| 
	
 | 
 
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Прясното мляко-преварено???
 | 
 
 |  
| Автор | 
mamanaicko (новак) |  
| Публикувано | 30.01.07 07:33 |  
             |  
           | 
            
           
  Може би трябваше да пиша в темата за детските кухни,но въпроса ми е как да си правя вкъщи кремчета и десерти на бебо-с прясно мляко,но да го преварям ли,как по-точно.И мога ли да му давам от кремовете на др.Йоткер-пудинг?В кухнята в която Ицо е записан храната е еднаква за деца на 6м. и 3г.Само дето аз си я пасирам вкъщи.И знам,че е с мляко,но незнам сухо ли е.Аз мога ли да използвам пастиоризирано от магазина и да го преварявам например?
 
 Редактирано от mamanaicko на 30.01.07 07:58. 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Прясното мляко-преварено??? 
[re: mamanaicko]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Teди  (обещала) |  
| Публикувано | 30.01.07 09:06 |  
             |  
           | 
            
           
  Попитай в кухнята с какво мляко готвят.
 Мисля, че детенце ти е малко за прясно мляко, задръж поне до годинка. Кремчета можеш да правиш и с АМ.
 Ако в кухнята готвят с прясно мляко, значи вече си захранила с него. Преди да приготвяш каквото и да било, задължително го сварявай!
 
 За пудинга на др. Йоткер нищо не мога да кажа, не съм купувала.
 
 Поздрави от нас 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  На повечето млека пише - за директна консумация и само го топля, не го преварявам, но моята маймунка е голяма. Пудингите на др. Йоткер са супер вкусни и ги папкаме с удоволствие цялото семейство.
  
 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Прясното мляко-преварено??? 
[re: mamanaicko]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kitten (in love) |  
| Публикувано | 30.01.07 10:13 |  
             |  
           | 
            
           
  Ако купуваш прясното мляко от магазина, то е пастьоризирано и няма нужда да го вариш.
 Ако обаче купуваш домашно от някоя баба с крава, е задължително да го вариш в тенджера, като след като кипне трябва да ври не по-малко от 15 мин, за да изтрепеш всякакви евентуални гадинки. Т.е. никога не го вари в млековар, а само в тенджера 
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Прясното мляко-преварено??? 
[re: mamanaicko]
 | 
 
 |  
| Автор | 
irka (Дени и Лъчи) |  
| Публикувано | 30.01.07 10:16 |  
             |  
           | 
            
           
  Здравей!
 
 Когато правя кремчета, оставям млякото да заври, ако това се изисква в начина на приготвяне на кремовете. Ако млякото трябва да е студено, направо така го сипвам от кутията. Кремчетата на др.Йоткер-пудинг и другите Оле, са супер наистина. 
 
 Но на възрастта на която е твоя бебок всичко правех с адаптирано мляко. Рано ми се вижда още за прясно мляко! При нас кухнята започва от навършени 10м. Не знам какво мляко ползват, но въпреки всичко, аз до годинката продължавах в къщи да правя кремчетата с адаптирано мляко. Използвах само българските нишестета за кремовете. На др.Йоткер кремчетата започнах да ги правя по-късничко - след годинката.
 
 Поздрави!
  
 Деница - 3г.1м.
 Лъчезара - 1г.5м.
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Как приготвяте кремчета с АМ? 
[re: irka]
 | 
 
 |  
| Автор | 
ДжacтaПpacтa (мама на Искрен) |  
| Публикувано | 30.01.07 11:16 |  
             |  
           | 
            
           
  Не губи ли качествата си при по -висока темп.от 60градуса.На кутиите с АМ пише,че има срок за консумация до 1ч след приготвянето...или забърквате колкото за едно хапване?
 Иначе прясното мляко е опасно за алергия,заради белтъка-няма значение в случая дали е преварено или пастьоризирано.За това не се дава на бебоци.
  Искрен 28.04.06г.
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Как приготвяте кремчета с АМ? 
[re: ДжacтaПpacтa]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Teди  (обещала) |  
| Публикувано | 30.01.07 12:46 |  
             |  
           | 
            
           
  АМ се добавя винаги най-накрая, когато сместа е поизстинала.
 
 Прясното мляко ако се свари, част от алергизиращите му свойства намаляват. Обаче пак си остава мощен алерген!
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Как приготвяте кремчета с АМ? 
[re: Teди]
 | 
 
 |  
| Автор | 
eva23 (мама на Ники) |  
| Публикувано | 30.01.07 15:57 |  
             |  
           | 
            
           
  и аз така правех кремчето само с вода и като поистине прибавям АМ малко разреден с вода защото иначе не се разтваря добре разбърквам и готово
   
 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Прясното мляко-преварено??? 
[re: mamanaicko]
 | 
 
 |  
| Автор | 
cchery (мама на двама) |  
| Публикувано | 31.01.07 09:23 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз правя зеленчуковите пюрета на Бела с прясно мляко още от 5 месечна възраст(на Коко и по-рано почнах). Нямаме фамилна обремененост с алергии, както и децата не са проявили такава досега и давам спокойно. Купувам от млеката в кутия и никога от пазарите от баби и т.н. - лично аз съм си патила от такова мляко, при това в 9-я месец с Коко. 
 
 Не знам защо съм си въобразила, че млеката на Герма и Пършевица са най-добри и купувам само тях. Киселите, ориза с мляко и гриса също правя с прясно мляко. Млякото не преварявам, но ако решиш да купуваш мляко от пазара в пластмасова бутилка, зъдължително го вари - да вдигне "калпак" не е достатъчно.
 
 Кремовете и пудингите на Йоткер са страхотни и баткото ги хапва за отрицателно време, и вече се замислям дали да не пробвам и на Бела, но може би ще поизчакам до към 10-я месец, когато й почва кухнята. Тогава ще е захранена с разнообразна храна и мога да включа и доктор-доктор, както казваше Коко като по-малък.
  
 Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ!
           
  
             |   |  
  |   
 
 
 |  
 |   
 |