|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Скоро родили майки с отрицателен резус фактор
|
|
Автор |
Nasinda78 (Skorpionka) |
Публикувано | 22.10.06 20:59 |
|
Девойки, моля ви ако сте с отрицателен резус фактор и е трябвало да ви бият Анти Д Гама глобулин споделете дали вие си я купихте или са ви я били от болницата и коя точно болница е това!
Благодаря ви предварително!
| |
Тема
|
Re: Скоро родили майки с отрицателен резус фактор
[re: Nasinda78]
|
|
Автор |
topi (mama na Marti) |
Публикувано | 22.10.06 21:48 |
|
Не съм раждала много скоро , преди почти три години . В Тина Киркова ми я биха безплатно , щом изследваха кръвната група на бебето и видяха , че е с положителен резус.
| |
Тема
|
[re: topi]
|
|
Автор |
cchery () |
Публикувано | 22.10.06 22:58 |
|
Преди 5 месеца и половина родих в Окръжна и тогава ми предложиха да ми направят инжекцията, но ако си я закупя аз срещу скромната сума от 198 лв. Аз отказах - смятам това да ми е била последната бременност.
Инжекция не ми беше направена и след като родих Коко и стана ясно, че той е положителен резус фактор. Аз не знаех за тази профилактика, нито личният ми лекар, нито гинекологът, който следеше бременността, нито пък някой от гинеколозите в родилното не си беше направил труда да ми обясни. В крайна сметка изпуснах 72-а часовия срок да ме имунизират. Така или иначе сега нямаше проблеми с втората бременност.
Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06
| |
Тема
|
[re: cchery]
|
|
Автор |
fada (pitanka) |
Публикувано | 23.10.06 23:18 |
|
Аз съм с отрицателен и раждах в тина Киркова, бях подготвена от други колежки с отрицателен, че ще ми бият безплатно, но слава Богу и детето се роди с отрицателен, макар, че докато разбера ги гоних 2 дни да ми кажат какъв резус е. Както и да е, преди 5 месеца една комшийка роди пак там и ми каза, че са я пращали да си го купува долу от аптеката при което тя си знаела правата и им казала, че здравната каса го поема и защо я пращат...тогава те казали, че болницата нямала много пари и разчитали на милосърдието на родилките..... аз лично онемях...нямам думи просто. Та и биха безплатно набързо като каза, че ще викне Господари на Ефира.Та знай, че ти се полага безплатно.....да не се опитат и теб да те метнат....защото тя е ПРОВЕРИЛА, а и веднъж вече си е купувала без да знае, че и се полага та ми каза, че сега просто е проверила предварително и не успяха да я "метнат".....
| |
Тема
|
[re: fada]
|
|
Автор |
lesna (минаващ) |
Публикувано | 24.10.06 09:32 |
|
И аз раждах в Т.Киркова, само ,че доки дойде и ми каза да си я купя иначе, сме щели да пропуснем срока.За безплатно и дума не е ставало.Купиха ми я за около 170лв.
| |
Тема
|
[re: lesna]
|
|
Автор |
gladiol (непознат) |
Публикувано | 29.10.06 00:18 |
|
Аз съм с абонамент в Тина Киркова. взех си анти Д българския варянт и платих за ампулката 25 лв. Сложиха ми я в 28 г.с. и казаха, че след като родя ако детенцето ми е полужителен резус фактор болницата ми поема втората ампулка и ми я слагат те.
| |
Тема
|
[re: Nasinda78]
|
|
Автор |
mania4ka (madness) |
Публикувано | 01.11.06 12:19 |
|
тя не се слага задължително, само ако има конфликт на резузите на майката и бебето и то след кръвни изследвания. След първото раждане ми я сложиха безплатно от болницата Окръжна, а след второто си я купух за 165лв. от аптека, подлежах на имунизация след изледванията пак в Окръжна. Не се слага само заради бъдещо забременяване, а заради в случай на кръвопреливане.
| |
|
Първата ми я биха безплатно в Тина Киркова. Втората си я платих пак там защото здравната каса не я поема след второ раждане. Струваше 160лв.
| |
Тема
|
[re: Raboteshtata]
|
|
Автор |
fada (pitanka) |
Публикувано | 02.11.06 16:51 |
|
Raboteshta, а като първия път не ми се е налагало да ми бият, защото и детето е мнус, значи ли, че след второ раждане ще си я плащам, защото е второ?!?!?! сигурна ли си?
| |
Тема
|
[re: fada]
|
|
Автор |
Raboteshtata (вещер) |
Публикувано | 02.11.06 20:05 |
|
При мене и двете девойки са със положителен резус и в болницата ми казаха че втората инжекция не се поема от касата. За кво са ми повече от две деца - аз така го приех. Щото излиза че ако искам трето сама трябва да си купя инжекцията. При теб незнам как ще е тъй като ти не си ползвала полагащата ти се първа инжекция защото не си имала нужда от нея. Би трябвало да ти е безплатна. Но би трябвало. Провери го това някъде другаде.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|