Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:03 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Прясното мляко-преварено???нови  
Автор mamanaicko (новак)
Публикувано30.01.07 07:33

Може би трябваше да пиша в темата за детските кухни,но въпроса ми е как да си правя вкъщи кремчета и десерти на бебо-с прясно мляко,но да го преварям ли,как по-точно.И мога ли да му давам от кремовете на др.Йоткер-пудинг?В кухнята в която Ицо е записан храната е еднаква за деца на 6м. и 3г.Само дето аз си я пасирам вкъщи.И знам,че е с мляко,но незнам сухо ли е.Аз мога ли да използвам пастиоризирано от магазина и да го преварявам например?

Редактирано от mamanaicko на 30.01.07 07:58.

Тема Re: Прясното мляко-преварено???нови [re: mamanaicko]  
Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано30.01.07 09:06

Попитай в кухнята с какво мляко готвят.
Мисля, че детенце ти е малко за прясно мляко, задръж поне до годинка. Кремчета можеш да правиш и с АМ.
Ако в кухнята готвят с прясно мляко, значи вече си захранила с него. Преди да приготвяш каквото и да било, задължително го сварявай!

За пудинга на др. Йоткер нищо не мога да кажа, не съм купувала.

Поздрави от нас

Автор anamari (минаващ)
Публикувано30.01.07 09:28

На повечето млека пише - за директна консумация и само го топля, не го преварявам, но моята маймунка е голяма. Пудингите на др. Йоткер са супер вкусни и ги папкаме с удоволствие цялото семейство.

Автор Kitten (in love)
Публикувано30.01.07 10:13

Ако купуваш прясното мляко от магазина, то е пастьоризирано и няма нужда да го вариш.
Ако обаче купуваш домашно от някоя баба с крава, е задължително да го вариш в тенджера, като след като кипне трябва да ври не по-малко от 15 мин, за да изтрепеш всякакви евентуални гадинки. Т.е. никога не го вари в млековар, а само в тенджера

Автор irka (Дени и Лъчи)
Публикувано30.01.07 10:16

Здравей!

Когато правя кремчета, оставям млякото да заври, ако това се изисква в начина на приготвяне на кремовете. Ако млякото трябва да е студено, направо така го сипвам от кутията. Кремчетата на др.Йоткер-пудинг и другите Оле, са супер наистина.

Но на възрастта на която е твоя бебок всичко правех с адаптирано мляко. Рано ми се вижда още за прясно мляко! При нас кухнята започва от навършени 10м. Не знам какво мляко ползват, но въпреки всичко, аз до годинката продължавах в къщи да правя кремчетата с адаптирано мляко. Използвах само българските нишестета за кремовете. На др.Йоткер кремчетата започнах да ги правя по-късничко - след годинката.

Поздрави!

Деница - 3г.1м.
Лъчезара - 1г.5м.

Тема Как приготвяте кремчета с АМ?нови [re: irka]  
Автор ДжacтaПpacтa (мама на Искрен)
Публикувано30.01.07 11:16

Не губи ли качествата си при по -висока темп.от 60градуса.На кутиите с АМ пише,че има срок за консумация до 1ч след приготвянето...или забърквате колкото за едно хапване?
Иначе прясното мляко е опасно за алергия,заради белтъка-няма значение в случая дали е преварено или пастьоризирано.За това не се дава на бебоци.

Искрен 28.04.06г.

Тема Re: Как приготвяте кремчета с АМ?нови [re: ДжacтaПpacтa]  
Автор TeдиМодератор (обещала)
Публикувано30.01.07 12:46

АМ се добавя винаги най-накрая, когато сместа е поизстинала.

Прясното мляко ако се свари, част от алергизиращите му свойства намаляват. Обаче пак си остава мощен алерген!

Тема Re: Как приготвяте кремчета с АМ? [re: Teди]  
Автор eva23 (мама на Ники)
Публикувано30.01.07 15:57

и аз така правех кремчето само с вода и като поистине прибавям АМ малко разреден с вода защото иначе не се разтваря добре разбърквам и готово

Автор cchery (мама на двама)
Публикувано31.01.07 09:23

Аз правя зеленчуковите пюрета на Бела с прясно мляко още от 5 месечна възраст(на Коко и по-рано почнах). Нямаме фамилна обремененост с алергии, както и децата не са проявили такава досега и давам спокойно. Купувам от млеката в кутия и никога от пазарите от баби и т.н. - лично аз съм си патила от такова мляко, при това в 9-я месец с Коко.

Не знам защо съм си въобразила, че млеката на Герма и Пършевица са най-добри и купувам само тях. Киселите, ориза с мляко и гриса също правя с прясно мляко. Млякото не преварявам, но ако решиш да купуваш мляко от пазара в пластмасова бутилка, зъдължително го вари - да вдигне "калпак" не е достатъчно.

Кремовете и пудингите на Йоткер са страхотни и баткото ги хапва за отрицателно време, и вече се замислям дали да не пробвам и на Бела, но може би ще поизчакам до към 10-я месец, когато й почва кухнята. Тогава ще е захранена с разнообразна храна и мога да включа и доктор-доктор, както казваше Коко като по-малък

.

Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.