|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
много ми е криво
|
|
Автор |
kasmet4e (Мама на ИВКА) |
Публикувано | 22.01.07 11:02 |
|
просто не знам как да започна..
Ива вече е голяма и аз се върнах на работа. и сега ми е много криво. Непрекъснато си мисля, че тя вече ме обича по малко.
Може би трябва да кажа, че аз по принцип не обичам да я оставям, досега за 2г и 3м много малко са били случайте в който сме я оставяли за повече от 3-4 часа. Имало е при кой да я оставям и двете и баби имат възможност и желание да я пазят, детето се чувства добре с тях, не се притеснявам че ще я гледат лошо, но просто не ми се е искало да я оставям. Да обаче вече се налага. и тя седи в къщи със свекърва ми. Не плаче за мен, чувства се доста добре и колкото и гадно да звучи аз ужасно ревнувам, мисля че тя започва все по малко да ме обича, а понеже е страхотна бърборана, когато ми каже че аз няма да участвам в нейната игра с баба й, направо ми е много мъчно. Много ми е мъчно , че вечер като се прибера не ми се радва,и не иска да ме целува., съгласява се да се гушкаме чак вечер, когато се успиваме. Като я попита баща и -Хубаво ли е мама да ходи на работа - Казва " Не не е хубаво - тъжно е мама да ходи на работа" на него му казва че ми е сърдита - защото ходя на работа. Той мисли че не иска да ме гушка, защото ми е сърдита, но аз си мисля че просто не ме обича... . Трябва да кажа че тя е много гальовно дете...
много ревнувам от отношенията с баба и, знам че не е хубаво, дори ме е срам да си го призная, но е така. страх ме е че ще започне да обича нея, повече от мен. Трябва да отбележа, че баба и е много обсебваща / май като мен/, много я обича и за всичко и угажда. Когато и се скарам за нещо - почти винаги с право, после ме е яд-веднага си мисля - баба и не и се кара.
Получи се дълго и объркано.... но просто трябваше да го споделя, за да не се пръсна..
| |
|
Нормално е да ти е криво да си оставиш детенцето. Нормално е и тя малко да се сърди в началото. Но после ще й мине.
Категорично не те обича по-малко, просто сега ти е ядосана.
А това, че с баба й се надпреварвате (съзнателно или несъзнателно) коя да й угажда повече... не попрекалявате ли малко с грижите? Да не се разглези?
| |
Тема
|
Re: много ми е криво
[re: Kitten]
|
|
Автор |
Публикувано | 22.01.07 11:42 |
|
И МЕН ОТ ТОВА МЕ Е СТРАХ, СТАРАЯ СЕ ДА НЕ ГО ПРАВЯ, АМА ТАКА МИ СЕ ИСКА ДА СИ ПРЕКАРВА СТРАХОТНО КОГАТО Е С НАС, ЧЕ ПОНЯКОГА НЕ СЕ СДЪРЖАМ.
| |
|
Бъди сигурна, че си прекарва страхотно, когато е с вас
Замисли се когато ти си била малка. Понякога са ти се карали, понякога са те наказвали, но ти продължаваш да обичаш родителите си, нали? Така са устроени всички човешки същества - помнят хубавото и бързо забравят лошото
Ивка няма да те обича по-малко, ако не й се водиш винаги по акъла . Ако те притеснява, че така ще се привърже повече към баба си, най-добре синхронизирайте понятията "позволено" и "непозволено".
| |
Тема
|
[re: kasmet4e]
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 22.01.07 12:09 |
|
Не мисля, че има за какво да ти е криво. Детенце ти е малко ядосано, че си го "оставило", единственият проблем според мен е отношенията ти с бабата . Малко пресилено ми се струва това състезание между двете ви Не е нужно да го разлигавиш детето, за да те обича теб повече от бабата или обратно. Бабите лигавят, майките сме лошите - караме се, пошляпваме, наказваме, но ние си оставаме техните майки и това нито една баба не би могла да го замени . Постепенно ще свикне, друг е въпроса че тя седи със свекито ти у вас, сега двете са си един вид по-близки и това теб те дразни, нямате вече общият език помежду ви, игрите не са същите. Според мен ще премине и това, пусни я след време на детска, прекарвай всичкото си възможно свободно време с нея и най-вече не давай превес на чуствата да не се изпокарате с бабата.
А исках да ти задам друг въпрос, ако това беше твоята майка, а не свекърва така ли щеше да се чустваш?
| |
|
Ти да не си бременна, че така си се разчувствала? Първо - сигурна съм че детето теб те обича най-много. Може с баба му да му е приятно и да се разбират, но ти си номер едно. Но все пак не мисля, че дори да се привърже повече към баба си, това трябва да те притеснява - нека си избере кой иска, защо трябва да е длъжна точно теб да обича най-много. От теб се изисква да я обичаш, но тя не ти е длъжна. Моят пък син не е особено гальовен. Ама ако искам да го целувам си го натисна и не му давам да мърда . Като не иска доброволно, ще става насила - все още имам предимство понеже съм по-силната
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Публикувано | 22.01.07 13:43 |
|
Може би малко пресилено съм се изразила, аз не се състезавам с нея, общо взето спазваме установените правила, даже мъж ми ме обвинява че лошо се скарвам понякога на Ивка, опитвам се да не я разглезвам прекалено.
Честно казано ако беше моята майка нямаше да се чувствам точно така, знам че не е правилно, но е факт. а и моята майка не е толкова обсебваща
| |
Тема
|
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
Публикувано | 22.01.07 13:45 |
|
знам че не ми е длъжна, ама много ми се иска мен да обича най- много, поне докато стане на 18. а насила не ми е сладко да я гушкам
| |
|
Ох да си призная и мен ме терзаят подобни мисли още от сега. Скоро ще се наложи да го дам на ясла и си мисля подобни на твоите неща . Според мен обаче детето не те обича по-малко. Все пак е споделило и с татко си, че не е хубаво когато си на работа. Може и тя да си мисли, че не я обичаш като преди и затова си я оставила. Наказва те може би, че я оставяш, но ще мине. Според мен и показвай по всякакъв начин, че я обичаш. Не мисля обаче, че насила ще станат нещата, а плавно и постепенно. В никакъв случай не показвай, че се чустваш обидена или пренебрагната. Обича те детето и му липсваш!
| |
Тема
|
[re: kasmet4e]
|
|
Автор |
irka (Дени и Лъчи) |
Публикувано | 22.01.07 15:05 |
|
Здравей!
Разбирам как се чувстваш и как те гложди червейчето отвътре!
Но не мисля, че детето те обича по-малко! На нея просто й е приятно да е с баба! Да си играят, да я глези /всички знаем, че бабите глезят повече/, но съм сигурна, че най- й е добре с мама. Сега се радва на баба, за нея е нещо ново да е с нея по цял ден, различно и интересно, след като досега по цял ден е била с теб! По-добре се радвай, че толкова добре приема промяната! Щеше да се чувстваш много по-зле ако знаеше, че по цял ден плаче и мрънка за теб!
Спомни си ти ако си имала любима баба колко добре си се чувствала с нея, но въпреки това винаги си се радвала като си с родителите си /поне при мен беше така/!
Моята голяма дъщеря /3г.1м/ мре за баба си /свеки/! А тя живее през един етаж от нас. Еми, всяка вечер е при нея. Дори понякога баба й като я вземе от градина и остава направо при нея и после не иска да се качва горе при нас! Ами разбирам я! Долу й угаждат, глезят, играят с нея, рисуват и пр., пък аз вечер съм все заета - да сготвя, да поизчистя, да простра или др. подобни дейности и времето което прекарвам с нея е значително по-малко! Но когато се е случвало и ние и баба й да излизаме и да я питаме с кой иска да излезе - с мама и тати или с баба, винаги е избирала с нас!
Нека Ивка се радва на баба си и игрите с нея! Не се терзай!
Деница - 3г.1м.
Лъчезара - 1г.5м.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|