|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
синдром на Хашимото и задържане на бременността
|
|
Автор |
elkika (непознат
) |
Публикувано | 23.10.06 10:06 |
|
Здравейте, Момичета,
Имате ли информация по темата? От скоро разбрах, че имам болест на Хашимото-имам повишени Anti TG (имуноглобулини на щитовидната жлеза) и бях чела някъде, че това пречи на задържане на бременност. Бременна съм в 5.г.с. (по мои сметки). Утре ще ходя на гинеколог. Бих искала да имам предварителна информация за връзката на повишените антитела на щитовидната жлеза и задържането на бременността. Има ли сред вас момичета със синдром на Хашимото? Хормоните на щитовидната ми жлеза са в норма. Това ми е втора бременност. Първата беше успешна, но с много силен кръвоизлив в 3тия месец и беше задържана с инжекции прогестерон. Тогава лекарите не ми изследвата щитовидна жлеза и не споменаха за такава връзка. Преди 3 дни бях на ендокринолог и той ми каза, че за първи път чувал за такава връзка-повишени антитела на Щ.Жл. и задържане на бременност. А аз съм го чела някъде тук.
Благодаря на отзовалите се с информация!
| |
Тема
|
Re: синдром на Хашимото и задържане на бременността
[re: elkika]
|
|
Автор |
jam (уверено сладко) |
Публикувано | 23.10.06 12:16 |
|
тоя ендокринолог, дето не знае за връзката между Хашимото и проблемно забременяване и износване, е пълен невежа, препоръчвам да не го посещаваш повече. връзка определено има!
надявам се Вени да ти пише, тя беше с Хашимото и роди. познавам още момичета, които износиха успешно и родиха с този синдром. необходимо е да се следят стриктно хормоните на щитовидната жлеза (ТСХ не повече от 2-2.5) и антителата - ТАТ и МАТ. знам, че пият аспирин в ниски дози до 100 мг дневно.
препоръчвам ти да отидеш в Майчин дом - София при д-р Катя Тодорова - тя е ендокринолог, който работи с бременни с ендокринни проблеми и е много наясно с нещата. нейният кабинет е на 5-тия етаж, има и прием в поликлиниката, но не знам дни и часове.
| |
Тема
|
[re: jam]
|
|
Автор |
elkika (непознат
) |
Публикувано | 23.10.06 12:22 |
|
Благодаря за отговора. Аз съм от Варна. Ако някой знае добър ендокринолог тук, нека сподели.
Дали допълнителното проемане на синтетичен прогестерон би намалило риска от нездържане на бременността? Това ще питам и гинеколога утре, но ако и той не е чувал за връзката "Хашимото-задържане"?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jam (уверено сладко) |
Публикувано | 23.10.06 12:29 |
|
прогестеронът няма да помогне за Хашимотото.
съжалявам, че не знам за Варна. но все пак - пробвай да се консултираш с д-р Тодорова поне по телефона. знам за момичета от провинцията, на които не е отказвала такава консултация.
потърси мобилния й телефон във форумите на Зачатие или клуб Проблемно забременяване тук - имаше ги но ми е бавен нета и не мога да търся.
| |
Тема
|
[re: jam]
|
|
Автор |
elkika (непознат
) |
Публикувано | 23.10.06 12:32 |
|
Ако някой ги има телефоните, нека ги напише. Ше потърся и аз.
А за лекуване на Хашимотото-по време на бременността не се интересувам. За мен е важно да задържа бебето и да няма отклонения в развитието му.
| |
|
Аз също съм много доволна от К.Тодорова - ето телефоните и:
9523600 и 08884082034. И аз мисля, че няма да ти откаже конултациа по телефона. И да пишеш как е минало всичко:)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
qnq (непознат
) |
Публикувано | 23.10.06 22:55 |
|
Тая д-рка ме наблюдава през цялата бременност защото съм оперирана Хашимото и трябваше всеки месец да увеличавам дозата Е-тироксин и се чувахме по телефона след като съм ги изследвала Благодарение на нея си имам дъщеричка Аз съм от Русе и те съветвам да се чуете
| |
Тема
|
|
|
Автор |
milena* (Варна) |
Публикувано | 24.10.06 23:31 |
|
Аз съм ходила при доц.Николова.Първата ми бременност налагаше наблюдение от ендокринолог и тя ме следеше и лекуваше. Преглежда в дом Младост. Ако се интересуваш ще потърся тел.
Друго място за което се сещам е МЦ - Сириус,там освен изследвания предполагам че има и добри специалисти.
Златко и Стоян
| |
Тема
|
[re: milena*]
|
|
Автор |
Beни (Майка на Лора) |
Публикувано | 25.10.06 10:20 |
|
Здравей! Загубих две бременности заради помишени МАТ - анттела на щитовидната жлеза! Последната бременност приемах Ел тироксин, аспирин / 80 мг/ ден/ и селен и успешно родих преди почти 7 месеца! Така, че връзка има и ако доктора ти не го знае, значи не в час!
Д-р Тодорова ми помогна много и горщо я препоръчвам - звънни и!
| |
Тема
|
[re: Beни]
|
|
Автор |
elkika (непознат
) |
Публикувано | 26.10.06 17:40 |
|
MAT и Анти TG едно и също ли е?
А ГСМ-а на д-р Тодорова ми дава постоянно, че не е включен. Все още не съм намерила във Варна ендокринолог "наясно" с тези неща. Мисля да потърся професорите Коеви.
Реших да си направя и тест за Антифосфолипиди. Ама така без да има кой лекар да ме наблюдава и консултира е много трудно.
Ходих на гинеколог, каза да пия Прогестерон и ме насърчи "да терперим" заедно 9 месеца...
Вени, твоите аборти в началото ли бяха?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|