|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Менструация само 1 ден?
|
|
Автор |
Mese4inka (новак) |
Публикувано | 22.10.06 22:17 |
|
Здравейте!
Може ли някой да ми каже дали е възможно менструацията ми да е само е ден? По принцип съм с много нередовен цикъл - веднъж на 45-50 дена. Последно ми дойде на 27.09, след което ми предписаха Дуфастон от 11.10.06:
10 дена по 1/2 сутрин и 1/2 вечер. Днес (т.е на 25-я ден) ми дойде. Имах болки долу ниско точно както преди да ми дойде, но кървенето е изключително оскъдно и до вечерта може да се каже,че вече няма такова. Тъй като исках да си пусна хормонално изследване на 3-я ден,сега се чудя какво да правя . Да броя ли това кървене за менструация и да си правя изследването или да отивам директно на прегледа за да видя какво се случва с мен?
| |
Тема
|
Re: Менструация само 1 ден?
[re: Mese4inka]
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 23.10.06 09:11 |
|
Бих те посъветвала да отидеш на преглед, нека видят какво точно става с лигавицата. Може да е от Дуфастона, може и от друго. Ако се наложи и кръвен тест си прави. Лекаря ще прецени.
Успех
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Mese4inka (новак) |
Публикувано | 23.10.06 10:31 |
|
Оххх не знам какво да правя ! Така или иначе уговорката беше да отида на преглед след като ми свърши. Това което ми е по-важно сега е дали да си пускам хормоналното изследване, защото предния месец не успях и не ми се чака до другия. Днес пак имам кървене. Болките и цвета на кръвта са си като за менструация, само където интензивността на кървене е като "на час по лъжичка"...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 23.10.06 13:57 |
|
Ами най-добре звънни, за да не се разкарваш на лекаря ти, обесни му ситуацията и го питай дали това да го считаш за цикъл и да пускаш хормони или да чакаш до следващият.
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Mese4inka (новак) |
Публикувано | 23.10.06 14:59 |
|
И на мен това ми се струва най-разумното решение, но моят гинеколог обикновено не рапзолага с много време да говори по телефона и е много пестелив на думи. Освен това много хора минават през него - не знам дали изобщо ще се сети за моята ситуация с цялата и предистория. Това ме кара да се съмнявам,че отговорът ще е конкретно за моя случай :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 23.10.06 16:27 |
|
и аз имам от два месеца подобен проблем и от неспирни задължения все още не съм си обърнала внимание. Аз по принцип съм с анемия и си мислех да не е нещо свързано с това мое заболяване. Но днес се погледнах в огледалото и ми се стори че ми е подута гушата. Сега ми се е забило в главата предположението че проблемът може да идва и от щитовидното жлеза и че е крайно време да отида на лекар.
| |
Тема
|
[re: mishe]
|
|
Автор |
Mese4inka (новак) |
Публикувано | 23.10.06 21:04 |
|
А ти как предположи, че гушата има някаква връзка с цикъла? Аз днес бях при ендокринолог точно заради оплаквания в тази област, но жената ме успокои, че по-скоро ми няма нищо. Виж, проблемът с оскъдния цикъл си ми остава недоизяснен... отдавам го на Дуфастона, но повече ще разбера след прегледа другата седмица.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 23.10.06 22:10 |
|
А извинявай за въпроса но ти защо го пиеш Дуфастона? Как под влиянието на него ще правиш хормонални изследвания?
Дуфастона е също е препарат при Прогестеронова недостатъчност, ако го пиеш и си повишила нивото на прогестерона е напълно нормално да ти е странен цикъла. Според мен дори и да напровиш БТЧХГ тест няма да е верен защото ще е под влиянието на лекарството.
Редактирано от jana на 23.10.06 22:20.
| |
|
Ами предписаха ми го. А хормоните искам да си пусна, тъй като ми беше предписано да го направя още преди няколко месеца, но покрай летните отпуски и закъсненията от по 20-ина дена все не успявах. Всъщност ще изследвам LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron. Затова сметнах, че дуфастона няма да се отрази, тъй като влияе на нивото на Прогестерона, а аз няма да го изследвам. Не съм ли права?
| |
|
До колкото знам той влияе наистина само на прогестерона, ама знам ли. Може и да не повлияе на изследването, но за странният цикъл може той да е виновникът. Все пак направи консултация по тел или на место с лекаря ти. Да изключиш съмнения и притеснения.
Дръж ни в течение
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|