|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Гладно ли е бебчето?
|
|
Автор |
pinkiwinki (член) |
Публикувано | 29.12.06 14:57 |
|
Едва ли някой може да ми каже със сигурност, но смятам, че това заглавие на темата подхожда най-много!
Храня бебчо 6 пъти в денонощие - първите хранения задължително е на кърма, привечер вече минаваме на дохранване с АМ, защото мама няма достатъчно ам-ам. Кофтито е, че като не знам какво количество кърма изсуква, не мога да се ориентирам в приготвянето на АМ и вечерно време детето реве, та се къса. Чета упътването на кутията, приготвям го по указанията там, дори давам по-голямото количество /такова, каквото би следвало да давам след около 2 седмици/, като преди това го кърмя - колкото има, толкова и пак плаче, хапе си нервно ръцете, плюе залъгалката и не заспива, докато не дам още. Страхувам се пък да не го прехранвам. Колики определено вече няма, не виждам друг проблем, но и не мисля, че трябва да приготвям още повече изкуствено мляко. Скоро ще станем на 3 месеца и мисля, че 160 гр. е достатъчно количество за вечерно хранене, плюс изсуканата кърма, която за съжаление не знам колко е. Дали пък не го успокоява просто държането в ръце и на гърдата, защото така най-лесно се унася и заспива?
Дайте ми съвет какво да правя, че ако и затова питам педиатърката, сигурно ще вдигне ръце от мен - според нея детето расте и наддава бързо и е застрашено от рахит!
| |
|
Със сигурност мога да кажа, че гушкането и кърменето успокояват бебетата...поне при нас това е най_сигурния начин да се отпусне детето и да zаспи бърzо. Не си писала как наддавате и колко се е родило бебето, просто има някои бебета, които се нуждаят от повече храна и други, които не са толкова ящни. Лично аz смятам, че ако става въпрос само zа едно хранене едва ли ще докараш рахит на детето(бтв. рахит се получава от липса на вит.Д)...другото, което ми хрумва, но е много бошлаф работа е да предложиш вода след като си го нахранила. Тогава има голям шанс да го zалъжеш zа час/два, но после пак следва рев.
п.п. Симона имаше 7 хранения до 5 месеца и половина, неzнам дали и това не е от zначение.
Simona-25.1.2006
| |
Тема
|
Re: Гладно ли е бебчето?
[re: pinkiwinki]
|
|
Автор |
vkw (минаващ) |
Публикувано | 29.12.06 18:46 |
|
ние бяхме на комбинирано хранене парвите 2 месеца. Аз знае6 колко карма му давам, за6тото зедях с помпа Това, което знам от лекарката е, 4е в 6и6ето трябва да остане мляко, след като бебо се е нахранил, т.е пове4е не му се пие. Ина4е другото, което пак от е от лекарите е, 4е за парвите 3 месеца бебето трябва да изпива по 15о мл на килограм тегло.
| |
Тема
|
[re: vkw]
|
|
Автор |
lesna (член) |
Публикувано | 29.12.06 20:33 |
|
пинки, направи малко повече Ам.Така ,че бебчо да изпие колкото иска.Не гледай табличките на кутийте с АМ, те са за ориентир.Моя син винаги е изпивал с по 30 мл повече от това което пише за месеците.И нашето педи все така ни казва- рахит , щото бил дебеличък...Да си гледа работата.
| |
|
Според мен иска да суче просто..
Опитвала ли си първо да дадеш шишето с АМ и след това ва дадеш гърдата?
| |
|
вечер сме се кърмили буквално с часове - само това му затваряшв устата. Колики ли са били не знам. Обаче като почнах да дохранвам вечер от страх да не умре от глад, въпреки, че си наддаваше нормално, и бебето започна много да дебелее. Затова мисля, че не е било нужно. Ама човек никога не знае със сигурност кво им е на тия бебета. Бих те посъветвала просто да го кърмиш като реве, щом това го успокоява. Пък дори и да дохранваш, ако може да е с изцедена кърма, че тия формули само помпат
| |
|
Не знам колко тежим сега, защото сме на консултация на 9 януари, а в къщи нямам везна. Растем обаче много бързо на дължина, Малчо става един дългуууч, ама и има на кого да прилича
На 1 месец беше качил 1.5 кг. /тогава беше само на кърма/, вторият месец качи още 900 гр. и пораснал общо с 10.5 см. за двата месеца. Тогава ме наплашиха, че е със симптоми на рахит и ми забраниха 7-мото хранене /бяхме на 7, минахме на 6 само и единствено заради това/. Промяна относно симптомите почти няма и сега, когато е на 6 хранения, но кърмата ми намаля именно оттогава, когато започнах един вид да разреждам, махайки нощното хранене и почнах да дохранвам. Малкият е много кротък, направо до този момент е бебе за завиждане, но вечер заспиването му е адски трудно, поради причините, заради които пуснах темата, и след това се буди към 4 часа и нервичи, докато не дойде манджата. Събуждам се буквално от познатия на всички почти звук от цокане на ръце, ама имам чувството, че ще ги изяде, явно е много гладен, поне на мен на такъв ми прилича. Ми нормално, то аз не издържам 8-9 часа без хранене, та камо ли дете на има-няма 3 месеца
Започнах да приготвям вечер повече АМ, пък да видим, колкото изпие - изпие, останалото - в мивката, поне да съм сигурна, че ако плаче, не е от глад!
| |
Тема
|
[re: pinkiwinki]
|
|
Автор |
dafna (с посл.буква А) |
Публикувано | 30.12.06 23:33 |
|
Абе, права си, ама може да го боли коремчето от преяждане...да му е тежко.
Не знам...според мен си го кърми и вечерта. Най-малкото ще се успокоява от сукането. Бебочетата най-много сучат нощем...не знам що така (освен, че резулата е повече кърма).
Иначе, АМ си е втори вид храна...съвсем различен от кърмата и е доста по-тежко за коремчетата.
без настроение
| |
|
Ако минете не кърмене на поискване, цялата тази история с дохранванет и сърденето ще мине.
Децата имат периоди на растеж и периоди на по-слабо наддаване, ама е тъпо да се забрани храненен на бебе. Много ясно, че като спреш нощното кърмене, ще ти намалява кърмата. Около 4-5 ч. сутринта нивото на хормоните е най-високо, ако тогава кърмиш, ще ти се върне количеството кърма.
Нормално е първите месеци бебоците да наддават по много. За сметка на това след 5-6 месец ще ти наддава само по 200-300 г, защото ще се обръща, ще се изправя и ще почне да лази и тн, а към 10-12 мес се случва и нищо да не наддадат, така че няма да стане дебело бебе.
Спирането а нощното кърмене е най-сигурния начин да се прецака кърмененто изобщо, това не знам кога ще го научат педиатрите, а също, и че децата не наддават по усреднените таблици.
Храни детето, то не бива да стои гладно, а за да не го прехранваш, гледай да кърмиш, вместо АМ.
| |
Тема
|
[re: Firebird]
|
|
Автор |
Teди (изгубена) |
Публикувано | 31.12.06 12:50 |
|
Да знаеш само колко се радвам да те видя в клуба
Минавай по-често! Много обичам да чета постингите ти, понякога имам чувството, че си енциклопедия от няколко тома
Целувки за Насето и весело посрещане на Новата година!
Да ви донесе повече здраве и повече усмивки от старата!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|