|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ситуация - моля ви кажете си мнението
|
|
Автор |
NikiFin (член) |
Публикувано | 11.11.06 00:00 |
|
Не мога да мисля трезво в момента и затова се допитвам до вас. Става дума за майка, която е решила да даде двете си деца - на 1 и 2 годинки да ги гледа баба им на село. Селото е на 30км от където тя живее и ще може да ги вижда само уикенда. Бабата, която ще ги гледа, не е в цветущо здраве, трудно ходи, въпреки, че на 57 години. Живее сама, а в селото няма много хора. Живее в къща и има много излизане навън, понеже има и животни за които да се грижи. Преди години нейната майка падна в двора посред зима и си счупи крака така че изобщо не можеше да се помръдне. По някаква щастлива случайност случайно минаваща жена я чула, че вика и я спасила. Изобщо вероятността стара жена да се подхлъзне и падне и счупи нещо е голяма. И кво ще стане с децата ако никой не и помогне. Да не говорим, че и инфаркт може да получи и всичко може да се случи. Според мен решението на майката е безумно, но понеже съм пристрастна искам да чуя и чуждо мение. Според майката е по-добре баба им да ги гледа на село отколкото на градина, понеже едното не яде и в градината щяло да умре от глад. А трябва някой да ги гледа защото тя почва работа. Ще се радвам да чуя мнението ви. По принцип аз съм за баба да гледа децата. Но варианта на село ми изглежда недомислица
| |
Тема
|
Re: Ситуация - моля ви кажете си мнението
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 11.11.06 08:31 |
|
Според мен са много важни няколко неща:
1. Бабата ИСКА ли да гледа внучетата си или ги възприема по-скоро като дълг?
2. Бабата и майката имат ли непрекъсната връзка помежду си - чрез ТЕЛЕФОН?
3. Децата СЛУШАТ ЛИ и обичат ли баба си? Свикнали ли са тя да ги гледа? Това е също възлов въпрос според мен! /предвид затрудненото й ходене и нецветущото й здраве.../
4. В къщата има ли отопление, баня с топла вода, играчки за децата, подходящи легла за тях - въобще УСЛОВИЯ за гледане на малки деца?
5. Самите деца КАКВИ са по принцип - много палави и буйни или по-спокойнички и кротки?
Ако бях на мястото на тази майка, най-вероятно бих избрала варианта детска ЯСЛА! Но всеки си знае най-добре за себе си! Желая всичко добро!!!
Редактирано от desykv на 11.11.06 08:42.
| |
Тема
|
[re: desykv]
|
|
Автор |
NikiFin (член) |
Публикувано | 11.11.06 11:29 |
|
1. Да, бабата много иска да ги гледа и е много всеотдайна
2. Имат телефонна връзка. Ама кел файда ако бабата получи инфаркт и по тел не може да се обади ни на лекар ни на дъщеря си
3. Децата са свинкали с баба си, но определено не са послушни, палави са. А и кво очакваш от едногодишно дете - то нищо не разбира, но пък ходи и трябва все след него да се тича
4. Има отопление на дърва в къщата. Децата спят в една стая и според мен условия за гледане на деца няма
5. Не са от най-кротиките както вече казах.
Майката е под влияние на майка си, която държи да и гледа децата и е успяла да я убеди, че може. Направила го е защото иска да помогне на дъщеря си, да и улесни живота и защото мисли, че тя ще гледа най-добре децата. Със сигурност ще се грижи за тях повече от яслата. Мен само ме е страх от неочакваните неща които могат да се случат на сама баба с 2 бебета, иначе не се съмнявам, че това, което зависи от нея ще е перфектно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
desykv (*веселячката*) |
Публикувано | 11.11.06 12:53 |
|
Животът е пълен с дилеми...
Както казва и Малкият Принц - "няма идеални неща"...
Аз си оставам на мнението, че по-добрият вариант е яслата... Да, ама и тук има негативи - примерно болните деца... като са болни, няма ясла и майката трябва да си ги гледа вкъщи, нали?
Иначе - всичко баба. Ама докога ще издържи тази жена?!?
| |
Тема
|
[re: desykv]
|
|
Автор |
fada (pitanka) |
Публикувано | 11.11.06 20:22 |
|
В така описаната ситуация, аз бих избрала яслата, особено като чух за печка на дърва...., все пак огън...не знам....според мен 2 бебета ще и дойдат в повечко на тази жена, която доколкото разбирам ще ги гледа сама......
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gugu (пристрастен) |
Публикувано | 11.11.06 21:23 |
|
И бабата и яслата си имат плюсове и минуси. Мамата явно си ги е притеглила и са натежали към бабата. А времето ще докаже дали това е било по-мъдрото решение.
А за какви животни става въпрос? С 2 бебета и животни повече от кокошки ми звучи наистина малко луда идея. Но и 30км не са толкова много.
| |
Тема
|
[re: gugu]
|
|
Автор |
NikiFin (член) |
Публикувано | 11.11.06 23:02 |
|
Е май има и прасета
Наистина времето ще покаже. Аз лично съм 100% за бабата ако не живееше сама в пропаднало село. А и явно прекалено много разсъждавам и търся опасности, което не че не са реални ама... Абе майката щом не я е страх кво има да ги мисля. Това, че аз не бих си дала децата така не значи че и другите не могат. Може пък аз да съм ненормалната в случая
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 12.11.06 10:37 |
|
Малки са децата. На таzи въzраст най_добре с мама или на ясла. Малко ми е трудно обаче да бъда обективна, щото личното ми мнение, е че бабите са zа посещения събота/неделя и по_праzниците, а преz другото време както се каzва "Който си има деца да си ги гледа"...все пак щом жената предценява, че може да се довери на бабата кои сме ние да я съдим?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 13.11.06 15:27 |
|
На малките деца мястото е до майка им. Аз съм за градина и при майка си.
| |
|
А бе русата, къде иzчеzна ти? Бая време не си писала тук.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|