|
Тема
|
Какво се случва с децата на България?
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 17.11.06 17:07 |
|
Седа, чета и не ми се ще да вярвам на очите си...
Какво може да подтикне едно 9 годишно дете да стане двоен убиец?Дори и да е абсолЮтно беzприzорно, раzхайтено, невъzпитано и тотално лишено от ценности и лЮбов хлапе не ми се вярва, че може да съществува толкова иzкристалиzирала омраzа и арогантност.
Дали, наистина вината е в компЮтрите, екшъните и др.подобни zанимания?
Лично аz смятам, че не е.
Какво куца във въzпитанието на децата ни? Защо стават убийци? Как би могло да се намери накаzание zа такова zверство? Има ли смисъл в същност от такова?
За жертвите
| |
Тема
|
Re: Какво се случва с децата на България?
[re: surfline]
|
|
Автор |
Acя (непознат) |
Публикувано | 17.11.06 18:09 |
|
Според мен е преди всичко е липсата на обич!
Онзи ден гледах репортаж за онази осем годишната дето пребила учителката си, ами баща им пие и ги пребива, детето изпаднало в нервна криза, по принцип е на успокоителни, на 8 !!!
Колкото до изкристализиралата омраза от повърхностните ми познания по психология най-силно мразят и най-жестоки са именно децата, все пак това е само предпоставка, по-важно е липсата на обич и обстановката, не какво казваме, а какво показваме на децата си!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gugu (пристрастен) |
Публикувано | 17.11.06 19:24 |
|
Цитирам от съседната статия "На първо място това е общата криза на нормативните ценности. Другите причини са в училищата и родителите - примерите, които децата получават в семейството, информационната среда и моделите на поведение, сред които израстват".
Обществото е все по-изнервено; непрекъснато сме заобиколени от филми, игри с насилие; не всички деца получават достатъчно родителско внимание заради работно време, нужда от повече лично или др. причина. Всичко това се стоварва върху децата.
Само не разбирам как втори час на класния ще помогне освен на потфейла на учителите. Няма лошо да има нещо допълнително, но спомняйки си навремето тези часове не мисля, че ще има полза. По-скоро трябват часове с психолози.
А за часове по вероучение просто нямам думи. Ако всички деца са от семейства с една религия - приемливо. Но иначе си е абсолютно натрапване на чуждо мнение, което ще доведе до обратния ефект (лично мнение).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 17.11.06 22:53 |
|
И аз съм ужасена от тази случка, незнам чесно казано къде е грешката, в родителите, в училището .... Както каза един човек вчера именно по този въпрос "Не може при болна държава да има здрави деца!"
Дано не е прав
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
cchery (мама на двама) |
Публикувано | 18.11.06 09:07 |
|
Не е прав.
Тези неща ги има в "развитите демокрации". Деца стреляха в училища в САЩ преди време. Имаше и други случаи не си ги спомням вече. Жалко, много жалко, че точно това прихванахме от тях
Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06
| |
Тема
|
[re: cchery]
|
|
Автор |
Cygnus (уверена) |
Публикувано | 18.11.06 10:43 |
|
САЩ не може да ми бъде пример за "здрава" държава нито пък за развита демокрация. Преди 15 -тина години мой приятел американец ми разказваше, че 12-14 годишни деца в неговата родина се надрусват и убиват за забавление, а аз го гледах и не можех да повярвам, как е възможно. В същото време ние се прибирахме съвсем спокойно момичета сами в 3-4 часа от дискотека и нямаше от какво да се безпокоим. Да ама ето и тук .. Къде е грешката, има нещо сбъркано.
Редактирано от Cygnus на 18.11.06 10:43.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 25.11.06 09:58 |
|
много, много, много ми е тъжно
когато науча поредната вест
за някое дете-крадец, убиец
за тормозено или тормозещо дете
такива новини дълбоко ме покрусяват
старая се и ще се старая да възпитам детето си
добро, силно и обичано
ДАНО такива жални случаи намалеят, дано!!!
| |
|
|
|
|