|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Детето ми пие 3л вода за денонощие
|
|
Автор |
ves_ven () |
Публикувано | 29.09.06 12:41 |
|
Моля помогнете ми със съвет!
Искам да отуча 2-годишната си дъщеря от пиенето на толкова много вода. Единият ми проблем е, че през нощта изпива до 6 шишета и съответно аз само давам и вземам шишета и сменям по 3 памперса. Мисля си да скрия шишета и да изтърпя няколко дни и нощи рев, но възниква другия проблем - как ще заспива. Досега винаги е заспивала с шишето с водата.
Има ли от вас някой, който се е справил с такава ситуация?
Приемам съвети и благодаря предварително!
| |
Тема
|
Re: Детето ми пие 3л вода за денонощие
[re: ves_ven]
|
|
Автор |
jana (...) |
Публикувано | 29.09.06 13:19 |
|
Ние сме в подобно положение. През деня изпива около 2-3 шишета от по 330мл. с чай (тя вода не пие), но през нощта и при всяко заспиване заминават по още 3-4 шишета. Мисля, че търси шишето не толкова заради чая, а защото наскоро й махнах бибата и явно си търси вид залъгалка и покрай смученето идва и пиенето Незнам как да я отучвам и аз защото се буди редовно с пропуснал памперс Ще следя темата дано някой даде съвет за тая ситуация
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
dropul (Mishmum) |
Публикувано | 29.09.06 13:35 |
|
И ние нощем пием вода, но не чак толкова много - понякога 200 мл, понякога 300. Но и от вечерното мляко и вода преди лягане, и аз сменям по 1-2 памперса, иначе няма да издържи.
Забелязала съм, че иска вода когато е неспокойна и я тормозят зъбките, опитвам само с бибата да се разминем, но като чуеш дя-дя (вода) няма спасение - бибата се плюе.
Не мога да си представя махане на памперс докато не спре това с водата.
"Казват" да не даваме солено, вода след 20 ч примерно, но не е от това.
И аз ще следя ...
Горе главата! Винаги има Утре!
| |
Тема
|
[re: dropul]
|
|
Автор |
anamari (новак) |
Публикувано | 29.09.06 13:46 |
|
Преди три месеца се оплаках от същия проблем и майчетата ми даваха съвети, които аз прилагах без никакъв успех. Докато не я заведох при майка и татко-за три дни я отучиха-изхвърлили шишето и не спали три нощи от рев, но ми я връчиха спяща без памперси. Сега се изпишква непосредствено преди лягане и заспива, държейки ръката ми. Има едно шишенце от мин. вода до главата, понякога става, отваря си го , пийва две глътки и пак си ляга. Или това е начина, или просто си й е дошло времето.
Редактирано от anamari на 29.09.06 14:47.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SlaveyaLEX (инат) |
Публикувано | 29.09.06 14:18 |
|
Не искам да те притеснявам, но помисляла ли си, че това прекомерно пиене на вода може да не е само за успокояване и заспиване, а да се дължи на някакъв проблем? Имам племенница на 3г., която започна да изпива по 2-3 литра вода, и това се оказа начален симптом за диабет.
Моят съвет е да се консултираш веднага с лекар и да направите изследвания.
Дано се справиш със ситуацията скоро, и пиши какво е станало!
| |
|
Аз не мога да помогна но ми стана интересно - за пръв път чувам да се приспива с вода За мляко да, ама вода...как им харесва на тези деца незнам
Ние шишета не признаваме, имаме си пръсти, откак се отучихме, и ние с рев, да заспива с цицата, вече е с пръсти...а как ще се отучваме не ни е дошло на дневен ред още
Даже за вода не ще да чуе през нощта, ама то и аз съм така.
Явно тези навици се лекуват или с рев или просто след години когато детето само реши че вече е голямо. Аз например си спомням как сама се опитвах да се отуча да не заспивам с палец в устата. Значи съм била голяма....
А моята майка не може да търпи 1 минута да плаче детето, пък камо ли 3 нощи...браво на такива баби които имат волята да издържат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pre.sto (gazirana) |
Публикувано | 29.09.06 14:59 |
|
Momi4eta,za6to ne probvate s 4a6ka s nakrajnik-toest nerazliva6ta se 4a6ka? Tja ne propuska tolkova mnogo te4nost kakto biberona na 6i6eto i deteto izpiva po-malko te4nost za dadeno vreme.Nie sme go probvali tozi nomer ,oba4e taka ili ina4e vsi4ko e mnogo individualno.
Znam,4e bihte iskali da izkorenite tozi navik,no ne e tolkova lesno.Ne vinagi no6tite v rev pomagat.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aдpиaнa (:-)) |
Публикувано | 29.09.06 15:06 |
|
Все едно аз съм го писала ... и ние сме същите. Една вечер бяхме решили да му скрием шишето, но не спря да плаче и решихме да си го оставим така, докато сам не се откаже от него. Иначе за диабет сме го изследвали, защото се притеснихме от количеството вода, което пие, но всичко си му е в норма.
| |
Тема
|
[re: pre.sto]
|
|
Автор |
Aдpиaнa (:-)) |
Публикувано | 29.09.06 15:14 |
|
Купили сме му 4-5 различни такива чашки и шишета, но категорично отказва да пие вода с тях или пийва по малко и си плаче за другото шише
| |
Тема
|
[re: Aдpиaнa]
|
|
Автор |
pre.sto (gazirana) |
Публикувано | 29.09.06 15:18 |
|
Javno na malkija 4ovek mu e hubavo da si e o6te bebe-nie vse gi mislim za porasnali,a te ne sa ! Samo na mama da i e jaka gqrbinata no6tno vreme !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|