го води, а някоя баба го прибира в къщи. Големият е на 3г. и 9м., а малкият вчера направи два месеца. Да ти кажа честно, не бих се справила цял ден с двамата сама. За 3-4 часа става, но цял ден би било проблем. Затова хубаво е, че големиятсвикна с детската и не ревнува, че аз оставам с малкия в къщи. Когато нагласиш режима на бебето и стане по-топло, наистина е хубаво да го водиш ти. Но в началото съм сигурна, че ще се наложи таткото да го води. Така че те съветвам таткото от сега да започне да го води. По този начин големият ще свикне с този режим преди да се роди бебето и няма да ревнува, че след като се е родило се е наложило той да ходи пръв в детската. Измислете някаква сценка - напр. че мъжете сега отиват на работа или нещо подобно. При нас самото свикване с детската беше ужасно. Дни наред съм плакала, когато го изпращаме. Но вече, когато е свикнал със ситуацията нямаме проблеми. Така че, стискай зъби и го пращай с таткото, за да може после да ви е по-лесно. А когато свикне с тази ситуация, после винаги можеш ти да го водиш, но това да се явява хубавото изключение, а не обратното. УСПЕХ и леко раждане.

Тема Re: Бебе , батко и детска градина как ??нови [re: alex_72z]  
Публикувано02.02.07 12:42

Благодаря ти за успокойтелните думи , най много разчитам на това че идва топлото време и ще се справим някак си. Сигурна съм ,че няма нито да сме първите нито последните , но найстина ще ми се наложи да се оправям сама , няма на кой да разчитам. Да сме живи и здрави пък ще се оправим някак си.
Благодаря ти за пожеланието дано да е леко !!

Марти е на 3г. и 2м.
Чакаме бебето през март

Тема Re: Бебе , батко и детска градина как ??нови [re: surfline]  
Публикувано02.02.07 12:43

То е ясно ще решаваме в движение !!!

Марти е на 3г. и 2м.
Чакаме бебето през март

Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано02.02.07 12:55

Послушай съвета на Алекс и няма да сбъркаш - промяната трябва да започне преди да се роди бебето! Нека таткото започне да го води на градина, може да не е всеки ден, но поне веднъж в седмицата. Много е важно от гледна точка на ревността!

При нас съпругът ми основно води и взима баткото, но и аз съм го правила - бебата я носех в кенгуру.
Както казваш - "няма нито да сме първите нито последните", ще се справите

Автор anamari (минаващ)
Публикувано02.02.07 13:21

Ние сме същата работа-чакаме бебока в края на април, а каката е направо природно бедствие, таткото е една седмица в България, другото време на път. на всичко отгоре ние сме в Люлин, градината в центъра, абе въобще...Говорихме с една жена да я води срещу заплащане, но нищо не е уговорено окончателно и мен лудите ме хващат от това неустановено положение, но да сме живи и здрави, всичко да е наред с бебоците, пък имаме яки гърбини ще се справим....

Автор NikiFin (ентусиаст)
Публикувано02.02.07 13:22

На детска не ходим защото сме малки, но на ясла ходим. Все още реве като го оставям въпреки че посвиква и казват че спира веднага щом си тръгна и там му е много добре. Така че ти разбирам проблема, от един месец сме на ясла и още са ми пресни спомените от привикването му - като се приберех в нас чувах писъците му толкова реални, че понякога поглеждах през прозореца да не би да ми го водят. Сега заради епидемия в яслата не ходи, понеже съм бременна и се побърква в къщи милия - поне месец и половина докторката ми каза да не го водя. Тъкмо ще забрави яслата и трябва наново да свиква. Кошмар е знам, но имаме ли избор. Вярно, принципно не ходя на работа и мога да си го гледам. Но е доста изморителен и мрънкащ и като прибавим ужасната ми бременност и не издържам нито психически, нито физически. Пък нищо че е само едно - равнява се на поне 10 кротки деца.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.