Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:49 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Питане за Аптамиланови  
Автор cchery (мама на двама)
Публикувано19.11.06 12:56

Искам да ви попитам като се преминавали на различните номера млека - Апт1, Апт2 и Апт3, имало ли е разлика в големината и обема на мерителните лъжички. Когато купих първата кутия Апт2 от Метро новата лъжичка веднага се наби на очи - по-голяма и различна на цвят (жълта) от тази в Апт1 (розова).

Но в кутиите с Апт2, които купувам от Била, лъжичките са отново розови и малки - както в Апт1 - специално измерих количеството мляко, което загребва розовата и жълтата (като изсипах съдържанието на една пълна розова лъжичка в жълтата) и определено розовите са с по-малък обем. На етикета на Апт1 пише, че мерителната лъжичка е 5 грама, а на Апт2 е 5.4, което означава, че вторите трябва да са по-големи.

Да сте се сблъсквали с подобен проблем?

Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06

Тема Re: Питане за Аптамиланови [re: cchery]  
Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано19.11.06 14:59

Kогато Иси беше на Аптамил лъжичките винаги са били жълти. Никога в кутиите не е имало розова лъжичка

.
Спомням си, че преди време имаше "Частен случай" по въпроса с различните лъжички на Аптамила обаче.

Редактирано от Tedulina на 19.11.06 15:11.

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано19.11.06 15:16

Това е Апт2 с нова формула и съответно с нова розова лъжичка. Вече само такива купувам.

Тема Re: Питане за Аптамиланови [re: Tedulina]  
Автор БУБA (Gabriel20.09.04)
Публикувано19.11.06 15:17

Навремето, когато съм давала Аптамил -започнах преди около 2 години и спрях преди около една, съм забелязвала, че лъжиците се различават! Затова мерих винаги само с една лъжица. Ако е Аптамил едно, давах с розова ли беше, после-Аптамил2 давах само с жълта, накрая-Аптамил3 май беше синя. Не помня в подробности, но давах само с лъжицата, която най-често се повтаряше в кутиите. Другите ги хвърлях, за да не става разминаване. Но си спомням, че и мен това тогава ме озадачаваше и притесняваше.

Редактирано от БУБA на 19.11.06 15:18.

Тема Re: Питане за Аптамиланови [re: нeмиpницa]  
Автор fada (pitanka)
Публикувано19.11.06 18:13

Ние се бяхме на Аптамил почти до 2 годинки, от срам минахме на Нестле Джуниър. Та лъжичките и при мен са били различни в 1 и 2, но аз си давах най-спокойно според инструкциите на кутията, количеството мляко си е според възрастта и т.н., а защо някои от вас са си ги сменяли със старите, направо много ме учудихте....

Тема Re: Питане за Аптамиланови [re: Tedulina]  
Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано19.11.06 21:42

Пропуснах да кажа, че съм давала само Аптамил 2 и то да го дохранвам. Та в Аптамил 2 лъжичките винаги са били жълти. После минах на Нестле Джуниър.

Публикувано19.11.06 22:25

Ок, че е с нова формула, но на опаковката му пише, че мерителната лъжичка е 5.4 грама, а това не е така - тя е 5 грама, защото е едно към едно с лъжичката от Апт1. Странна работа, ако знам към кого да се обърна, имам предвид вносители или пък производители, ще го направя - става въпрос за хранене на все още малко бебе - всичко трябва да е точно!

Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06

Автор нeмиpницa (мама на Стефан)
Публикувано19.11.06 23:20

Ама нали като отвориш кутията /нова формула, розова лъжичка/ има специално сложена бележка. В бг-мама една мама дори пусна превода - да се използва за това мляко точно тази розова лъжичка и никоя друга. Тя вЕрно е по-плитка, но май с по-широк диаметър. Просто си ползвай лъжичката от съответната кутия, а предната такава кутия+лъжичка хвърляй....

Публикувано20.11.06 09:28

Да, аз наистина така правя, ползвам лъжичката от съответната кутия. Иначе нито в тази кутия (специално проверих), нито в предната е имало каквато и да е бележка вътре. Ще съм ти благодарна, ако пуснеш линк към темата от бг-мама.

Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06

Автор VlF (бъдеща мама)
Публикувано20.11.06 12:59

Чери, здравей!!!
Не знам на какви кутии Аптамил си попадала, но от известно време смениха грамажа и вида на кутиите. А в АПТ 1 и АПТ 2 има различни по размер и цвят лъжички, а и грамажа който пише отвън на кутията за лъжичката е различен, така че е логично да са различни.

Вие как сте? Имате ли зъбки вече? Захранихте ли се?

Макси няма зъби, но от 2 месеца все е мрънкав, лигав и не спи нощем. Иначе сме изместили 2 хранения, скоро и попара мисля да въведа, за сега само я опитваме, а мама я доизяжда. Вече сме над 7,5 кг, и сигурно е поне 70 см.

Хайде лек ден и целувки на малката сладурана

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.