Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:32 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какво ви даде майчинството? А отне ли ви нещо?нови  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано24.08.06 14:13

Моето майчинство изтече, поне това за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Скоро се връщам на работа. Дечко отива на ясла. Много мисля и се вълнувам. Напоследък и много спомени ме връхлитат...

Последните 3 години промениха напълно и коренно и безвъзвратно живота ми. Благодарна и щастлива съм! И все пак... това бяха и трудни, понякога тежки и пълни с изпитания, години - поне за мен де!

Искрено ще се радвам, ако споделите и вие чувствата и мислите си относно майчинството ви - промени ли се нещо у вас, научихте ли нови неща от детето си/бебето си, какво ви донесе то, а взе ли нещо от вас? Ще съм благодарна на всякакви мнения! Само дано темата не ви се стори глупава или безсмислена.

Тук ще дам линк към същата тема, която съм пуснала вече в бг-мама, просто не искам да се повтарям:

Много мерси за вниманието! Очаквам с нетърпение отзиви!

Бъдете здрави и щастливи!!!

Редактирано от desykv на 24.08.06 14:22.

Тема Re: Какво ви даде майчинството? А отне ли ви нещо?нови [re: desykv]  
Автор лю ()
Публикувано24.08.06 16:37

Прекрасен въпрос, който в новия си живот още не бях поспряла да си задам. Не мога да ти опиша какво ми даде, защото други са го описали по-добре. А и може би няма никога да изброя всичко. Но това, в което съм сигурна, че сърцето и душата ми не са били никога толкова пълни, топли и цялостни.
И освен това ми даде желанието отново и отнова да бъда майка

Тема Re: Какво ви даде майчинството? А отне ли ви нещо?нови [re: лю]  
Публикувано24.08.06 17:08

Лю, мерси за отговора ти! И аз не мога да изброя всичко, което ми е дало детето и майчинството! Може би разбрах какво е да се грижа нон стоп за друго човешко същество... преди имах само теоретична представа...

Тема Re: Какво ви даде майчинството? А отне ли ви нещо?нови [re: лю]  
Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано24.08.06 19:33

Да..прекрасен въпрос..
Ако опитам с малко думи да кажа какво ми даде..-осмисли живота ми.
А с много..имаше едно есе тук преди време..-вероятно всички майки биха искали те да са го написали..
Какво ми отне?
-притеснението,че може да не изпитам тази радост
-свободното време в което мислиш само за себе си
-безгрижното детство,в което не си отговорен за друг,освен за себе си..но дори и за това има кой друг да се грижи и притеснява

Автор *щypчo* (минаващ)
Публикувано24.08.06 19:37

не е точно грижата...По-скоро отговорността..
Дечицата се раждат като бял лист..и ти си този,който трябва да оформиш личността му и..това е голямата отговорност-да знаеш,че от теб зависи дали то ще е щастливо,дали ще стане добър човек..И..няма значение дали е отличник или не в училище..По-важно е как ще се справя в живота..с простите неща.С какви хора ще се събере..какви деца ще създаде..
Изобщо...самата аз още нямам представа колко отговорности предстоят..Всеки ден..непрекъснато..

Тема Най-безрезервната обич!нови [re: desykv]  
Автор cchery ()
Публикувано24.08.06 23:12

Даде ми най-безрезервната обич, която може да съществува на земята. Даде ми двете малки, топли ръчички, обвили се около врата ми и онова звучно и сладко "Обичам, те, мамо!" Даде ми и продължава да ми дава всеки ден цветето, откъснато за мен от градинки и детски площадки с думите "За теб, мамо!", пък било и то най-често цъфнал плевел! Даде ми възможността да видя как 3.5 кг мръвка почва да се върти, да сяда, да става и ходи. Да срича и да говори и да става все по-умен, хитър, ловък и остроумен. Даде ми възможност да се смея от сърце и да плача от тревога. Даде ми много безсънни нощи и усмихнати дни. Даде ми воля и сила да дочакам и моята малка Бела.

И всичко това, благодарение на теб мой любим Коко! Какво ми отне - вече категорично мога да кажа - НИЩО! Обичам, те дребчо! Моля се само да бъда добра майка и най-добрата за теб и Белчо!

Константин - 10.11.02
Белослава - 06.05.06

Автор jana (...)
Публикувано26.08.06 13:35

Нищо не ми бе отнето през тези 2г. в къщи, напротив бях дарена с най-прекрасното момиченце. Верно си е, че загърбих всякакви социални контакти, които имах преди в работата, загубих част от личното си време, но си струва само при вида на редкозъбата усмивка, изпълнена с чиста детска обич, двете малки ръце вплетени в гореща прегръдка

Сега и на мен ми предстои да се върна на работа и сърцето ми се свива от мъка, че няма да е до мен всяка минута, всеки час ... Трудно ще ми бъде тази промяна, но е за добро и за двете ни. Тя да стане по-самостоятелна и аз да си спомня как се говори и държи сред хора

Автор gugu (пристрастен)
Публикувано26.08.06 16:30

Ако пишех първата година бих казала, че нищо не ми е отнето. Бях невероятно щастлива, детето осмисляше всичко. Но ето 2 години по-късно имам крестяща нужда да си имам своето време; да мисля и за себе си; да си угаждам. Но без помощ просто не става. Ето в статистиката имам 2 кина за 2-3 години, т.е. излизане без детето и само едно с таткото. Концентрацията в работата ми е почти мъртва въпреки, че това е съвкупност от много фактори, но и ограниченото в работно време е едно от тях.
От друга страна ми донесе чувството на любов, която няма граници, която до този момент не съм изживявала; щастие, да бъдеш безрезервно (все още) обичан; очички гледащи те с доверие, че можеш с всичко да се спрявиш. Понякога е страшничко, но е толкова хубаво. И това в пакет с отговорност; страх как се справяш и ще се справиш; страх за утрешния ден дали ще е по-добър; сълзи при всеки детски рев дори да е от филм

Тема Re: Какво ви даде майчинството? А отне ли ви нещо?нови [re: *щypчo*]  
Публикувано28.08.06 15:32

"Какво ми отне? - притеснението, че може да не изпитам тази радост!"
Ех, щурчо, как прекрасно те разбирам! Чак се чудя как не съм се сетила за това нещо досега... Майчинството и при мен премахна грозния страх, че може и да не стана майка! И ми даде голямата гордост и радост да бъда такава!!!

Благодаря и на теб за милия ти отговор!

Тема Re: Най-безрезервната обич!нови [re: cchery]  
Публикувано28.08.06 15:40

Чери, просълзи ме от умиление, благодаря ти, мила!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.