|
|
|
Тема
|
Прясното мляко-преварено???
|
|
| Автор |
mamanaicko (новак) |
| Публикувано | 30.01.07 07:33 |
|
|
Може би трябваше да пиша в темата за детските кухни,но въпроса ми е как да си правя вкъщи кремчета и десерти на бебо-с прясно мляко,но да го преварям ли,как по-точно.И мога ли да му давам от кремовете на др.Йоткер-пудинг?В кухнята в която Ицо е записан храната е еднаква за деца на 6м. и 3г.Само дето аз си я пасирам вкъщи.И знам,че е с мляко,но незнам сухо ли е.Аз мога ли да използвам пастиоризирано от магазина и да го преварявам например?
Редактирано от mamanaicko на 30.01.07 07:58.
| |
|
Тема
|
Re: Прясното мляко-преварено???
[re: mamanaicko]
|
|
| Автор |
Teди (обещала) |
| Публикувано | 30.01.07 09:06 |
|
|
Попитай в кухнята с какво мляко готвят.
Мисля, че детенце ти е малко за прясно мляко, задръж поне до годинка. Кремчета можеш да правиш и с АМ.
Ако в кухнята готвят с прясно мляко, значи вече си захранила с него. Преди да приготвяш каквото и да било, задължително го сварявай!
За пудинга на др. Йоткер нищо не мога да кажа, не съм купувала.
Поздрави от нас
| |
|
|
|
На повечето млека пише - за директна консумация и само го топля, не го преварявам, но моята маймунка е голяма. Пудингите на др. Йоткер са супер вкусни и ги папкаме с удоволствие цялото семейство.
| |
|
Тема
|
Re: Прясното мляко-преварено???
[re: mamanaicko]
|
|
| Автор |
Kitten (in love) |
| Публикувано | 30.01.07 10:13 |
|
|
Ако купуваш прясното мляко от магазина, то е пастьоризирано и няма нужда да го вариш.
Ако обаче купуваш домашно от някоя баба с крава, е задължително да го вариш в тенджера, като след като кипне трябва да ври не по-малко от 15 мин, за да изтрепеш всякакви евентуални гадинки. Т.е. никога не го вари в млековар, а само в тенджера
| |
|
Тема
|
Re: Прясното мляко-преварено???
[re: mamanaicko]
|
|
| Автор |
irka (Дени и Лъчи) |
| Публикувано | 30.01.07 10:16 |
|
|
Здравей!
Когато правя кремчета, оставям млякото да заври, ако това се изисква в начина на приготвяне на кремовете. Ако млякото трябва да е студено, направо така го сипвам от кутията. Кремчетата на др.Йоткер-пудинг и другите Оле, са супер наистина.
Но на възрастта на която е твоя бебок всичко правех с адаптирано мляко. Рано ми се вижда още за прясно мляко! При нас кухнята започва от навършени 10м. Не знам какво мляко ползват, но въпреки всичко, аз до годинката продължавах в къщи да правя кремчетата с адаптирано мляко. Използвах само българските нишестета за кремовете. На др.Йоткер кремчетата започнах да ги правя по-късничко - след годинката.
Поздрави!
Деница - 3г.1м.
Лъчезара - 1г.5м.
| |
|
Тема
|
Как приготвяте кремчета с АМ?
[re: irka]
|
|
| Автор |
ДжacтaПpacтa (мама на Искрен) |
| Публикувано | 30.01.07 11:16 |
|
|
Не губи ли качествата си при по -висока темп.от 60градуса.На кутиите с АМ пише,че има срок за консумация до 1ч след приготвянето...или забърквате колкото за едно хапване?
Иначе прясното мляко е опасно за алергия,заради белтъка-няма значение в случая дали е преварено или пастьоризирано.За това не се дава на бебоци.
Искрен 28.04.06г.
| |
|
Тема
|
Re: Как приготвяте кремчета с АМ?
[re: ДжacтaПpacтa]
|
|
| Автор |
Teди (обещала) |
| Публикувано | 30.01.07 12:46 |
|
|
АМ се добавя винаги най-накрая, когато сместа е поизстинала.
Прясното мляко ако се свари, част от алергизиращите му свойства намаляват. Обаче пак си остава мощен алерген!
| |
|
Тема
|
Re: Как приготвяте кремчета с АМ?
[re: Teди]
|
|
| Автор |
eva23 (мама на Ники) |
| Публикувано | 30.01.07 15:57 |
|
|
и аз така правех кремчето само с вода и като поистине прибавям АМ малко разреден с вода защото иначе не се разтваря добре разбърквам и готово
| |
|
Тема
|
Re: Прясното мляко-преварено???
[re: mamanaicko]
|
|
| Автор |
cchery (мама на двама) |
| Публикувано | 31.01.07 09:23 |
|
|
Аз правя зеленчуковите пюрета на Бела с прясно мляко още от 5 месечна възраст(на Коко и по-рано почнах). Нямаме фамилна обремененост с алергии, както и децата не са проявили такава досега и давам спокойно. Купувам от млеката в кутия и никога от пазарите от баби и т.н. - лично аз съм си патила от такова мляко, при това в 9-я месец с Коко.
Не знам защо съм си въобразила, че млеката на Герма и Пършевица са най-добри и купувам само тях. Киселите, ориза с мляко и гриса също правя с прясно мляко. Млякото не преварявам, но ако решиш да купуваш мляко от пазара в пластмасова бутилка, зъдължително го вари - да вдигне "калпак" не е достатъчно.
Кремовете и пудингите на Йоткер са страхотни и баткото ги хапва за отрицателно време, и вече се замислям дали да не пробвам и на Бела, но може би ще поизчакам до към 10-я месец, когато й почва кухнята. Тогава ще е захранена с разнообразна храна и мога да включа и доктор-доктор, както казваше Коко като по-малък.
Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!
| |
|
|
|
|