Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема ларингит-помощнови  
Автор mamanaicko (непознат )
Публикувано24.10.06 18:52

Здравейте на всички мами!Искам да ви помоля за помощ.Днес биахме на лекар с бебо и ни казаха че малкия има ларингит-алергичен.Изписаха ни ниакакво сиропче.От снощи той има хрипчета,не можа да спи цяла нощ,нослето му тече и се запушва,плаче непрекъснато...Някой от вас имал ли е подобен проблем?Дали му е достатъчно само сиропчето?Лекарят каза,че винаги ще му се появяват тези признаци при смяна на сезоните,но не ми даде кой знае каква информация тносно това от какво се появява точно,ще го израсте ли и вазможни ли са ниакакви усложнения.А и дали е достатъчно само сиропче?Затова искам да помоля всеки който разполага с ниакаква информация да ми помогне и да ми разясни за какво става вапрос и има ли причина да се притеснявам.И дали да не го закарам на друг лекар,който няма да говори с недомлъвки.Благодаря на всички предварително.

Тема Re: ларингит-помощнови [re: mamanaicko]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано24.10.06 19:04

Здрасти аz имам хроничен ларингит от бебе, а zаради работата преди 6 години се сдобих и с фарингит...два пъти годишно (на пролет и есен) си губя гласа zа 2_3 дни...това е...иначе овлажнители и инхалации помагат, но истината е, че лекът е само времето...zа твое успокоение може да zаведеш бебето при втори лекар, но едва ли ще има някаква раzлика в мнение/лечение_все пак вие стве доста малки.

Тема Re: ларингит-помощ [re: mamanaicko]  
Автор Teди (есенна)
Публикувано24.10.06 19:52

Пусни тема в клуб Алергии. Може да изкочи някой полезен съвет и от там.

Тема Re: ларингит-помощнови [re: surfline]  
Автор mamanaicko (непознат)
Публикувано24.10.06 20:18

zdravei surfline!kazva6 4e za 2-3 dni i minava.zna4i tazi ve4er 6te ni e dosta trudna,6te pla4e i niama da spi,no dano da ne e za po-dalag period.a ne e li vazmojno da go izraste tova?ti kazva6 e go ima6 ot bebe?a znae li ot kakvo se polu4ava?4uvala sam 4e alergiite se polu4avat ot ne6to koeto maikata e iala po vreme na bremennostta(iagodi,6okolad).tova vazmojno li da e pri4ina i za laringita?ili prosto organizma e predrazpolojen.ili po nasledstvo???

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано24.10.06 21:08

Ох, милото човече

...Никой не може да каже от какво точно се получават алергиите, mamanaicko, но едва ли е от нещо, което си яла като бременна.Според мен е по скоро въпрос на органиzъм, при мен гърлото/носа и ушите са "слабо" място, колкото и да се паzя винаги олепям по някоя настинка(това и като дете и сега) и се почва кашлица, сухота, падане на гласа...Тедулина е права пусни една темичка в Алергии там пишат доста хора и дано някой да помогне с добър съвет.

Автор _sv_ (новак)
Публикувано25.10.06 01:03

http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/83061010.htm

Не искам да те плаша, но ларингита е опасен за малките деца. Ако твоето е предразположено, по-добре отидете при лекар, който да ти разясни и как да действаш при спешни случаи. При децата се развива много бързо. При нас за няколко часа стигна до лаеща кашлица и задушаване. Добре е да знаеш как да действаш в подобни случаи, най-малкото за собствено успокоение. Дано не ти се случва да прилагаш тези теоретични познания на практика.
Важно е да караш детето да диша през носа. Това най-лесно става като му бутнеш биберон-зальгалка в устата. В случай на задушаване детето се изнася на студен въздух или в банята, като е пуснат душа с гореща вода и има пара. Това знам аз. При хроничен ларингит е добре да имате и инхалатор.

Автор Teди (есенна)
Публикувано25.10.06 09:34

Когато синът ми имаше ларингит, педиатърката каза да го държа на отворен прозорец, ако се закашля по-сериозно. Добре е да се поддържа по-влажен въздух, но не трябва да се прекалява!
При ларингит много помага витамин С. Говори си с лекар дали да не даваш по една - две ампулки на ден.

Автор tangeo (mama na Emily)
Публикувано25.10.06 18:16

Здравей,
и аз не искам да те плаша, но действително алергичния ларингит е доста сериозен. При моят син се предизвикваше от вирусно заболяване.
Много е важно въздухът в стаята да се овлажнява достатъчно.
При пристъп звъни веднага на бърза помощ - картинката е страшна, но ако си мобилизирана и подготвена - ще знаеш какво да правиш.
При моят син изчезна при навършване на 5 години, дано на вас не ви се случват серизони пристъпи!

Емили 1.11.2004
Стефан 15.02.1991

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.