| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ! 
 | 

|  
| Автор | 
cchery (мама на двама) |  
| Публикувано | 25.01.07 11:52 |  
             |  
           | 

Момичета, дълго време се чудех ние майките, като една много специфична част от обществото ни, с какво можем да бъдем полезни на тези 5 жени и палестинския лекар, и единственото за което се сетих, е че можем да изразим съпричастността си с участта им с протест. 

Написах така темата, защото неправдата в Либия има 2 лица - несправедливите присъди на медиците от една страна, а от друга - правото на либийските майки да знаят истината за болните си деца. Аз като майка и като човек, който отблизо следи трагедиите на семействата на Цвети и Дари, категорично заявявам, че няма по-голяма мъка от това детето ти да е сериозно болно, а още повече някой да го разболее нарочно. Затова, мисля, е редно тези либийски семейства да разберат най-сетне кой е виновен за трагедията им и съм съпричастна със съдбата им. 

Аз, като българка, искам най-сетне 5 български жени да се приберат при семействата си. Аз, като българска майка, искам 5 български майки да се приберат при децата си и 5 български майки да посрещнат дъщерите си свободни - такива, каквито са ги родили! 

Затова предлагам да изразим съпричастността си към либийските майки и българските сестри и палестинския доктор с протест. И той да бъде протест на българските майки в цялата страна. Видяхме какво стана, когато сме обединени и искаме справедливост! Ще има  на 9 февруари - можем да се присъедини, а може и отделно! Би могло да е и всяка седмица! 

Очаквам вашите мнения по въпроса!

Бълг. медици в Либия и Ашраф са НЕВИННИ! 
 Редактирано от cchery на 25.01.07 11:58. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕПРАВДАТА В ЛИБИЯ! 
[re: cchery]
 | 

|  
| Автор | 
ДжacтaПpacтa (мама на Искрен) |  
| Публикувано | 25.01.07 13:09 |  
             |  
           | 

Подкрепям инициативата и искрено се надявам на положителна развръзка и то възможно най-скоро.Малко ли са ни негативите от разни  бг престъпници,та и тази нелепа международна слава...независимо от подкрепата на евросъюза и някои други държави.
 А мислите ли,че онези либийски фанатици ще признаят пред кървавите сълзи на майките чия е вината за заразяването на толкова  деца?!?Няма начин...
 Единствено можем да се надяваме на политическо разрешение-но на каква цена?!?Дано тя да не е живота на медиците...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Kapakoлю (абсолютен дрил) |  
| Публикувано | 26.01.07 11:28 |  
             |  
           | 

Аз лично ще се включа, разбира се не от името на майките.
  Крива Нива против акциза на домашната РАКИЯ

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
surfline  (veche poznat) |  
| Публикувано | 26.01.07 12:04 |  
             |  
           | 

Аz нося такава лентичка още от момента, в които прочетох zа инициятивата...zа мое най_голямо учудване доста хора тук по улицата ме питаха каква е и zащо я нося. Като обяснявах повечето НЕЗНАЕХА иzобщо zа случая...ма какво ли ме учудва то мъжът ми дето следи от 3 години всички неща свърzани с България неzнаеше и съвсем наскоро ми съобщи, че чул по радиото нещо zа български сестри, Либия и СПИН.
 Стискам им палци, но имам някакво мноооого гадно предчувствие zа раzвитието на нещата.

Simona-25.01.2006

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Kitten (in love) |  
| Публикувано | 26.01.07 13:01 |  
             |  
           | 

Либийските майки НИКОГА няма да научат истината за заразените им деца, защото дори да им я обяснят с доказателства 100 пъти, пак няма да я повярват.
 Освен това, ако щем да се скъсаме от протести и носене на лентички, НИЩО няма да постигнем. Защо ли? Защото освобождаването им не зависи от мен, теб или ако щеш от целокупния български народ, а зависи от една шепа държавници, защото в случая дали ще живеят или ще умрат е политически въпрос. А политиците, които трябва да уредят този въпрос, се правят на ударени и нищичко не пипват. 
 Всички уж подети инициативи СА ЗАКЪСНЕЛИ С ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ, защото трябваше да започнат в момента, в който жените бяха арестувани, а не след като им произнесоха смъртните присъди .
 Това, което никъде не казват по медиите, е, че тогава е имало арестувани много медици и от други европейски държави, но по дипломатически път от другите страни са успели бързо да си изтеглят хората зад граница преди още да са им предявили обвинения. Но нашите мили политици и тогава, както и сега, бяха прекалено заети да спорят кой да води братова дружина и не си мръднаха пръста!!! 
 А сега ще ми носят лентички и ще ми дават изявления! Глупости пълни, след дъжд качулка! 
 Това е тъжната истина! Иначе който иска може спокойно да ходи на протести за лично успокоение, но от това полза няма! Тъжно, но факт 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Kitten]
 | 

|  
| Автор | 
cchery (мама на двама) |  
| Публикувано | 26.01.07 13:09 |  
             |  
           | 

С такова мислене сега майчинските нямаше да са 90% от раб. заплата 9 месеца! Нека, че факта, че инициативите са закъснели цели 8 години не ни попречи да изпуснем влака и този път! За мен протестът е възможност да изразя гражданската си позиция като майка и като българка!

п.с: Аз също тая в себе си онова чувство за обреченост и безнадеждност, но хората са живи, както и аз - важен е живота днес, а не преди или утре!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Kitten (in love) |  
| Публикувано | 26.01.07 14:19 |  
             |  
           | 

Виж, ти си написала, че очакваш мненията ни по въпроса, и аз дадох своето. Никого не убеждавам как да действа, тук всички сме големи хора, всеки сам си преценява.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Kitten]
 | 

|  
| Автор | 
cchery (мама на двама) |  
| Публикувано | 26.01.07 14:28 |  
             |  
           | 

Да, права си!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Raboteshtata (вещер) |  
| Публикувано | 26.01.07 16:04 |  
             |  
           | 

Чери за съжаление и аз мисля че протеста няма да помогне. Това не значи че няма да се включа, но според мен единствения начин да си ги приберем живи и здрави е или да ги измъкнем с война или да ги разменим за тяхното посолство тук ако щеш.   Аз лично съм за второто. Да им приберем посланниците пък да видим дали няма да ни пуснат медиците тогава.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Raboteshtata]
 | 

|  
| Автор | 
cchery (мама на двама) |  
| Публикувано | 26.01.07 18:41 |  
             |  
           | 

Това второто ми хареса страхотно - и аз съм за ПРИБИРАНЕ (както и да се осъществи) на либийския консул ли е, посланник ли е!

Приветствам те за решението ти да се присъединиш към протестта. От позицията ни тук, това е единствения начин да направим нещо, според мен!

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |