|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
агресия
|
|
Автор |
JenataKrisy (непознат) |
Публикувано | 30.12.06 22:00 |
|
Здравейте! Искам да споделя тук, преди да съм решила точно към кого да се обърна. Имам син на 3годинки и половина. Хубаво и здраво детенце. В последно време започна да ме притеснява рязката промяна в настроенията му и то най-вече към агресия. Както си играе и се смее, изведнъж отива при някого, утря силно или си забие ноктите, или ритне и след това отива да си играе отново. И това, което най-много ме притеснява погледа му се променя - не е детски, а злобен, яротен, просто страшен. Трябва ли да се притеснявам или да изчакам да отмине? Има ли и други деца с такава рязка промяна в настроенията? Това държание на какво може да се дължи? Никой от нас или нашите познати не е лош и децата имат добър пример за подръжание.
| |
|
напоследък моята дъщеря е така, а е едва на 2 г. направо в чудо съм се видяла от около 2 седмици. само да не е по нейната и започва да удря, да шамари, да се тръшка.просто невероятно държание. а съм карала спокойна и безпроблемна бременност, беше спокойно и тихо бебе. не съм имала проблеми нито с колики, нито със зъби.не сме я глезили с мъжъ ми, не разрешаваме и на бабите.дали трябва да се правим ,че не забелявзваме за да отминат тези настроения и агресия. дано да се включат и други мами със съвет.
Ели- 17.01.2005http://www.snimka.bg/album.php?album_id=43429&photo=60
| |
|
ако това ще те успокои в нашата градинка съм виждала подобно поведение у някои деца, наистина не знам на какво се дължи, но явно не е само твоето....и на мен ми е любопитно, а и не знам дали и при моето няма да се прояви подобно поведение след време, мислила съм си дали не е нещо обичайно за определена възраст....
| |
|
Ходи ли на градина детето? Брат/сестра има ли?
Давид 21.12.03
| |
|
Ванко ходи на градина и всички са много доволни от него - чувала съм хвалби от други майки. Там е послушен, стриктен, внимателен в заниманията. У дома му се дивее повече, но все пак е буен, но послушен. Единствено дете ни е за сега.
| |
|
детската градина плюс агресията от филми и всичко плюс недостатъчна дисциплина и повече гушкане/глезене
аз така мисля
и нашият три и половина год. и е станал много агресивен
но видях, че и другите деца в ДГ са точно толкова агресивни
НЕ ГИ ЗАНИМАВАТ/СТИМУЛИРАТ В ДГ И АГРЕСИЯТА Е НЕЩО НАЙ-НОРМАЛНО СПОРЕД ТЯХ
ПОМОООЩ
САМО ЗАРАДИ ТОВА СЕ ЗАМИСЛЯМ ЗА ЧАСТНА
| |
|
Моята Калина няма и две годинки а също се държи така.Аз го отдавам на скука,все пак не ходи на градина и ние не сме и достатъчни за да се занимава.
Плюс това и растат кътници и все казва че я боли.Дано отмине,че почвам да се притеснявам....
| |
|
Чела съм много за агресия при децата на определени възрасти..Не помня дали точно3г или по-рано, но.. понеже моите деца не са минали през този етап или пък аз не съм разбрала, да кажа мнението си.
Мисля,че агресивни стават децата, когато са умни, будни и любопитни, а няма възрастни около тях, които да им ангажират достатъчно вниманието и да се занимават с тях, така,че да не им остава време да станат агресивни..
Сигурно звучи странно, но..според мен това е причина и за лошото поведение на децата по-късно в училище..
Според мен няма рецепта, за справяне, освен..да не се обръща особено внимание и да се показва на децата,че това тяхно поведение ви притеснява и не можете да се справите с него.
Не казвам,че не трябва да се обясни кое е правилното поведение, нито,че трябва да се правите, все едно не забелязвате, но..да не се обръща прекалено внимание..и..НЕПРЕМЕННО детето да му се отклонява вниманието от всичко, което води до агресия..а също така и..по-дълго време да се прекарва с него в игри и положителни емоции..
Общо взето това се сещам..
Едва ли е нещо необичайно..дори в детските филмчета всичко е агресия вече..та..другото което се сещам е да се ограничи телевизията, но..едва ли е възможно..
Дано се справите по-скоро
| |
|
Моят син е на същата възраст (юни 2003) и често има аналогично поведение, което обикновено се "излива" върху сестра му, върху мен или върху животно. За съжаление не съм се справила досега с този проблем, въпреки че съм изчела безброй статии и съм пробвала десетки стратегии... Затова само ще си позволя няколко насоки за мислене да ти дам:
- Кога го прави - при Ники най-често се случва когато му е скучно (определено на първо място), когато ревнува, иска внимание, когато е изморен и т.н. Ако откриеш ключовите моменти, ще можеш донякъде да намалиш "изблиците".
- Можеш ли да оприличиш поведението на нещо - не е задължително да е някой възрастен с лоши маниери, може да е другарче, може да е филмов герой. Бях много изненадана да открия, че Ники имитира много неща от филмите и от един негов братовчед. Блъскането с глава и дрането с нокти ми напомня много на "Цар Лъв" - при това детето може да си мисли, че си играе - съвсем наскоро обяснявах, че малките лъвчета все пак внимават да не нараняват с ноктите си
- Трябва да си избереш стратегия, когато наблюдаваш това поведение, и да си последователна в прилагането и - дали ще е игнор, тайм аут или друго наказание. Хубаво е това да стане, когато си наясно с причината доколкото е възможно.
- Ако се е появило съвсем изведнъж, бих направила голяяяяяямо разследване от какво е предизвикано (при моя син още от първата година имаше наченки и след това се обостри съвсем при раждането на сестра му и се прехвърли от непознати към познати обекти). Но при вас идва ей така "от нищото", е твърде вероятно да си има конкретна причина - скорошна промяна (у дома или в детската градина), случка от детската градина, за която не ти е казал (там прави ли ги тези неща), ново филмче, ново другарче...
Ако се сетя още нещо, пак ще пиша.
Успех
| |
|
Поздравления !!
Радвам се,че има такива мами, които наблюдават внимателно децата си..
Ники е едно щастливо дете
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|